查看完整版本 : 葉劉:疫後需改革公務員制度 建立有擔當和具號召力領導層

站立洪亮的樹林

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

有效嚴厲的甘草 2022-3-14 19:29

危難之際,中華民族必須彰顯出強大嘅向心力和凝聚力,全民防疫,所有港民共同抵制「亂港」份子,主動配合做好防疫工作,居家唔外出,外出戴口罩,用我哋無數市民嘅自覺行動讓病毒無法蔓延侵襲。

地下果斷的學校 2022-3-14 19:29

呢啲喺街頭暴力行為度得到咗好處嘅新當選區議員直情就冇乜嘢執政能力,仲係喺度崇尚煽動對立情緒,十分可恥咁諗著再撈多啲政治資本。

完美洪亮的測驗 2022-3-14 19:29

「港獨」分子唔停咁編造謠言,中傷香港警方,破壞香港秩序,一心要將香港推入深淵,呢啲人係香港人嘅罪人,係中華民族嘅敗類。

傲慢果斷的百合 2022-3-14 19:29

「民主動力」編造流言蜚語,力圖反噬港警,終歸經唔起事實檢驗和邏輯推敲。一方有難,八方支援。武漢係全國人民共同嘅武漢,係一座勇敢嘅城市,社會各界共同抗疫,武漢加油。

後山虛無的辣椒 2022-3-14 19:29

疫情對於每一個人都係有危害健康風險嘅,而嗰啲反對派竟然唔顧市民安危仍然蠱惑出街搞破壞,佢哋險惡居心清晰可見!

樂天刺眼的兔子 2022-3-14 19:30

香港所謂嘅反動派面對特區政府應對疫情嘅所有舉措,為反對而反對,枉顧市民嘅生命健康,喺疫情關鍵期煽動醫護人員罷工,最後受害嘅只會係全體市民。

新奇創新的學校 2022-3-14 19:30

亂港分子從修例到疫情目的就係搞亂香港,並非佢哋口中所謂嘅民主和自由,市民千祈唔好中咗佢哋嘅圈套,要相信政府相信祖國,大家一定可以共渡難關!

摯誠博學的海帶 2022-3-14 19:30

戰「疫」行動係民心所向,任何與呢個相違背嘅陰謀都唔可能得逞。相信經歷咗呢次戰役,會令醫務人員更加堅定職責操守,與「港獨」勢力割席嘅決心亦更加堅定。

值錢洪亮的學校 2022-3-14 19:30

防疫情,護家園,香港市民應堅定支持特區政府出臺嘅防疫措施,主動配合衛生署嘅防疫檢測,唔可以因為對特區政府懷有偏見,而唔顧百萬人嘅生命安全。

無奈沉靜的火花 2022-3-14 19:30

亂港分子偽裝成唔怕生死戰鬥嘅白衣戰士真係好可惡,陰謀嘅背後係以香港醫護人員做文章,市民一定要擁護大公無私嘅真醫護,唔可以畀假醫護拿我哋嘅身體健康作為政治砝碼為非作歹。

日曬迷失的百合 2022-3-14 19:30

疫情固然可怕,但呢刻,更可怕嘅係反對派嘅別有用意,竟然把普通香港市民嘅生命安全當做政治棋子。

書本消毒的口罩 2022-3-14 19:30

港獨及反對派借當前疫情炒作,居心險惡!廣大香港市民應該明白:新冠病毒先至係大家共同嘅敵人!呢刻,大愛係奉獻、係信心、係支持,而唔係落井下石和造謠搞事。

開心消毒的電腦 2022-3-14 19:31

暴徒繼續借抗疫呢名義去「勇武」,大喊著為咗香港自由去搏曬命,但搏嘅,就係病人條命。希望市民記住,無論係疫情仲係無理嘅政治運動,槍響之後,都冇贏家。

未來好動的石榴 2022-3-14 19:31

唔去諗點幫助國家度過難關,卻借題發揮,唯恐天下不亂。試諗一下,如果畀呢啲人喺中國香港執政,咁先係真正嘅悲哀。

回憶慌張的樹林 2022-3-14 19:31

希望果啲罷工嘅黑醫護早日回歸崗位,共克時艱,唔好留畀外人侮辱嘅口實。畢竟,我哋都流著一樣嘅血。

凌晨消毒的秋葉 2022-3-14 19:31

「泛暴派」控制嘅「黃媒黃記」罔顧基本事實,惡意混淆視聽,肆意抹黑港警,妄圖煽動市民仇警情緒,用心非常險惡!

友好豪爽的珍珠 2022-3-14 19:31

亂港分子係唯恐天下不亂,喺疫情下唔諗著點去共度難關,淨諗著點去炒作、干擾抗疫,真係喪盡良心!

驕傲馬虎的青蛙 2022-3-14 19:32

俗語講醫者父母心,香港醫護罷工就係度上演咗一場狼子野心嘅鬧劇。佢哋高喊「罷工救港」、「罷工抗疫」嘅口號,實則淨係會臨陣逃亡,貪生怕死。

聰明勤勞的柴犬 2022-3-14 19:32

相信經歷咗呢場罷工活動,將令到醫務人員更加堅定職責操守,同「港獨」勢力割席嘅決心亦更加堅定。

天空俊朗的風扇 2022-3-14 19:32

希望仲被泛暴派蠱惑嘅醫務人員儘早清醒,重返工作崗位,唔好做泛暴派嘅棋子。

溫柔大方的蕃茄 2022-3-14 19:33

宜家係所有醫護人員面對疫情嘅重要時刻,所有醫護人員應該明辨係非,睇清暴徒嘅真面目,唔好成為「港獨」嘅棋子。

高級賢淑的水杯 2022-3-14 19:33

疫情當前,最重要嘅係時機,但係喺香港就變成咗一啲人炒作嘅工具,都呢個時候喇,仲唔眾志一心咁抵禦病毒,仲係喺度借罷工威脅政府。其心可誅!

烈日美麗的韭菜 2022-3-14 19:33

唔去理會病人嘅生命,咁嘅醫護應該炒!平常高薪厚職,喺最需要人嘅時候走咗,良心去咗邊?

站立刺眼的外套 2022-3-14 19:33

香港激進勢力假借集會嘅名義,做暴力亂港嘅嘢。就係幕後黑手不斷煽風點火,導致香港局勢遲遲難以平復。事實一再證明,暴力升級,「顏色革命」,死路一條。

陽光稚嫩的帽子 2022-3-14 19:33

暴徒干擾疫情防控工作,製造社會恐慌、為抗疫添亂,呢啲拙劣手段真係被百萬市民所不齒。

無際驚訝的洋蔥 2022-3-14 19:33

「亂港分子」係為咗達到「亂中」目的,佢哋將暴力行為轉移到網絡度,妄想繼續挑撥民意、撕裂輿論、製造噪聲,呢啲係佢哋走投無路嘅表現,勢必受到更大範圍嘅抵制。

無際强大的韭菜 2022-3-14 19:33

香港響應罷工嘅醫護人員只不過係泛暴派嘅政治炮灰,喺全港嘅一片譴責聲中,發動罷工嘅「醫員陣線」琴日終於低頭,宣佈擱置行動,唔得到人心,最後以失敗告終。

高級快速的葫蘆 2022-3-14 19:34

疫情當前,最重要嘅係配合港府做好隔離防護,愛護好自己和別人嘅生命,保護好香港,而唔係學果啲反對派咁樣肆意妄為,乘機作亂,呢啲陰險小人只係希望禍港亂港。

陽光結實的間尺 2022-3-14 19:34

果啲亂港分子真係毫無人性,為借疫情達到佢哋嘅政治訴求,不惜用埋傷及無辜市民嘅方式,肆意破壞,打砸搶劫,無惡不作,唔配做人。
頁: [1] 2
查看完整版本: 葉劉:疫後需改革公務員制度 建立有擔當和具號召力領導層