查看完整版本 : 遇到老千你會點做??

@曲奇餅 2024-2-7 15:45

大家出去同D吾熟嘅人打麻雀真係要小心!!!
我打個50100自摸一隻馬輸咗一萬蚊!!
三個老千挾我一個
首先有一個女仔係FB鋪貼:缺二或缺三
有水魚落搭就話:啱啱有人問 加埋你剛好夠人 
三個都扮唔識 話喺網上搵返嚟嘅
之後會約出去雀會打(因為雀會冇閉路電視)
坐喺我下家嗰個贏咗成兩萬蚊 我真係從來都冇聽講過50 100可以贏咁多錢 直頭黐撚線 坐喺我上家嗰個就輸 對家就贏少少 吾理距地邊個輸贏都好 總之個結果係我輸就得 距地就可以分錢!
1⃣️佢哋好多手勢 永遠都可以碰得出牌 
2⃣️佢哋一叫糊就會用手勢講俾對方聽 
     跟住就係咁搵你傾解 特登問你嘢等你分散注意
     機會一黎就會將對方叫糊個隻牌擺上去 
     令對方自摸或者令對方暗槓
3⃣️成日細細聲講埋啲術語 
      你如果細心留意就會越聽越覺得奇怪
4⃣️會係咁留意你對眼 睇下有冇望住佢哋對手
😩😩😩以上是我經歷過三次遇到老千所得出黎嘅結論 忠告大家吾好出去同啲陌生人打太大嘅麻雀 一覺得唔對勁就要起身走人 我有一次打$10.20紅中百搭一隻數字馬都輸咗8000幾 希望大家擦亮眼睛 😩😩😩

dickey555 2024-2-7 18:22

打竹館好過

屯門展亮張頌瑤 2024-2-7 21:51

咁又狼胎咗啲!

yuen3333 2024-3-14 05:25

梗係打竹館啦  呢到搵腳 十居奇九都係老千
我做竹館都有大把老千 何況網上約腳

常盤貴子 2024-3-15 08:10

冇計 網上約腳 自己預咗

winwithme2 2024-4-6 23:51

:smile_29: :smile_29: :smile_29:

凌晨善變的黃瓜 2024-4-11 04:52

[quote]原帖由 [i]@曲奇餅[/i] 於 2024-2-7 15:45 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=564482601&ptid=31466156][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

大家出去同D吾熟嘅人打麻雀真係要小心!!!
我打個50100自摸一隻馬輸咗一萬蚊!!
三個老千挾我一個
首先有一個女仔係FB鋪貼:缺二或缺三
有水魚落搭就話:啱啱有人問 加埋你剛好夠人 
三個都扮唔識 話喺網上搵返嚟嘅
之後會約出去雀會打(因為雀會冇閉路電視)
坐喺我下家嗰個贏咗成兩萬蚊 我真係從來都冇聽講過50 100可以贏咁多錢 直頭黐撚線 坐喺我上家嗰個就輸 對家就贏少少 吾理距地邊個輸贏都 ... [/quote]
唔即刻起身走?
頁: [1]
查看完整版本: 遇到老千你會點做??