查看完整版本 : 求助!家中弟弟和爸爸經常被鬼壓床

藍韻 2021-12-21 14:59

家中弟弟和爸爸經常被鬼壓床 已經持續幾年了
被壓的時候有時只聽到聲音,有時會看到靈體
試過看到或聽到不認識的男人 阿婆 女人 小朋友 但平時除了睡覺 就沒有發生特別事
而我有時候夜深會感到有男人經過 本來以為是家人 但回頭看卻沒有人 但也不是經常感受到
請問有沒有高人指點下?🙏🏻

愛秩序街 2021-12-23 01:26

[quote]原帖由 [i]藍韻[/i] 於 2021-12-21 02:59 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=543740635&ptid=30340954][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
家中弟弟和爸爸經常被鬼壓床 已經持續幾年了
被壓的時候有時只聽到聲音,有時會看到靈體
試過看到或聽到不認識的男人 阿婆 女人 小朋友 但平時除了睡覺 就沒有發生特別事
而我有時候夜深會感到有男人經過 本來以為是家人 但回頭看卻沒有人 但也不是經常感受到
請問有沒有高人指點下?🙏🏻 [/quote]
冇去過你屋企,又冇前因後果,好難幫你
新屋/舊屋?
被鬼壓之前有冇去過邊講過啲乜?
乜資料都冇點幫?

Candybabii8 2021-12-31 14:59

聽親戚有類似經歷, 要靜靜雞搬走, 一定唔可以講會搬去邊
同埋走出屋企門口要好似平時出街咁
真係唔可以留係呢間屋度

山邊的大樹 2022-1-18 20:06

無架啦!如果衣紙舖教燒嘢都唔得;搵朋友介紹師父啦

江南浪漫的榴槤 2022-1-30 23:40

本人因為招惹到了那些,被鬼壓床了十五年,平均一星期兩三次,十年前自己開始斷斷續續念地藏經超度它們,現在已經不會了,如果能堅持念下去,應該不用需要我那麽長時間,具體可以看下地藏經內容,希望可以幫助你們

素食小魔女 2022-4-6 15:29

我以前間中比鬼壓,
一年大約0 - 6次...
有時幾年先1次...
應該係時運低, 先壓吧..
[b][color=#0000ff]後來, 比鬼壓時唸六字大明咒
就1野彈開...
試過幾次都係, 好WORK..[/color][/b]
現在家中供佛畫
已經無比鬼壓了...:smile_o13: :smile_o13:
如果信佛, 可以試下供佛畫...
如果不信, 就別供了...:smile_o07:

[[i] 本帖最後由 素食小魔女 於 2022-4-6 15:31 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 求助!家中弟弟和爸爸經常被鬼壓床