查看完整版本 : 手機自動重新啟動

大河 2023-2-13 16:23

有時更新後我會順手關機叉電,最近在開機時開機畫面時間長了(像hang 機),今次進行了兩次優化程序才進入到解鎖頁,但網絡不見了,我在找方法時,手機突然自動重新啟動了,請問這是什麼原因:smile_41: ,怎解決🙏,部機是否開始壞:smile_39:

大河 2023-2-14 17:36

有人話更新後或太耐無關機部機會變慢,我反而是開機出問題,其實有冇需要定期重啟呢:smile_41:

大河 2023-6-5 18:58

昨晚更新後關機叉電,開機時很快,但不見訊號,啟動後又是不見訊號,我沒理會去睡了,今天見有訊號,但見到有啟動android個logo,即是部手機又自己重新啟動了,請問這會是什麼問題呢:smile_39:

四邑 2023-6-9 15:51

三星低端機係咁,我老母部A51 6GB / 128GB,2020年2月7日咁上下買,2400左右,成日自己reboot

平買oneplus貴買iphone

三星低端機好似冇knox

ST8468@59M 2023-6-11 09:55

[quote]原帖由 [i]四邑[/i] 於 2023-6-9 15:51 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=558992313&ptid=30992227][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

三星低端機係咁,我老母部A51 6GB / 128GB,2020年2月7日咁上下買,2400左右,成日自己reboot

平買oneplus貴買iphone

三星低端機好似冇knox [/quote]
我都係A51用左3年,呢排唔知做咩瘋狂hang機,星期4係荃灣20分鐘已經死左10幾次機,死到係街忍唔住發脾氣

[[i] 本帖最後由 ST8468@59M 於 2023-6-11 10:14 編輯 [/i]]

blackgold168 2023-6-11 11:55

根本冇需要關機叉電,叉電時唔好手多多成日玩機就得

我冇聽過更新後要關機,個人嚟講亦好少重啟,多數係更新時先重啟

四邑 2023-6-11 16:12

三星高端機同低端機差好遠好遠,買三星低端不如買oneplus低端,或者zenfone

[[i] 本帖最後由 四邑 於 2023-6-11 20:35 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 手機自動重新啟動