查看完整版本 : 揀啱自己低成本又低風險

隔夜落漠壽包 2021-7-15 17:29

小編本人,一畢業就成日失業,曾一年被裁幾次,成日有見工經驗,令我適應能力強,見識到整個行業的發展前途。工資亦曾多次處於低位,入不敷支,生活壓力令我知道咩係非工資收入。由2008年金融海嘯, 行業大受影響,甚至轉做其他行業,亦根本唔想9-6pm 。在不斷尋找機遇中,有朋友介紹之下認識一個生意非傳統行業, 解決了人,財,物,進,產,存,銷的煩惱,在這裏能夠做到規劃和達成我想過的生活。

好感恩遇到恩師,他用佢退休生活嘅時間教我哋,真係好幸運。話說他以前係幫李生和黃集團薪高厚職的高層,係以前香港打工納稅最高幾個%,亦專負責收購合併精英和人才培訓的工作,真係好猛!
其實我見到他係國內有數萬個成功例子我才願意花時間跟他學習的,令我行少好多冤枉路。雖然現在仍努力中,但我並不是孤身作戰,感恩有隊友一齊努力。只要相信加行動,一定可以達成。

[[i] 本帖最後由 隔夜落漠壽包 於 2021-7-15 10:48 PM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 揀啱自己低成本又低風險