查看完整版本 : 29/05/24 港馬數字分享--1笑

莫潘田1笑 2024-5-27 08:38

[attach]15310543[/attach]

[attach]15310544[/attach]

[attach]15310545[/attach]

[attach]15310546[/attach]

[attach]15310547[/attach]

[attach]15310548[/attach]

[attach]15310549[/attach]

[attach]15310550[/attach]
[attach]15310551[/attach]

[attach]15310552[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-27 08:50

其實, 冷W的勝率和值博率計算, 係較繁雜.
但原理是一樣.

就是求九其找些數據, 將 數據變成值博賠率
來找出紙上認為較值博的賠率去自殺應用...

運作 十之九九多是破產收場... 因為你用如此算法,
等如和傻大莊對著幹, 你贏, 傻大莊就係Set 錯賠率輸.

傻莊必定用盡方法令你輸大錢失敗破產收場, 一定 !
只有一法才是冷W值博贏錢, 就係, 傻莊搞唔七掂,
爆屎渠, 而你識計, 並知道呢一場會爆, 咁值博就贏錢.

唔係, 你妄想用值博方法去贏傻大莊, 係小朋友和
世界重量級來比拳, 你將被打到包哂頭都得, 因為
Set 賠率係傻大莊/ 全球數學精英計算後的淨結果.

你一般馬迷, 連基本樣品統計都未識, 就想贏到全球
數學精英的 "精算後的淨結果" 的賠率??

都唔好講有傻大莊Set 賠率食水位雙重抽稅存在.

所以, 一說值博者=超級低九能賭仔=On撚99在夢遊 !
真心話, 時代係會自然進化. 現時係咁生態, 你要"適者生存" !

要計值博大撚把. 任何角度數據都可計值博.

一點也不困難=幼稚園生都會懂. 這是機率的最基本資料而已 !

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-27 08:52 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-27 09:05

好嘞, 泥賽利放, 係人都知. 問題係, 泥夜賽, 
有時會利泥地王後上贏馬, 

因為夜泥有時較鬆散, 令一般馬害怕又唔適應,
但一些泥王, 唔怕沙及 後上泥性能好, 如果呢一場地
夜泥一發生, 就會爆屎渠.

所以, 你要計值博來賭馬=呢一次賽事, 多唔多爆冷W?
咁就係1笑近來成日講的將嚟呢一場, 爆冷W機率大唔大
的研判 !!

如果你都搞唔清, 在真實的賽事類似條件, 爆冷機會大唔大?
你都唔知, 而妄想憑空說會爆冷而胡亂買冷W, 平均單一冷W
>10倍者贏馬, 單一匹馬匹, 大約只得3%勝率, 97%你係輸馬.

如此, 你10場馬, 場場買一匹單一冷W馬, 只得3%勝率,
則十場累計只有 30%能贏冷W, 而你全日食白果, 高達70%.

輸到你自信都無埋.

要 6日賽天, 你才能大約贏出1~2匹冷W命中, 同自殺無分別...
死數來的 !!

莫潘田1笑 2024-5-27 09:09

簡單來說, 任何數據都可化成值博賠率去自殺.
問題係, 任何數據, 大莊俾得你值博=輸機率會好大.

反而唔值博馬=大莊食左公眾賠率水位, 看好呢一批馬.

你計得多, 就會明白 !! 有空再談呢一題目 !

莫潘田1笑 2024-5-27 10:13

R1
[attach]15310754[/attach]

[attach]15310755[/attach]

[attach]15310756[/attach]

由於泥賽數據唔準, 所以早計好上傳, 目標將係, 講一講點計 值博賠率 示範?
(只係隨手拿來示範, 咪Q當真 以為係單一如此結果)

莫潘田1笑 2024-5-27 10:14

R2
[attach]15310762[/attach]

[attach]15310763[/attach]

[attach]15310764[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:16

R3
[attach]15310776[/attach]

[attach]15310777[/attach]

[attach]15310778[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:18

R4
[attach]15313541[/attach]

[attach]15313542[/attach]

[attach]15313543[/attach]

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-28 12:11 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:19

R5
[attach]15310796[/attach]

[attach]15310797[/attach]

[attach]15310798[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:27

R6
[attach]15313544[/attach]

[attach]15313545[/attach]

[attach]15313546[/attach]

近排條傻莊, 用心良苦, 梗要在3T/六寶場次, 安排一場"無藍格A馬" 的賽事.
以斷哂1笑中3T; 中六寶的選馬模式, 堅呀 !:smile_o12: 

所以要1笑解說點樣 選出99倍W的三重彩計算? 1笑係唔會講...
只係由讀者自己去理會. 因為賽前排位時已上傳數據資料, 對吧 !

你睇, 大莊一看明1笑選馬方法, 反手無A馬來斷1笑中3T; 中六寶.
玩專門針對, 堅唔堅?? 冷W魚魚本來好多.

而家已經 越來越少機會可出手, 死唔死? 原因1笑想說明如何計算?
而大莊明了後馬上專門玩針對, 現時合資格冷W場次, 越來越少.

現時只能1笑要說出, 如何在特殊情況下, 再進一步反手食魚魚的玩法?
死味? 隨緣啦 !:smile_40:

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-28 12:14 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:30

R7
[attach]15310851[/attach]

[attach]15310852[/attach]

[attach]15310853[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:32

R8
[attach]15310854[/attach]

[attach]15310855[/attach]

[attach]15310856[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-27 10:33

[attach]15313547[/attach]

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-28 12:15 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-27 14:00

這樣去理會, 求其取一些數據, 例如:
泥1200M, S+上賽名次的 歷史統計數據, 
如此, 如果希望爆冷門W, 就用P%來計算

(因P%將 數據拉得較平均, 以希望爆冷W就中到.)

[attach]15311361[/attach]

[attach]15311362[/attach]

[attach]15311363[/attach]

[attach]15311364[/attach]

這是不太注重實力比較, 一心想一爆冷就命中冷W情況下的計數.
但, 如果想計出比較實力的 賠率?

學問就大了, 這就因經驗而又好彩撞上才能成功, 對吧 !

莫潘田1笑 2024-5-27 14:14

這有一重要概念:
如果熱門實力馬, 要計出比較優劣排列, 計算就要精確,
才能有成績=要猜對當下發生的模式, 才能命中排列分佈.

但, 如果只是搏爆冷W, 則, 不需要太精準計算, 只要大多數
馬匹值博賠率在10倍左右.

即係馬匹真實賠率一大於10倍, 大多數可以選上.
於是, 賽事一係唔爆冷, 一爆冷W你多數命中.

其實1笑的所謂冷W計數, 就係咁流.

只係當一爆冷W時, 多數會選上而命中.
所以, 通常睇會唔會賽前資料曝光左?
而給予傻大莊一早反手食1笑賠率.

好好彩, 上賽第8場 & 第10場, 傻莊心盲
死重注在3歲新勝馬身上, 以近封盤形式來
Set 整場賠率, 以為呢D3歲新勝馬贏九硬W?

點知, 3歲新勝馬都是一般普通水準, 又唔係1200M;
1000M 短途熱門賽程.

於是一場可選的冷W馬達到7匹, 而且總紙上勝率>50%,
如此, 剛好3歲新勝馬好大可能贏馬的數據回歸而下跌.
即係呢D賽事, 係大莊自以為神, 以為"天子馬先跑"

就可安車平五路? 結果, 哈哈, 咪爆鑊金金 ! 事件就係咁簡單,
同計冷W機會率/ 值博率無關 !

對吧 ! 係人為錯誤, Set 錯賠率, 才會爆巨冷W, 而且係人為
主觀喜好, 而將第8場1號馬, 變成超巨冷. 而上同程締速,
牠是頭3位, 只係降班 ! 

對吧 !

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-27 14:17 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-28 06:39

係呀, 冷W程式說白了, 如果傻莊唔反手食1笑賠率,
則, 只要>10倍W, 幾乎1笑就會程式買哂Win.

其實1笑所謂冷W程式, 就係咁流.
你以為好難計數? 其實係狗嚟多. 狗屎撞棍咋...

[attach]15313087[/attach]

只係通常用締速計馬, 係物理, 最能反映現實實力比較. 一對上, 就贏 !
所以, 傻莊瀨過好多次冷W, 傻莊成日唔明1笑點計到? 一爆冷就命中?
其實係, >10倍W者, 幾乎1笑冷W程式多會選上.

咪現實一爆冷, 冷W程式多會命中. 幼稚園生的計數咋, 傻莊唔七明,
咪 近10年, 傻莊唔敢爆冷W, 免得世界職業賭徒來食魚魚.

咪傻莊的天子馬, 越開越熱. 人性係貪婪, 一定會食水越食越深.
最後彩池只會開熱門, 唔撚准開冷門. 得一肥航成日爆冷W !
而家梁家俊都唔敢爆冷W, 都守紀律, 開熱門Win 多.

蔡明紹又再俾傻莊邊緣化, 紹仔又要掙扎求存, 99倍W, 都理閪你.
一手操好, 爆 ! 

所以大莊從來唔七鍾意 蔡明紹; 肥航; 梁家俊 ...

但你睇吓, 守紀律的 巫顯東; 黃俊; 黃皓楠; 潘明輝, 守紀律啦,
成日唔敢爆冷啦, 結果係點? 咪等死 !

相反, 當年, 梁家俊; 蔡明紹, 無得贏, 咪照常爆冷求存...
大莊最後怕左2位爆冷專家, 咪後來俾馬佢哋贏, 聽聽話話.
而近來, 紹仔交唔準, 開始無馬俾佢贏,

紹仔醒, 理閪大莊, 冷熱照贏來求存 ! 

睇左30年啦, 1笑冷眼旁觀, 甚唏噓 !
杜利萊; 巫斯義; 莫雷拉, 一失勢, 就俾傻莊整治...
後來的 潘頓... 都想玩九頓哥, 整治頓哥, 捧何妖...

幾撚仆街呢? 哈哈, 點知, 閪何妖交唔準, 咪最後
又要頓哥出手救亡, 呂威咪又要頓哥爭冠軍 !

頓哥功夫好, 好彩咋, 如果第2個冠軍, 就俾大莊
整治玩九完完.

好在, 布文唔係大莊杯茶, 艾兆禮英國人唔會信...
田雞? 何妖? 眼高手低... 哈哈, 頓哥係1笑見大莊
整治者, 最好彩的1人.

強如雷神, 都玩死 ! 頓哥玩唔死, 堅泡泡 ! 對吧 !
不吐不快 ! 爆冷而家要好勇敢 !! 唔係無得爆, 死味?

莫潘田1笑 2024-5-28 18:57

大莊隔晚訊息
[attach]15314607[/attach]

[attach]15314608[/attach]

咪撚俾1笑批死, 聽晚又係放頭馬贏哂??
而家大莊興隔晚唔落放頭飛, 賽日就瘋狂落放頭馬飛.
此一行為, 超低九能能 !
[attach]15314609[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-28 19:01

隔晚大莊馬
泥賽大莊料, 好撚閪, 睇完就算, 咪撚當真 !
你信自己, 求九祈買, 可能仲得得哋...

[attach]15314618[/attach]

[attach]15314619[/attach]

[attach]15314620[/attach]

[attach]15314621[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-28 19:04

數字大臣話, 傻莊都係求九祈斷九估咋... 數字大臣
話傻莊都毫無信心 ...

咁不如取消泥賽啦... !
[attach]15314633[/attach]

[attach]15314634[/attach]

[attach]15314635[/attach]

[attach]15314636[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-28 19:13

大莊飛數分佈圖
[attach]15314650[/attach]
1200M 買哂內檔馬飛?? 
泥1200M, 外檔都得既, 執生啦 !!

[attach]15314651[/attach]
內檔後上馬, 食沙都得? 神九奇奇傻莊亂嗡... ... 七七吓開飛 !!

後上馬, 當然弱飛啦, 泥賽後上嘥九氣啦
[attach]15314652[/attach]

證明傻莊擺明老點羊群隔晚買內檔食沙後上馬, 99.99% 係老點羊群多 ! 執生啦 !!

通常泥賽大莊唔會信1笑, 同樣1笑實唔九信傻莊, 因常爆冷 ! 
[attach]15314653[/attach]

一句話, 1笑在泥賽, 通常就手旁觀多. 除非好好水位 ... ...
數據通常睇完就算數 !! 單冷W碰好彩就算九數, 反而成日有驚喜 !!

(點解要玩單冷W, 唔係冷W程式? 因為而家大莊成日食哂水位,
無位買冷W程式, 只能1笑臨場當考自己眼光, 通常單冷W, 玩吓,
算九數數. )

(所以, 1笑贊成取消泥賽, 跑木馬, 方便操控賽果...)

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-28 19:17 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-28 19:21

死蠢, 點樣反手單冷W? 唔, 係和大莊的智力推理題目...
唔係熱門馬, 又唔係冷W程式馬, 咁仲有乜嘢馬可以Win?
範圍好細, 所以常有驚喜.

所以, 玩睇數據去賭馬, 你要識得去變通靈活應用 ! See ? 
好簡易的推理題目而已 ! 對吧 !!

莫潘田1笑 2024-5-29 06:19

這是由大莊的賠率訊息數字指引...
但很可惜, 一到泥賽的賠率訊息,
都無任何分類, 只會指向冷W較多...

即係睇賠率訊息來找賽果, 無九用, 只有爆冷
[attach]15315690[/attach]
超過10倍Win者泥賽今年, 有46%場數是如此, 驚人嗎?

而派彩, 則只有<12 的平均賠率時, 派彩將會跑完冷W,
傻莊會瘋狂食賠率, 呢D賽事就要小心 !
[attach]15315691[/attach]

而今晚賽事的 "數字大臣" 也指出傻莊毫無心水, 只知大莊唔睇好大;次熱門.
而其實睇唔睇好? 現實係泥賽多數爆, 才是事實 ! >40% Win 派彩>10倍 ...
都算驚人, 對吧 !

所以1笑今晚的數據, 睇過就算數, 唔使認真 ! 自己搵好賠率馬, 可能仲
實在? 對吧 ! 季尾+泥地... ... ???

莫潘田1笑 2024-5-29 06:25

整體賽事的分類
通常數字越大越熱門...
中游數字越爆冷
越細數字代表大莊越食哂賠率

[attach]15315694[/attach]

但大部份跑撚完啲冷W派彩, 會大幅減少, 得好細範圍才是冷派彩較多...
大莊出千手法, 黐九哂線
[attach]15315695[/attach]

莫潘田1笑 2024-5-29 06:26

所以, 能出手冷W程式魚魚賽事, 好撚少 !
只能近乎空等多, 對吧 !:smile_40:

莫潘田1笑 2024-5-29 06:31

今晚初步隔晚數字係:
大莊好九怕輸, 一早食撚哂賠率
[attach]15315696[/attach]

驚訝嗎? 係呀, 1笑就係咁樣知道傻莊做緊乜九?
數學有趣嗎??

莫潘田1笑 2024-5-29 06:35

死蠢, 多場數字在"12" 多少少附近,
等如 Set 賠率者將賠率分佈設在跑撚完
可以改減少派彩的<12 附近...

一勢色唔對, 就馬上將賠率再食水位
變成匹匹差不多, 方便跑完改派彩, 阿死蠢 !

整夜賽事, 連一場>20都無, 即係大莊準備
匹匹馬賠率好平均, 隨時跑完改派彩, 死蠢 !
執生啦 !

懂看了吧 !!

莫潘田1笑 2024-5-29 08:33

即係咁, 銀行睇債仔數據, 似無錢"找數",
"走數"多的數字 12附近...

等如債仔 軌跡數據唔幾好, 準備<12 走路多...
你係銀行, 會唔會借錢俾呢條多數走數的仆街?
當然唔會批借貸啦...

即使借, 都好少錢借俾佢...

原理一樣, 你明知跑完會改減少派彩, 咁你仲大賭
李+X?? 賭少D啦, 冚家鏟 !!

包肉打狗, 有去無回頭 ! 馬場現實就係老千局, 
咁恐怖既啦 ! 唔係傻莊養咁多言論打手, 做乜九?
貪口爽? 玩言論興奮? 當然為錢啦, See !

所以, 唯一斷佢打手財路, Cut 廣告啦... ... !
同 外國和強國脫勾一樣, 咁先至夠效用 !! See !!

莫潘田1笑 2024-5-29 09:07

死蠢呀, 今晚賽事唔係單止冷W才改減少派彩,
而係將會無論冷熱都減少派彩 ! 多數地,
開熱W都要改減少派彩...

點解? 因為傻莊將而家D賠率, 拉到好平均,
即係冷W當然食左水位啦, 但變相將熱門俾左
好賠率你...

所以一開熱W, 就要馬上變回抽水賠率, 派彩
馬上變成少哂 ! 所以, 呢一手法, 用左好耐...
但唔係成日用...

因為跑完改派彩, 俾屌的聲音好大. 於是賽前通常
傻莊要賭啱邊, 開熱定開冷來食邊一面賠率?

通常一般正常賽事, 如草地賽, 一定會食冷W水位.
例如公眾飛50倍馬, 大莊研究過, 呢匹馬輸九硬W.
唔敢爆肽隊出嚟, 就會外圍食哂飛,

於是臨場馬會賠率一定係99倍冷馬, 一跑出W,
咁傻莊就會非常憤怒, 呢2位騎練, 有排雪藏, 實會
整治呢2條友仔, 以示範爆冷者必整死來立威威.

唔信? 拭目以待 !! 馬場, 要贏一場馬, 係要講勢力.
同馬匹實力無關 ! 唔係 點會 頓哥D實力馬, 成日俾人毒九死?
金錢; 權力鬥爭, 人類會係咁 ! 對吧 !!:smile_27: :smile_o03:

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-5-29 09:09 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-5-29 09:24

唔係, 1笑賽前點知果一次, 傻莊將會開3大熱門3T...
真係齋狗吹? 齋狗估? 梗係賽前有哂數學去計得出既
結果, 傻莊賭緊邊一面, 開冷多? 定開熱多?

真係以為1笑憑空齋吹? 吸引眼球?? 當然係有哂
數據來評估判斷啦, 對吧 !

其實只係小學生的統計數據來正常應用而已, 對吧 !
當然, 大莊有大莊自己看法, 咁1笑就有自己當下的看法.

以前大莊話爆冷果D賽事, 你冷W魚魚, 就得巴啦.
果時仲有較多水位俾你食魚魚.

但係而家唔係, 大莊要自己變成"神", 連爆冷W賽事, 
都一早食哂公眾飛水位, 好似今晚咁, 平均得12~13賠率
數字咁撚平均.

咁1笑的冷W程式, 果D數據要計得好啱, 先至有反勝食魚魚
機會.

唔係, 玩九完完, 無好位俾1笑買冷W ! 死味?
仲要噃, 跑撚完多數改減少派彩... 咁呢, 呢D賽事, 而家大莊
唔怕醜, 唔怕俾揭露公開, 一味"強盜式明搶" !

你馬迷吹呀 ! 仲要馬版打手就會亂九咁場場貼馬,
想搞旺個場推羊群做點心...

唔信, 今晚的馬版貼士馬, 將特別多, 特別湧躍 ! 拭目以待 !!:smile_42: :smile_44:

莫潘田1笑 2024-5-29 18:54

係呀, 無臨場數據上傳, 仲係發脾4 當中, 
原諒 !!:smile_44:
頁: [1] 2
查看完整版本: 29/05/24 港馬數字分享--1笑