查看完整版本 : 你地bb多唔多便秘

chunbay02 2023-9-13 15:46

你地bb多唔多便秘,唔知係咪而家全奶粉,見佢便便好似要好用力咁,有時又一粒粒,有時兩三日先一次,有啲擔心

Victorialiu 2023-9-13 16:22

可能隻奶粉唔啱你bb腸胃,試下轉其他?

mszoelam 2023-9-13 17:12

我餵緊美贊臣neuropro,佢有hmo mfgm,對腸道消化吸收都有用,我個B腸胃都ok,無乜便秘,你轉唔轉呢隻試下

chunbay02 2023-9-13 17:49

hmo有聽過,想問下mfgm係咩?有無試飲裝拎下?

Yhxin.9 2023-9-13 18:08

無記錯嘅話mfgm係母乳黃金膜,母乳入面嘅天然成分,我都餵緊a+ neuro pro,對bb個免疫力會好啲,腸胃都會好啲,應該都適合你bb

mszoelam 2023-9-13 18:23

入美贊臣媽媽會好似有 neuropro 1定2號仔比,上次仲比多左一堆coupon我

water667 2023-9-14 21:12

我地都係奶粉b, 飲緊雅培hmo, 便便都幾順又滑身, 未試過便秘

faimifammy 2023-10-3 21:13

我囡日日都有啊
飲緊HIPP, 佢隻益生菌係有母乳入面有嘅HMP, 會天然啲易吸收啲, 咁對腸胃都好啲, 亦都唔使再額外買益生菌補

danelman 2023-10-3 22:46

係咪隻奶粉唔夾咋, 我都係俾美贊臣neuroprx, 日日都有便便同埋唔會柯唔出架喎

yally 2023-11-5 13:24

[quote]原帖由 [i]danelman[/i] 於 2023-10-3 22:46 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=561781699&ptid=31287456][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

係咪隻奶粉唔夾咋, 我都係俾美贊臣neuroprx, 日日都有便便同埋唔會柯唔出架喎 [/quote]
呢隻唔甜又唔熱氣,好多MAMI都揀佢

eralge 2023-11-11 11:51

我BB之前都係咁既情況, 同佢轉左食美贊臣neuroprx, 宜家便便日日都有
頁: [1]
查看完整版本: 你地bb多唔多便秘