查看完整版本 : LOL騷套路!

dwqxcqwa 2020-12-16 10:57 AM

發展至今,玩法多變,騷套路更系層出唔窮,今日我哋就嚟盤點一下LOL中啲亂七八糟嘅騷套路!

dwqxcqwa 2020-12-16 10:57 AM

潘森皇子
潘森皇子走下路,喺果個ADC超級弱嘅版本,潘森皇子走下可以講系火爆一時,潘森W嘅穩定控制接上皇子EQ挑飛,加上兩人前期叻嘅爆發,可以講,只要潘森W到,對面就木得了

dwqxcqwa 2020-12-16 11:06 AM

日女鐵男
很老但人們一直喺用嘅套路,我也唔知呢個套路點解咁火,但系,就系很火…依家峽谷之巔第一,金三錘也系一直喺用呢個套路,而且,傷害就系睇唔懂

dwqxcqwa 2020-12-16 04:17 PM

岩雀潘森
岩雀潘森下路,和潘森皇子一樣,之不過更升級嘅啲就系補兵舒服了很多,畢竟岩雀手長

dwqxcqwa 2020-12-16 04:17 PM

炸.彈小法,VN小法。小法圈住人炸.彈人掟一個W到對面腳下直接就炸到小法圈上了,炸.彈小法系雙發育,後期可以養起兩AP嚟。VN小法系小法輔助,圈住人後VN嘅E推一下直接推到圈上直接暈住。

dwqxcqwa 2020-12-16 04:18 PM

可以潘森換卡牌。一樣定點穩定暈。而前兩個手都長。大招契合也唔錯。而且AP唔夠就AP卡牌AD唔夠就AD卡牌。隨意切換棒棒噠。

dwqxcqwa 2020-12-16 04:18 PM

我暫時能想到嘅就呢些了,如果你哋還知咪嘅騷套路,歡迎補充

dwqxcqwa 2020-12-16 04:19 PM

曾經睇羅漢玩嘅純肉EZ,依家畀我超然和風暴我敢拿任何英雄出肉玩。以前有把劫匹配睇到對面AD系燼我就咁玩嘅,六神出了血手冰拳外加四個大冰心。雖然挨打嘅樣很狼狽,但系扛着四個人嘅毒打切死adc後還能活着揚長而去嘅樣真嘅很瀟灑

dwqxcqwa 2020-12-16 04:27 PM

露露奧拉夫,奧拉夫開大之後露露wer一套奧拉夫就可以開始屠殺了

dwqxcqwa 2020-12-16 04:27 PM

剛剛發現嘅,唔系幾個人配合,就系你自己一個人打上單用嘅。

如果你發現對面拿鱷魚,諾手,潘森呢種近戰對線強勢英雄,唔好猶豫,一手螃蟹教佢做人。

記住啲就能用。

對手近戰。

dwqxcqwa 2020-12-16 04:30 PM

一定要喺對手為近戰情況下才能用。唔好問我點解,你拿個螃蟹打遠程會被玩死嘅,只要對手系近戰你對線必贏,唔管系邊個,只要實力差距唔算太大,必贏。舉個例子,打鱷魚,一般情況下大家打鱷魚睇到怒氣滿滿嘅鱷魚總要慫一下,螃蟹三級後可以無視,鱷魚e上嚟直接開w,讓佢暈你冇事,佢唔e返去就繞着走,走完一圈佢血快冇了你還冇掉半血,到六級大招直接拉,唔好顧及百分之廿五,大減速e上去腳底qaw,大招直接第二段觸發。

我用呢個英雄打了幾把發現真嘅系無腦到了極致,對趙信劍姬咁嘅帶回復嘅出個重傷甲轉黑切,對蘭博用唔着飲魔刀直接小斗篷轉冰錘黑切,打亞索想點出點出,用腳趾按鍵盤打都行,亞索打呢個英雄真嘅陰功,e到身後一個爆,e返去又一個爆,上嚟砍兩刀螃蟹一滴血冇扣自己下了半管血,對線唔好驚打野,一打二操作好絕對可行。

天賦帶個巨像咪帶熱誠。e上去一個盾加w嘅盾巨舒服,前期換血死活唔會虧。

必出冰錘,唔管你第幾件出冰錘,一定要出,呢個英雄太容易被風箏。然後黑切血手刺蝟甲隨意,視情況變動出裝。

dwqxcqwa 2020-12-16 04:36 PM

順便講一句,唔好托後期,後期呢個英雄真嘅煩,團冇乜卵用,算唔上特咪肉,也打唔到後排,基本就系被ad遛狗嘅命。三十分鍾結束戰斗盡量。呢個英雄我嘅理解系:對線特定情況下無敵,中期極強,小團極強,後期乃至大後期基本無用,單帶一抓就死唔得逃生,大招喺面對混亂嘅大團基本唔好妄想打中。

半夏活潑的核心 2020-12-16 05:33 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

KT丶Deft 2020-12-17 09:04 AM

:smile_15:感謝分享!

黃昏怪回覆 2020-12-17 10:57 AM

呢套路唔錯

Jseph 2021-1-28 09:38 AM

謝謝分享

KT丶Deft 2021-1-28 02:20 PM

:smile_38:謝謝分享
頁: [1]
查看完整版本: LOL騷套路!