查看完整版本 : 針織衫搭配黑色闊腿褲,瀟灑隨性嘅著搭。

天天遇到了心事 2021-1-25 11:23

講到依家時尚圈最流行嘅著搭風格,咁自然就系各種簡單嘅混搭風格了。因為太過單調嘅著搭唔容易搭出氣質感,而太過花哨嘅混搭風格又顯得太俗套。所以越系簡單嘅混搭方式越受人中意。比如運動風搭配街頭風,抑或系名媛風搭配嘻哈風等等,簡單嘅混搭著着,都可以輕松塑造出與眾唔同嘅時尚感。[attach]12033809[/attach]

天天遇到了心事 2021-1-25 11:25

[attach]12033810[/attach]但系既要簡約風,又要系混搭嘅風格,其實有時候還真嘅蠻難選擇嘅。所以很多人就開始喺著搭配色上便俾心機,既然唔得夠選擇花花綠綠太過俗套嘅著搭方式,咁簡單嘅純色系混搭就顯得備受歡迎了。講到純色系嘅著搭,像簡單嘅黑白色系搭配可能系簡約風著搭中最為常見嘅搭配方式。

天天遇到了心事 2021-1-25 11:26

呢主要系由於簡約嘅純白色系,總系能夠畀人一種干凈純潔嘅感覺,同時又自帶一種出淤泥而唔染嘅素雅感,所以喺搭配方面總系能夠輕松凸顯時尚氣質。而神秘嘅黑色調本就自帶成熟美感,又總系能夠畀人一種高貴優雅嘅時尚氣場,所以喺著搭嘅過程中也更容易搭出與眾唔同嘅氣質感。[attach]12033812[/attach]
就像系下面呢位時尚小姐姐嘅呢身搭配,佢用簡約嘅白色針織衫,搭配一條黑色高腰闊腿褲著着,睇似簡簡單單嘅兩種色系,又系兩種非常常見嘅服飾單品,但系卻能夠輕松著搭出大方隨性嘅時尚氣質。

天天遇到了心事 2021-1-25 11:29

簡單寬松嘅白色針織衫,大方寬松嘅衣身版型設計,著搭起嚟冇絲毫嘅身型約束,顯得隨性自然。另外,溫柔舒適嘅針織料子,上身嘅貼膚效果也系非常OK嘅。加上設計師唔規則嘅設計手法修飾,著喺身上越發凸顯時尚氣質美感。[attach]12033813[/attach]

天天遇到了心事 2021-1-25 11:32

此時,又喺下面搭配了一條高腰顯瘦嘅闊腿褲著着,神秘嘅黑色調褲身設計,上便冇做任何其他嘅顏色點綴,畀人嘅感覺簡單成熟又有氣質。另外,高腰嘅褲型設計,又能夠起到提拉身型嘅效果,不僅顯瘦更顯高挑美感。配上簡單嘅白色低跟單鞋搭配,走起路嚟瀟灑隨性,好似帶着風一般樣,簡單優雅又顯氣質。唔知你覺得小姐姐嘅呢身搭配效果點樣呢?[attach]12033816[/attach]

幸福阳光

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

cowboy123 2021-1-25 18:04

:fst_011:

如鯨向海

山下宇宙的旅程

341996650 2021-1-27 09:10

贊!

現在我很好

菸霧狆漃瘼

黃昏观景

眉间意难了

烈去

渡歡趽

梛些浪漫

貓茬膂垳

貓茬膂垳

真滴滴主題

釹鉮

来自软萌系

搞怪小妞

再相信愛情

吹箫技

充满情欲

七個狂野的象棋

*** 該帖被屏蔽 ***

陪伴曾經

贞烈女王

囍旧

頁: [1] 2
查看完整版本: 針織衫搭配黑色闊腿褲,瀟灑隨性嘅著搭。