查看完整版本 : 羅家英再爆汪明荃唔只睇大台 為「最巴閉」變樣而傷心

仙劍奇俠傳叁 2021-1-9 07:42 PM

羅家英再爆汪明荃唔只睇大台 為「最巴閉」變樣而傷心

羅家英今日在觀塘為楊盼盼主持的香港開電視節目《盼你賞面》擔任嘉賓,對於家英哥早前踢爆太太汪明荃(阿姐)會收看ViuTV,問他可會叫阿姐看這個節目?家英哥即說:「梗係要睇啦!但佢唔睇我都冇法子。」

問到他經常爆阿姐看其他電視台,會否令她尷尬?家英哥說:「佢而家好鍾意睇其他電視台,佢鍾意睇台灣電視台,時事好好笑,個個嗌交,將把聲提高八度鬥大聲,佢話『佢哋唔會聲沙?』,佢又鍾意睇中央一台啲劇,佢要知道人哋做緊乜嘢,知道TVB不足嘅地方,連我哋最巴閉嘅台變成咁嘅樣子,有乜法子唔傷心。」盼盼姐答道:「唔傷心,有低就有高。」

原來家英哥是盼盼姐的師兄,皆因兩人同是著名京劇演員粉菊花門下,家英哥表示最難忘是對方因拍戲而被燒傷,盼盼姐說:「原來家英哥有影相,當時工作人員幫我搽緊蘆薈,我痛到唔識講嘢,佢影咗嗰張相,我自己都未見過,佢畀返我睇,我唔想回憶,因為我覺得係世紀災難,嗰刻我覺得自己係冇,好彩當時有人跳落嚟拉返我起身。」

[url]https://hk.appledaily.com/entertainment/20210109/AK4XS7RO2NGKRCWOJRPJHRRBME/[/url]

仙劍奇俠傳叁 2021-1-9 07:42 PM

支持blue object汪阿姐唔睇cctvb. :loveliness:
頁: [1]
查看完整版本: 羅家英再爆汪明荃唔只睇大台 為「最巴閉」變樣而傷心