查看完整版本 : ROG Raikiri Pro個人評價

haou 2023-10-25 11:06

ROG Raikiri Pro個人評價
 
Rog raikiri pro對比跟機xb手掣
價錢:淘寶連運費港紙$770 vs $340
㩒掣好soft同細聲,冇原廠咁硬咁大聲,但原廠y掣連㩒時會冇反應,rog就冇呢個問題。

十字掣真係好唔慣,但如果長時間用十字掣應該冇用傳統咁樣,傳統㩒得多會手指痛。

要駁線先用到xbox。

底部附加掣唔就手,唔及elite2有撥片,但好過冇。

LT同RT掣太淺,玩車game唔理想,我已經用軟件微調按壓百分比,但仍然唔太理想,至於耐用性好唔好就唔知,但跟機個隻原廠手掣,玩得多賽車game會,幾個月後就有黐吓黐吓嘅感覺,令到玩車game時放油慢咗!

輕過原裝少少,震動勁過原裝好多,震到我隻手有痹嘅感覺,好唔好就見人見智。

為咗就oled,將Menu掣攞位落d,想㩒時就唔太就手。

結論:初步觀感,如果以1399呢個價錢,對比elite2,真係有d唔值。如果唔係elite2有a掣災情,應該唔會太多人會買rog,但而家我用770買,不過不失啦。

如果底部輔助掣有得set合併掣例如 a+b嘅話,就抵買。

當然買得rog都係貪佢個oled同rgb燈啦。

題外話:我用大陸版個序號,一樣可以登記香港區保養,但最後如果真係壞,港行唔知受唔受保。

[[i] 本帖最後由 haou 於 2023-10-25 11:08 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: ROG Raikiri Pro個人評價