查看完整版本 : 一直渴望想擁有一隻運動款式萬年曆,但係一線品牌都係遙不可及嘅天價,最近係網上見到康斯登呢一隻萬年曆,外表好睇,價錢仲低過7萬。我想請教各位,康斯登呢個品牌ok嗎

MOMOBEAR1104 2020-12-29 05:08 PM

一直渴望想擁有一隻運動款式萬年曆,但係一線品牌都係遙不可及嘅天價,最近係網上見到康斯登呢一隻萬年曆,外表好睇,價錢仲低過7萬。我想請教各位,康斯登呢個品牌ok嗎

[attach]11957365[/attach]

nirvana0001 2020-12-29 06:02 PM

超值之選

再坐一會好嗎 2020-12-30 04:34 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

MrSunny 2021-1-2 01:52 PM

我都有興趣
未知邊間代理有好折

gofreego 2021-1-3 06:16 AM

性價比很高的品牌!

watchlover668 2021-1-6 03:58 AM

康斯登品牌不差,比Citizen買咗,出咗自家機芯,小弟都有隻Alpina(康斯登姊妹廠)係用佢嘅自家機芯。呢隻萬年曆都係自家機芯,本來唔錯,但六、七萬已經可以買到二手IWC或者Ulysee Nardin嘅萬年曆,咁就比下去。仲有,唔知大家有冇發現佢呢隻萬年曆係冇秒針,變咗好似石英錶咁,係最大嘅敗筆。
利申:買家一個,同所有賣家冇利益關係。

lam25281 2021-1-7 10:34 AM

[quote]原帖由 [i]watchlover668[/i] 於 2021-1-6 03:58 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=529928915&ptid=29630030][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
康斯登品牌不差,比Citizen買咗,出咗自家機芯,小弟都有隻Alpina(康斯登姊妹廠)係用佢嘅自家機芯。呢隻萬年曆都係自家機芯,本來唔錯,但六、七萬已經可以買到二手IWC或者Ulysee Nardin嘅萬年曆,咁就比下去。仲有,唔知大家有冇發現佢呢隻萬年曆係冇秒針,變咗好似石英錶咁,係最大嘅敗筆。
利申:買家一個,同所有賣家冇利益關係。 [/quote]
點解無秒針就會好似石英呢?咁jump second嗰D超複雜機械錶點算🤣
頁: [1]
查看完整版本: 一直渴望想擁有一隻運動款式萬年曆,但係一線品牌都係遙不可及嘅天價,最近係網上見到康斯登呢一隻萬年曆,外表好睇,價錢仲低過7萬。我想請教各位,康斯登呢個品牌ok嗎