查看完整版本 : 原來深圳洗牙咁平。。。香港牙醫食水深到!

簡約靜靜地生活 2024-4-16 15:09

睇牙去深圳睇好過 香港又貴又難book
上次上去深圳鵬程口腔醫院洗牙先88蚊,價錢又平服務又好,唔似香港咁趕收工求其洗兩下就算
[attach]15204268[/attach]

[[i] 本帖最後由 簡約靜靜地生活 於 2024-4-16 15:12 編輯 [/i]]

醫俠 2024-4-17 23:19

你要明白, 作為一個香港牙醫, 得閒要開下船出海, 又要食下噢媽卡些, 又要住1800尺既細屋, 幾大壓力
洗你個牙收得你個700, 幾時先買到船黎玩
佢地唔好得閒做下隱形牙箍, 自己唔識箍牙, 個間人人都識既隱形牙箍公司幫你搞(電腦同背後有人搞), 咁就收你4,5萬, 你有米既, 連仔女恆齒都未出就話要箍個牙, 作為牙醫真係心不甘情不願咁收你錢知唔知幾辛苦, 佢又更係會話你聽, 佢幫你個仔整得幾好
好彩大陸而家先做得咁好, 佢地都搵夠啦

小外星人 2024-4-19 08:07

[quote]原帖由 [i]醫俠[/i] 於 2024-4-17 23:19 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=565926814&ptid=31542521][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

你要明白, 作為一個香港牙醫, 得閒要開下船出海, 又要食下噢媽卡些, 又要住1800尺既細屋, 幾大壓力
洗你個牙收得你個700, 幾時先買到船黎玩
佢地唔好得閒做下隱形牙箍, 自己唔識箍牙, 個間人人都識既隱形牙箍公司幫你搞(電腦同背後有人搞), 咁就收你4,5萬, 你有米既, 連仔女恆齒都未出就話要箍個牙, 作為牙醫真係心不甘情不願咁收你錢知唔知幾辛苦, 佢又更係會話你聽, 佢幫你個仔整 ... [/quote]
你又講得有D岩播

醫俠 2024-4-19 08:35

香港做牙醫都幾慘架, 唔洗係專科, 又要做專科野, 又要杜牙根, 又要種牙, 又要箍牙, 又要迫住收你平少少既價 (平過專科), 又唔係好識但硬住頭皮做, 你估唔驚架? 有時咪用平少少既野, 收番貴少少既價
做左專科, 其他野又唔做得, 焗住做死一樣, 個個朋友咁搵錢, 自己內心又好辛苦

angelayee 2024-4-25 16:10

洗得好嗎.....唔洗一舊水
頁: [1]
查看完整版本: 原來深圳洗牙咁平。。。香港牙醫食水深到!