查看完整版本 : 魔龍王國 討論區

倩依 2021-3-12 12:10 PM

簡介

迪士尼繼《魔雪奇緣2》、《無敵破壞王2》、《優獸大都會》之後,又一動畫鉅製《魔龍王國》,故事充滿天馬行空的色彩,講述英勇女戰士雷雅帶著可愛的篤篤,與一班非一般的搞鬼戰友展開刺激歷險,尋找傳說中的最後魔龍(奧卡菲娜 聲演),拯救再次被黑暗魔靈入侵的王國,免於滅亡⋯⋯電影由《我的超豪男友》編劇林愛黛創作,以及金球獎影后奧卡菲娜開聲力撐,肯定令觀眾耳目一新!《魔龍王國》將於2021年3月13日獻映。

類別歷險、動畫片長108級別I語言英語
(字幕: 中文)導演當賀爾、Carlos López Estrada演員英語配音: 陳凱莉瑪麗、奧卡菲娜

聰明人一個 2021-3-14 11:30 PM

今日睇左粵語版...今次依部好好笑...
最鍾意一班人做Project果個比喻...笑死我...;P

唯一係粵語版無字幕...幾個主要角色名...包括魔龍兄弟姊妹個名...
齋聽對白...唔知正確寫法有啲難記...如果有埋字幕印象會更深刻~

一人行 2021-3-15 09:58 AM

迪士尼自家出品,論創意同創新,一定冇得同彼思比,本片嘅故事大崗冇乜新意,劇情發展亦係一般套路,但除左開頭悶左少少,成套戲都叫爽快過癮,條龍嘅性格好討好,有佢喺度就好好睇,成齣戲啲畫面好靚,甚至連正片前加插嘅短片畫面都好靚,論視覺享受同娛樂性,我覺得本片都值得入場。

nigelraphe 2021-3-15 10:23 AM

套戲幾好睇, 我收貨,
不過個女主角性皮唔唔討好, 其實好蠢,:smile_38:

冇之前MOANA,ELSA咁吸引,

反而其他配角設定幾出,特別係個女奸角

silly__marso 2021-3-16 09:15 AM

信任, 這兩個字真的能做到嗎?
決擇時刻
你又會信邊個?

一人行 2021-3-17 05:22 AM

[quote]原帖由 [i]nigelraphe[/i] 於 2021-3-15 10:23 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=532887357&ptid=29767853][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
套戲幾好睇, 我收貨,
不過個女主角性皮唔唔討好, 其實好蠢,:smile_38:

冇之前MOANA,ELSA咁吸引,

反而其他配角設定幾出,特別係個女奸角 [/quote]
Moana性格可能較討好,但角色本身都唔太吸引,基本上入面嘅角色同套戲都冇紅過,落畫就比人遺忘,同Elsa紅遍全球天差地遠。

呢套魔龍王國應該都係落畫就好快比人遺忘。
頁: [1]
查看完整版本: 魔龍王國 討論區