查看完整版本 : 嚟和大家分享中單男槍套路,熱門中路英雄

KT丶Deft 2020-12-8 04:37 PM

男槍打中路嘅主要系因為對線期冇天敵,男槍嘅對線能力特咪強,所以打中路冇問題,並且一直推線嘅情況下,對方喺塔下還可以用Q技能換血。另外男槍喺出裝上也可以很好嘅針對各種類型嘅中單英雄,無論系飲魔刀仲系E技能高護甲,只要男槍唔想死嘅話根本冇任何人能單殺嘅了佢。並且男槍嘅1打2能力也很強,唔系很害驚打野嘅Gank,高輸出經常都能換掉一個。
符文選擇:符文選擇迅捷步法能夠提供對線能力還有吸血,讓你可以更加嘅靈活。隨後選擇氣定神閑,因為男槍仲系比較缺藍嘅,可以對拼回藍系男槍需要嘅。最後靈光披風男槍喺有點燃陣可以輕松嘅1V2唔系問題,高機動性讓男槍更加容易上手了。
另外還有一些小符文比較適合男槍嘅,首先就系猛然沖擊和貪欲獵手,畀男槍嘅屬性提升仲系比較大嘅,啟迪系和堅決系唔系特咪適合。另外主宰和巫術裡面還有其他小符文大家可以參考。
出裝選擇:出裝嘅話,神話裝備我推薦大家出暮刃,因為暮刃對於男槍嘅提升仲系比較大嘅,配合全著甲可以一套秒掉後排隱身切人。呢對於男槍嚟講系特咪強勢嘅,唔選擇星蝕系因為我哋要追求爆發和隱身效果,星蝕嘅對拼能力太折中了。
對拼能力,盾弓暴擊>星蝕;爆發輸出,暮刃著甲>星蝕。所以我哋最後選擇暮刃,中單男槍更加追求著甲屬性。然後我哋出一個血色之刃,血色之刃嘅只揪能力特咪強,男槍喺單帶陣和游戲嘅前中期呢件裝備提供嘅性價比系最高嘅。所有屬性我哋也都需要。後期我哋可以選擇幽夢之靈和黯影闊劍嚟繼續補充著甲,最後選擇一個大著甲裝抑或系補充夜之鋒刃嚟滿足自己嘅著甲需求。
另外出裝順序上也系有講究嘅,前期暮刃嘅對線能力效果並唔系很好,但系血色之刃嘅對線能力特咪強勢,高額嘅屬性十分平滑,我推薦第一件選血色之刃,第二件可以考慮幽夢抑或暮刃了,咁更加平滑容易度過。

半夏活潑的核心 2020-12-8 04:45 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

KT丶Deft 2020-12-9 02:52 PM

:smile_46:

Jseph 2021-2-8 10:10 AM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: 嚟和大家分享中單男槍套路,熱門中路英雄