查看完整版本 : 我喺Shopify開嘅網店最近收倒「高風險訂單」,我應該要點處理?(已解決)

gd5f602ca936d 2022-7-29 13:55

如題,我喺Shopify開嘅網店喺上個月收倒一個有Shopify提示係「高風險」嘅訂單,問過其他人意見係收倒$先出貨,我就跟住做啦~,點知喺冇耐之前就比左個「拒付」比我(應該係要我比返$),就喺同一日又收倒兩個「高風險嘅訂單」,兩個出比我嘅時間都差唔多&都係2件貨&其中一款貨品都一樣,今日又收倒兩個「高風險」訂單入其中一款又係同之前兩個入面一款一樣,我覺得就係同一個人喺度玩野,問過同一人就話唔洗理佢,但其實新嗰4個「高風險」嘅我覺得我唔理到最後都會收倒佢比嘅$,到時我唔出貨(唔理佢)佢都會玩野,咁應該點做?&其實如果見倒Shopify幫倒我比倒證據可以令到佢第一個高風險訂冇方法拒付嘅話佢新嗰4個會唔會之後Shopify都可以令佢冇得拒付而我就令到佢昆唔倒人反而要自己比$我?&每一個高風險訂單就算我取消&退款,我都要比一啲「交易費用」(聽人講),如果佢比左N咁多個高風險訂單訂單比我而我又退款嘅話我就要比N咁多嘅「交易費用」,我上網查左好耐發現倒一個可以喺Shopify用嘅APP,可以令落高風險嘅訂單嘅客戶付款無效。我依家停晒喺Tiktok落嘅廣告&未同廣告公司傾得掂,所以依家啲人流&買家好少先可以免費咁用,係每個月30或以下張訂單先可以免費。如果依家第一張高風險訂單嘅客戶過多幾個月拒付成功就算了,就當佢比左一個提示我去做依啲準備去預防更多嘅高風險訂單。

[[i] 本帖最後由 gd5f602ca936d 於 2022-8-4 19:58 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 我喺Shopify開嘅網店最近收倒「高風險訂單」,我應該要點處理?(已解決)