查看完整版本 : 各位媽媽 你地餵人奶堅持左幾耐?

CherryLCC 2023-1-18 10:34

各位媽媽 你地餵人奶堅持左幾耐?

yayayu 2023-1-18 12:13

我三個月左右,本身無乜奶水,開頭泵到4-5安跟住一路跌跌到得翻1-2安,後尾都要補奶粉

CherryLCC 2023-1-18 12:55

你去到5,6安已經好勁啦,我仲少過你,即係你三個月已經無乜奶?你補奶粉係用邊隻啊?

yayayu 2023-1-18 15:06

我頭一個月全人奶之後補奶粉慢慢轉全奶粉,一開頭試過幾隻BB都唔多肯飲,直到轉左Enfinitxx先肯飲返多d, 可能呢隻口味似人奶d,佢鐘意飲多d

latte_Coffee 2023-1-18 16:35

我餵左個幾月人奶,餵到返工就開始餵牛x牌,太強求怕影響到自己同bb

Toby0109 2023-1-18 16:53

我餵左二個月左右炸,因為本身要番工,後尾都係餵Enfinitas,如果可以既話我都想餵耐D....果時都有d唔捨得

車厘子Cherry 2023-2-1 11:40

5個月
因為番工好難泵奶 就放棄左喇

lq590 2023-2-1 15:49

3個月,之後要番工加埋自己唔多奶水,
轉左Enfinitas佢見佢又鐘意同食得快
就好快轉左做全奶粉

[[i] 本帖最後由 lq590 於 2023-2-1 22:04 編輯 [/i]]

give_me_more 2023-2-11 10:33

番番工就好難keep,唔係個個都支持母乳,公司又冇地方泵,下下去到商場搵地方我都唔好意思番工行開咁耐,所以好快就俾左全奶粉,不過都係揀番D似人奶既配方,自己係俾緊Enfinitas

Miko666 2023-5-11 14:33

我堅持到個女一歲,其實到小朋友加固嘅時候,就對奶的需求冇咁大,會冇咁辛苦

LEMONGIRL888 2023-6-2 10:51

我番工冇耐就放棄左喇, 跟住就俾佢食enfinitas, 宜家都一路食得好好

eralge 2023-6-5 15:20

我自己基本上一出世就全奶粉, 得太少人奶一日泵落先一餐左右, 都會照泵下俾佢食少少都好過冇既

香氣天真的苦瓜 2023-9-1 22:52

2個都係餵到自然離乳

Holla 2023-9-3 17:29

[quote]原帖由 [i]lq590[/i] 於 2023-2-1 15:49 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=555663889&ptid=30953995][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

3個月,之後要番工加埋自己唔多奶水,
轉左Enfinitas佢見佢又鐘意同食得快
就好快轉左做全奶粉 [/quote]
+1
而家D奶粉咁好營養其實都唔洗太辛苦自己

dad12dancing 2023-9-9 18:00

我同老婆都好隨緣, 有就人餵冇就由佢, 宜家都係食enfinitas為主
頁: [1]
查看完整版本: 各位媽媽 你地餵人奶堅持左幾耐?