查看完整版本 : LOL老司機嘅一些套路分析嘅

dwqxcqwa 2020-12-11 04:40 PM

依家LOL最為火熱嘅上單玩法,就要數老司機嘅送死流了,呢種套路實喺系鶻突至極,大家本嚟就知老司機一波兵兩個技能就可以清掉,加上第一波回城出一件提亞馬特,嗰清兵速度,我覺得上單應該冇一個英雄可以比嘅過塞恩,加上天賦嘅爆破和塞恩嘅被動,簡直就系完美嘅拆塔神器。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:40 PM

講到呢種玩法,其實仲系神超發明出嚟了,佢嘅呢種老司機玩法,可謂系亮瞎了所有人嘅雙眼,完完全全可以15分鍾把對面嘅高地畀拆掉。就喺10號得晚黑,神超又畀我哋上演了一出戲,就算自家非常嘅劣勢,但系送死流塞恩依舊展現出了佢強大嘅實力。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:41 PM

大家其實都知,呢種玩法得塞恩,就系無腦推線,等到兵線進去以後,仲系瘋狂嘅推。神超喺直播當中,利用自己嘅線上優勢,直接把對面嘅潘森打回家,然後利用爆破天賦,配合老司機嘅被動,直接把對面嘅一血塔畀拿掉了。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:41 PM

但系,並唔系無腦嘅推就可以了,呢種玩法嘅塞恩,其實也有很多嘅細節需要注意,神超就完美嘅展現出了呢啲,首先,如果自己嘅血量非常多嘅話,咁犯唔着直接強懟塔,一般都系自己死了之後,配合着爆破嚟點塔,基本上自己死一次,塔就得掉一般嘅血。神超嘅裝備,出嘅系半肉裝,咁既能夠保持了自己嘅坦度,也大大加強了拆塔嘅速度。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:42 PM

而且塞恩嘅大招也系非常嘅強力,完全就可以成為單帶嘅利器,人嚟了我就開大跑,實喺跑唔了,就系瘋狂嘅推塔,死也要將爆破打出嚟。之不過,隨着下一個版本嘅更新,爆破天賦可能會被刪除,所以想要體驗一下呢種玩法嘅朋友們可得抓緊哦。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:42 PM

相信大家喺游戲陣都會遇到一些睇唔懂嘅套路,睇起嚟可以將對面吊打,可系結果卻恰恰相反。喺英雄聯盟中,大家都認為輔助位系最好上手嘅,其實唔系輔助要時刻注意全場動態,控制好視野和開團抑或保護嘅作用。但系有一些輔助英雄卻可以喺AD嘅位置上混嘅很好,下面我哋嚟睇睇系邊些輔助吧。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:43 PM

璐璐喺前幾個版本有過一段混跡喺中單嘅時間,二級平A一下然後畀敵人掛上E技能然後再接Q技能,果個傷害可以讓所有中單飲上一壺。如果璐璐打ad位嘅話也系很強嘅,Q技能能夠造成減速追着A,W技能自保畀敵人,進攻畀自己,同時還有E技能和大招可以保命。喺雙方裝備都成型嘅情況下,璐璐打ad系唔弱嘅。

dwqxcqwa 2020-12-11 04:43 PM

喺以前嘅版本裡出現過奶老母出AD裝然後一打五五殺,呢些都系以前嘅版本了。之不過依家也可以試一試,奶老母配合上一些有硬控嘅輔助英雄例如日女,牛頭配合奶老母嘅E技能其實也系唔錯嘅。

dwqxcqwa 2020-12-11 05:11 PM

迦娜

睇過風女打ad嘅人應該唔多,但系呢確實系可以嘅,AD符文出門手唔算太短對線期自保能力很強,很克制突臉英雄,搭配自己技能屬性線上唔算太劣勢,如果搭配一個有保護技能嘅輔助抑或爆發傷害嘅英雄下路可以打出強勢嘅效果。

dwqxcqwa 2020-12-11 05:11 PM

娑娜

作為峽谷「最大」嘅英雄,喺佢打輔助陣一級配合技能加平A傷害很可驚,自身有回血技能,對線期帶引燃非常強勢。嗰琴女打AD位呢,出半AP半AD嘅裝備,對線配合技能被動打出一發暴擊嗰傷害對面AD肯定承受唔了,自身也有一個強控技能。

dwqxcqwa 2020-12-11 05:12 PM

錘石

見識過AD錘石嘅玩家們,都知佢嘅恐怖,主E嘅錘石配合E技能嘅被動打出嗰平A嘅暴擊讓人根本睇唔懂簡直就系AD嘅噩夢。有一個套路就系錘石配合機器人,錘石喺身後畀機器人燈籠,喺機器Q到人後秒點燈籠把人拉返嚟直接控到死。神裝嘅AD錘石簡直就系脆皮嘅噩夢,只要畀Q中你就涼了。

dwqxcqwa 2020-12-11 05:12 PM

慎+卡牌

慎嘅R技能和卡牌嘅R技能都能遠距離支援,除咗一般嘅全球流套路之外,基友之間直接互gank,推薦打爆一路,尤其推薦上路,卡牌gank完直接假返去,然後繞到石頭嗰附近嗰度插個眼,然後蹲草叢,慎回家直接滿裝備R卡牌,強行連殺對面上單兩回,咁嘅話對面上單直接會崩潰好咩?之不過打野最好去中路守守線,免得浪費資源。(人頭最好畀卡牌,佢丟了兵線)

dwqxcqwa 2020-12-11 05:13 PM

TOP4 凱爾+劍聖

呢個套路就相當簡單了,凱爾畀劍聖大招,然後一個純攻嘅劍聖無限輸出,加上凱爾也系一個超暴力傷害肉眼可見嘅英雄,敵方一般無法受得了呢兩個英雄嘅傷害,控制也無法跟得上兩個,最多一個吧。所謂二打五之不過咁。

dwqxcqwa 2020-12-11 05:13 PM

皇子+加里奧

總覺得中低端局都知咁個套路,但很少用啊~喺呢度推薦畀大家,三個人嘅話就加個亞索,賊強好咩?!之不過挺依賴皇子大招准確性嘅,呢個系很關鍵嘅點哦。

dwqxcqwa 2020-12-11 05:14 PM

發條+鱷魚

仍然系二打五組合,梗系,真嘅要二打五嘅話肯定得發育嘅超棒哦,不然傷害綿軟,就有心無力了。呢個組合真嘅系超強哦,只要兩人配合得當(容錯率較低但系仲系蠻可行嘅啦),發育好,吊打一切!乜靠隊友啊拖後期等發育啊唔存在嘅!

Jseph 2021-2-10 10:32 AM

謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: LOL老司機嘅一些套路分析嘅