查看完整版本 : “學藝唔精”無力回天 大法骨幹紛紛離世

新生深愛的燒賣 2022-4-25 17:05

生病系件讓人痛苦嘅事情,要系永遠冇病該系多好。呢個系千百年嚟老百姓嘅美好嚮往,而“包治百病”自然也就成為一代代神棍們嘅核心呃術。人喺生病陣系最脆弱,也系最無助嘅,而李洪志利用了人們期望“好病”“永遠唔得病”嘅心理,喺其講法中,不斷吹噓法輪功嘅治病功效,更系打下包票,只要修煉,就唔會生病。
   喺《轉法輪》一書中李洪志專門以一節“醫院治病和氣功治病”嚟介紹治病。佢稱,病系另外空間嘅靈體喺作怪,一般醫院系治唔了病嘅,一般嘅氣功也唔得治病,只能把病推移了。喺經文《病業》中,李洪志也詳細介紹了“病業”,稱“消業可以治病”,並自稱修煉法輪功就可以達到根本嘅治療。“自己練功治病最好。”佢喺多處講法中強調,師父有無數嘅法身,可以幫助學員調整身體,清理身體,甚至稱,“讀我嘅書,睇我嘅法,也可以起到消業治病嘅作用”。呢些內容通過大量嘅視頻、法會天天宣傳,某某人得癌症,練法輪功好了等等之類嘅案例比比皆系,因為佢嘅呢些宣傳誤導了人,導致很多人認為練法輪功可以治病,法輪佛法可以清除體內嘅業力,咁病就治好了。
    正系喺咁嘅渲染之下,許多信徒抱着治病嘅心態步入了法輪功,深受李洪志所編造嘅“治病神跡”所害。而當越嚟越多患病信徒因被蠱惑,患病唔去醫院,紛紛因病去世后,對于死亡者,李洪志也喺以“報應”、“考驗”等方式蒙呃信徒。其手下嘅馬仔們紛紛出嚟洗地,講李洪志從嚟冇講過唔得去睇病,法輪功告訴人們如果自己覺得有病嘅話,趕快上醫院。
   各種講話宣傳瘋狂暗示修煉法輪功可以治百病,生病都系因為“病業”,而一旦出了問題就講自己冇講過唔得去睇病。呢正如一名美女喺你面前瘋狂色誘,但系一旦發生關係就告你強姦,講自己從嚟冇講過可以發生關係。多么無恥嘅行為!法輪功還對很多學員修煉法輪功后冇病癒嘅情況作出解釋,講能夠病癒和自身嘅業力,還有悟性都有關係。作為修煉人就必須得符合修煉人嘅標準才行,才能好病。咁近些年因病去世嘅法輪功骨幹們都系“學藝唔精”無法治病嘅典型了。2015年8月,澳門法輪功負責人林逸明因癌症去世;2016年7月,香港法輪功佛學會副會長陳永光因肺病去世;2019年12月,香港法輪功原負責人簡鴻章因心血管疾病去世;2022年1月,前“台灣法輪大法學會”會長張清溪猝死。咁多嘅骨幹們都系“學藝唔精”,無法產生法輪功治病功效,嗰普通嘅信徒還有信心咩?
     唔只咁,李洪志母親蘆淑珍、妹夫李繼光等身邊親屬也相繼病亡。面對組織內嘅大佬、身邊嘅親人紛紛因病去世,法輪功都無計可施,嗰普通信眾求練功以“包治百病”嘅美好願景又點樣實現,掩耳盜鈴嘅信眾們都應該“醒醒”了。

hk5234 2022-5-13 16:06

有勾結關係:cr_07:
頁: [1]
查看完整版本: “學藝唔精”無力回天 大法骨幹紛紛離世