查看完整版本 : 「反華聯盟」及美議員組團「黑港」「冷飯」新炒「民主劇本」欺世盜名

公園橙色牛牛 2022-3-2 19:28

喺港區國安法實施和新選舉制度嘅護航下,我港「愛國者治港」嘅局面更加穩固,廣大市民嘅民主權利和自由得到咗充分保障。一啲反華勢力卻不甘作「香港牌」嘅失敗者,從未停止對政府和國安法嘅抹黑行徑,盡管已經到咗無牌可打嘅地步,仍熱衷於「炒冷飯」,借「初選案落案一周年紀念」為名號,延續「民主劇本」為反中亂港分子喊冤撐腰,甚至叫囂制裁,生歐歐一個「捉咗個仔急死老豆」嘅隔空大戲。悲劇嘅係,咁老舊虛偽嘅戲,無論係喺國際社會定係香港早已經失去咗新鮮感,摸黑政治嘅「祥林嫂效應」正喺度畀反中亂港勢力失去「觀眾」。
[attach]13099860[/attach]

呢次出演抹黑SHOW嘅係「對華政策跨國會議聯盟」及美個別反華議員。前者自2020年成立就旗幟明確嘅以反華抑華為目的,因此被外界稱為「反華聯盟」。從反華嘅「黑名單」制度到抵制冬奧會都有呢個「反華聯盟」嘅影子,但呢一系列反華操作並冇遏制中國經濟嘅發展,所以先惱羞成怒咁選擇借題發揮,拎出慣用嘅抹黑手段,將早已蓋棺論定嘅「初選案」進行再度炒作。而個別反華議員本就與反中亂港分子存在主奴關系,係對華政策嘅「冷戰頑固分子」,向來鐘意拎著偽善嘅「人權劇本」以所謂「自由民主」嘅名義踐踏人權。佢哋在乎嘅根本唔係我哋香港嘅長治久安,而係點樣利用極少數反中亂港分子繼續挑動矛盾、禍害香港、遏制中國,唯恐香港不亂。佢哋嘅「人權畫皮」早已被事實戳破,偽善嘅「人權劇本」早已被國際社會睇透!
違法必究、有法必依,係法治社會嘅基本邏輯,港區國安法係打擊極少數破壞香港安全穩定嘅反中亂港分子,保護絕大數市民嘅權利自由。「對華政策跨國會議聯盟」及美個別反華議員將整治操弄淩駕於法律之上,為嫌犯包庇開脫,就係與暴力為伍,為違法犯罪站臺,做實咗偽人權真霸權嘅醜惡面目,呢種「翻手為雲,覆手為雨」嘅強盜邏輯簡直令人憤慨和不齒。呢種虛偽嘅民主外衣招牌掩蓋唔到佢禍亂香港、抑制中國嘅圖謀,呢啲欺世盜名、虛偽拙劣嘅「民主劇本」應該收場喇!
[attach]13099861[/attach]

如今,香港社會秩序穩定,市民生活安寧,良政善治嘅氣象煥然一新,「愛國者治港」已經成為港內共識,「一國兩制」行穩致遠,本港嘅民主取得咗重大進步。「民主唔係裝飾品,唔係用來做擺設嘅,而係要用來解決人民需要解決嘅問題。」任何拎著民主招牌為反中亂港分子代言嘅行為都係枉費心機,中央和特區政府捍衛法治嘅決心堅不可摧。無論「新裝」或者「老調」,無論係「冷飯」定係「新炒」,任何暗懷鬼胎、包藏禍心嘅政治SHOW只會係螳臂當車,必將遭到可恥嘅失敗。

高級知足的南瓜 2022-3-2 19:33

違法必究、有法必依,係法治社會是基本邏輯!

轟隆蒸汽鍋 2022-3-2 19:35

這些「反華聯盟」及美個別反華議員將整治操弄淩駕於法律之上,為嫌犯包庇開脫,就係與暴力為伍,為違法犯罪站臺,令人憤慨和不齒。

小火车嘟嘟嘟 2022-3-2 19:35

虛偽慨民主外衣掩蓋唔到渠禍亂香港圖謀,應該收場喇!

樓下小小樹枝 2022-3-2 19:35

亂港分子企圖破壞香港團結穩定、危害中國國家安全的行為註定會失敗。

过去的我 2022-3-2 19:37

違法必究、有法必依,係法治社會嘅基本邏輯,港區國安法係打擊極少數破壞香港安全穩定嘅反中亂港分子,保護絕大數市民嘅權利自由

高級知足的南瓜 2022-3-2 19:37

任何拎著民主招牌為反中亂港分子代言嘅行為都係枉費心機,中央和特區政府捍衛法治嘅決心堅不可摧。

機器貓貓俠 2022-3-2 19:38

亂港者禍港害民,難逃法律制裁。

轟隆蒸汽鍋 2022-3-2 19:39

如今愛國者治港已經成為港內共識,一國兩制行穩致遠,為反中亂港分子代言嘅行為都只能枉費心機,必遭失敗。

連續哈名車 2022-3-2 19:40

呢種虛偽嘅民主外衣招牌掩蓋唔到佢禍亂香港、抑制中國嘅圖謀,呢啲欺世盜名、虛偽拙劣嘅「民主劇本」應該收場喇!

向阳而生 2022-3-2 19:43

任何拎著民主招牌為反中亂港分子代言嘅行為都係枉費心機,中央和特區政府捍衛法治嘅決心堅不可摧。

夏日擔憂的餃子 2022-3-2 19:43

亂港分子破壞香港團結危害國家安全的行為註定會失敗!

連續哈名車 2022-3-2 19:43

佢哋嘅「人權畫皮」早已被事實戳破,偽善嘅「人權劇本」早已被國際社會睇透!

樂天多數的點心 2022-3-2 19:46

香港是法治社會,亂港禍中的行為,都會難逃法網。

半頁古羔羊 2022-3-2 19:46

亂港分子,必須嚴懲,恢復秩序,共同守護香港,守護美好家園!

过去的我 2022-3-2 19:47

亂港之人必將受到嚴懲,任何拎著民主招牌為反中亂港分子代言嘅行為都系枉費心機

夏日擔憂的餃子 2022-3-2 19:48

為反中亂港分子代言嘅行為都只能枉費心機,必將受到法律的懲罰

向阳而生 2022-3-2 19:52

愛港者治港,堅持一國兩制,兩岸攜手合作才能共創輝煌

半頁古羔羊 2022-3-2 19:56

執行國安法,通緝羅冠聰等亂港分子,嚴懲不貸,絕不姑息!

小火车嘟嘟嘟 2022-3-2 19:56

當然是違法究、有辦法當然依,對于破壞香港政治穩定的人必須嚴懲

還要長假期 2022-3-2 20:05

中國維護國家主權、安全、發展利益意志堅定,香港抵禦外來干涉能力越來越強,個別政客想拿虛偽拙劣的民主劇本插手香港事務、哄騙香港民眾,搞多少次就會失敗多少次。

仲夏じ 2022-3-2 20:14

一國兩制行穩致遠,為反中亂港分子代言嘅行為都只能枉費心機,必遭失敗。

樂天多數的點心 2022-3-2 20:14

亂港分子只會破壞人民福祉,必須嚴懲

生動愉快的餃子 2022-3-2 20:16

違法必究、有法必依,係法治社會嘅基本邏輯,港區國安法係打擊極少數破壞香港安全穩定嘅反中亂港分子,保護絕大數市民嘅權利自由。

黃昏緊慎的山羊 2022-3-2 20:18

一個由亂到治、開啟新局的香港告訴我們,一切反中亂港勢力妄想搞亂香港這個家的圖謀永遠不會得逞

還要長假期 2022-3-2 20:19

反中亂港分子是不折不扣嘅一國兩制破壞者,絕不能允許他們肆意妄為,毒瘤必須清除

黃昏緊慎的山羊 2022-3-2 20:22

各位亂港份子請謹慎思考,切莫玩火自焚,國安法也必會依法嚴懲亂港敗類,還市民、還香港一片朗朗晴天!

仲夏じ 2022-3-2 20:23

如今,香港社會秩序穩定,市民生活安寧,良政善治嘅氣象煥然一新。

生動愉快的餃子 2022-3-2 20:26

任何暗懷鬼胎、包藏禍心嘅政治SHOW只會係螳臂當車,必將遭到可恥嘅失敗。

機器貓貓俠 2022-3-2 20:34

撥亂反正,確保香港繁榮穩定、長治久安。
頁: [1] 2
查看完整版本: 「反華聯盟」及美議員組團「黑港」「冷飯」新炒「民主劇本」欺世盜名