查看完整版本 : LOL無限火力再出無賴套路,老司機出4把無盡,打出全場最高傷害!

一頁一樓盤 2020-12-14 09:14 AM

喺無限火力中,老司機呢種英雄算系很弱嘅英雄了,正常出裝嘅話輸出非常低,只能淪為對面嘅經驗寶寶和提款機。但系最近有玩家開發了一套新出裝,整局游戲打下嚟,竟然全場傷害最高。咁無限火力,該怎樣出裝才能輸出最高了?盟盟認為想要輸出最高,就唔得走AP賽恩,因為AP賽恩雖然爆發高,但系喺實際對戰中,很難Q到人,只能靠平A打傷害。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:15 AM

所以出裝只能走AD出裝,萬金油嘅出裝就系堆無盡,喺無限火力中,無盡絕對系T0級別嘅裝備,只系AD就可以出,出四把無盡可以疊到滿暴擊,每次普攻傷害都非常高。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:16 AM

所以無限火力再出無賴套路,老司機出4把無盡,然後開啟W,和敵人近身肉搏,仗着自己肉啲和被人多換血。近距離嘅大招幾乎很難躲,可以當一個小控制,死亡之後賽恩還以追着別人揍,只要對面冇位移,就很容易追上,所以4把無盡嘅老司機,能打出全場最高傷害。

無限火力變成無盡聯盟,配上呢個天賦更加犀利
最近國服已經出了無限火力模式,相信很多玩家都迫唔及待想試一些黑科技玩法。咁喺無限火力模式中,最犀利嘅玩法系乜了?唔知玩家聽過呢個講法冇,無限火力叫無盡聯盟,意思就系只要出AD嘅英雄都出無盡,特咪系刺客和ADC,出到四把無盡就可以100%暴擊,無盡不僅增加暴擊,還增加大量攻擊力,所以暴擊傷害非常高,一般一兩刀就可以攞敵人性命。

依家每盤無限火力中,冇幾把無盡都感覺很奇怪。除咗無盡呢件非常強嘅裝備之外,還有一個天賦也非常犀利,呢個天賦就系叢刃。叢刃呢件裝備可以短暫溢出攻速上限,快速A三下,配合無盡嘅高暴擊傷害,可以一瞬間將敵人擊殺。

LOL無限火力嘅「全家桶」火了

一頁一樓盤 2020-12-14 09:17 AM

喺英雄聯盟無限火力中,船長呢個英雄比較冷門,幾乎很少人會選。喺無限火力呢個模式中,要麼手很長,技能丟嘅賊快,要麼近身能夠秒掉敵人,而像船長呢種前期乏力嘅英雄則很難獲得舒服嘅游戲體驗。但系,近日盟盟觀睇國服有名嘅船長玩家浪D玩無限火力時玩了一把船長,發現船長裝備起嚟之後非常犀利。船長嘅出裝和很多刺客一樣,只要堆無盡就可以,有多少把就買多少把,一般四把就可以滿暴擊。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:18 AM

另外,船長還要出三相,因為三相移速加成不論系逃跑仲系追擊都非常重要。常規船長都系主Q,但系無限火力要主E,因為Q嘅距離不如桶子遠,而且E系范圍傷害,更加犀利。出到四把無盡之後,只要放兩個桶子,一個Q對面嘅脆皮就回泉水了。到了後期,除咗桶子傷害高,Q技能嘅傷害也很高。所以近戰遠戰都非常犀利。梗系,想要喺無限火力中玩好船長,首先要有一定嘅熟練度,不然把握唔好桶子嘅放置和引爆嘅時機,建議老船長玩家可以喺

一頁一樓盤 2020-12-14 09:18 AM

上次五黑,對面系奎因,卡牌,塔姆,潘森,夢魘。前期打嘅還行,直到拆了對面下路嘅第一個塔,故事就逆轉了。
只要出門天黑了,唔好懷疑,對面成個隊都站喺你嘅背後......

一頁一樓盤 2020-12-14 09:19 AM

戰術套路我就唔多講了,推薦睇睇笑笑和七號嘅抗韓中年人。
臟套路,我就一定要講幾個了。

新年,我玩妖姬,對面壓縮,安穩發育,偶爾耗血,到了2。
呢時.....

一頁一樓盤 2020-12-14 09:20 AM

呢個系傳自旭東大仙嘅傾計流=_=溫馨提示,臟套路敗人品,慎用!其實各種臟套路都系考驗人與人之間最基本嘅信任,比如/all講一句我家打野去你哋f4了之類嘅,還有真眼誘惑法之類嘅,平時偶爾用用增大游戲樂趣果個系相當有意思( ̄▽ ̄)玩游戲嘛,咪總想着贏,互相娛樂多開心,過幾天無限火力,幾星期冇玩嘅我又要祭出我嘅提莫隊長了(●°u°●)​ 」

一頁一樓盤 2020-12-14 09:21 AM

坐標:北京某高校男寢

五個坦克打得對面阿爸都唔認識

前面有個兄弟嘅回答和我講一樣嘅,因為我哋都系其中嘅一員。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:25 AM

冇想到大家咁熱情,時隔咁久,文中講嘅嗰一局圍堵小扎克嘅游戲冇保存,下面嘅視頻系今年夏天和哥們們一起玩陣錄得,很恐怖......對面嘅EZ搓澡很舒服。。。我哋嘅陣容系扎克(我),蟲子,劍魔,泰坦,石頭人(改版後嘅石頭人護甲越高體型越大),至於評論中很多人追究陣容嘅強度,我覺得和正規陣容冇可比性,你讓聯賽選手拿出呢種陣容也冇可能。但系論快樂嘅話,呢個套路可謂系歡樂無比。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:26 AM

我再多講一些細節:

0:到了四件套或五件套時唔使憋最後一件,因為游戲基本到了後期,就把錢都買巨人合擊,很有必要嘅(帶水銀鞋,如果前期發育唔好嘅話就系帶鞋四件套,三件核心,下面會講裝備嘅選擇)。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:26 AM

扎克打野&裝備思路:如果陣容比較缺傷害,就是說沒有adc的情況下,我一般會附魔符能回聲。附魔這個效果會給對面一種錯覺,感覺小扎克是出法的脆的一批,但是哥們我後續直接補水銀鞋,狂徒+板甲+血手,對面的心態就開始發生變化了。。。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:28 AM

大蟲子:哥們嘅話把把必出火箭腰帶,呢個系個很適合蟲子嘅裝備,然後時光權杖(抑或深淵面具睇對面ap多唔)+狂徒盔甲。大蟲子可以食兵,食英雄,食龍而變得很肉且體型大,所以能出很多傷害裝,乜沙漏,帽子之類嘅。也可以考慮轉純肉就系水銀鞋,火箭腰帶,深淵面具,日炎斗篷,狂徒盔甲,板甲等等

一頁一樓盤 2020-12-14 09:29 AM

劍魔:劍魔嘅話唔太了解,睇個人凶殘程度,我嘅小拍檔必出黑切+血手,然後轉肉(板甲,狂徒,日炎)抑或轉著甲血舞乜嘅。劍魔開大之後會變得非常大,天賦要點出開大後加速果個(忘了名字)。

石頭人,對面菜刀隊就純護甲,有apc就雙抗,也可以出ap,但系會很小。。。如果你想和隊友一起莽夫,就選前面兩種吧,不然到了後期就算你ap1000+也會被扎克和石頭人圍着嘲笑,,,,

泰坦:輔助,純肉。
如果小拍檔中有妹子嘅話可以讓佢玩中單露露,抑或ad露露,體驗會非常好。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:30 AM

考慮到依家有貓咪,有妹子嘅話建議隊伍里養一只,也會很爽。

呢套陣容就系拼失誤率,和陣容壓制率

一頁一樓盤 2020-12-14 09:30 AM

如果對面陣容中有坦克殺手嘅話就通過殺adc獲得快樂

如果adc系坦克殺手,就會獲得雙倍快樂

如果對面很多ad坦克殺手就會獲得更多倍嘅快樂

一頁一樓盤 2020-12-14 09:31 AM

如果對面adc系ez就會獲得極致嘅搓澡快樂。

如果對面系菜刀隊,咁全隊就會像進了澡堂子一樣。

你唔得想象到我跟隊友搶着擋EZ嘅技能,一邊還喊道澡子哥畀點力。

一頁一樓盤 2020-12-14 09:31 AM

呢個游戲對坦克很友好,當你足夠肉又能抗時,對面嘅傷害就像石沉大海。而由於坦克基本傷害高嘅原因,如果己方陣容拿到一些唔大嘅優勢時,好像大家嘅傷害睇起嚟都差唔多了,但系我方又肉嘅一筆,打之不過就跑了,等泡一會狂徒後又能參加戰鬥了。所以喺下面呢把游戲里咁嘅鏡頭會很常見,團戰後期扎克殘血拉滿e技能跑了,但系大蟲子還有半血,抑或五分之一,睇起嚟好像一下子就死了可系就算系五分之一或許還有1500+嘅血

KT丶Deft 2020-12-14 02:46 PM

感謝分享!

KT丶Deft 2020-12-14 02:52 PM

感謝分享!

一頁一樓盤 2020-12-15 08:18 AM

到了後期嘅話呢個游戲嘅目的會變成以下兩個:

一:喺我方事業占多嘅情況下還要時長回家避免對方偷家。

二:和隊友比賽睇邊個能喺對面嘅攻擊下跳更久嘅舞而唔死

一頁一樓盤 2020-12-15 08:18 AM

究極坦克流。上單大蟲子,打野扎克,中單塞恩,輔助泰坦,ad越小越好,ad越小,畀人嘅視覺沖擊越大!你能想象到麼,就系對面也有一個扎克,我哋拿到了優勢,沖進對面野區,四個大漢把對面扎克打成一小點,追着唔殺,扎克開e就打斷,一遍還打字互動,你哋嘅打野被俘虜了,交出adc,保你哋扎克唔死。敵方:???你哋系怪物麼?嗰場面,,,,求對面扎克心理陰影?

一頁一樓盤 2020-12-15 08:19 AM

關鍵系ad拿到輪子老母,每人出個正義榮耀,團戰還冇開始打,輪子老母一開R,每人正義榮耀啲,能把對面都嚇死,,,果然呢個游戲坦克才系老豆

到了後期,每人一個鋼鐵葯劑,石像鬼板甲,呢仲系英雄聯盟麼 ,活生生畀玩成了史詩級副本好麼。

一頁一樓盤 2020-12-15 08:21 AM

最關鍵嘅系,一定要大,越大越好,可以考慮配個露露抑或風女,總之系一定要有視覺嘅沖擊,讓對面所有非指向性技能指向化,卡着2.5d嘅屏幕,藏起嚟ad瘋狂噓噓,,,

最後堵喺對面泉水口,等水晶爆炸嗰一刻沖進去占領敵人司令部,對面五人抱作一團瑟瑟發抖,,,

一頁一樓盤 2020-12-15 08:22 AM

嗰我電競愛迪生就tm獻丑了

既然系臟套路 嗰就為了快樂匹配嘛 帶上小拍檔

一頁一樓盤 2020-12-15 08:37 AM

石頭人+寶石 打野劍聖

石頭人加寶石 走下 石頭人補刀 寶石工資裝

天賦主天賦 隨意 副天賦 兩個都帶盾擊
頁: [1] 2 3
查看完整版本: LOL無限火力再出無賴套路,老司機出4把無盡,打出全場最高傷害!