查看完整版本 : 05/06/24 港馬數字分享 -- 1笑

莫潘田1笑 2024-6-3 06:13

可以回到齋數據不解說地步, 能明則明...
否則對有高智慧看得懂的人群, 不公平 !
如果人人識睇睇得明 !! 

[attach]15329443[/attach]

提醒看者, 1笑在谷A, 今年 ZoO 數據, 計馬數據, 成績麻麻. 咪Q次次以為
ZoO 數據中馬, 就次次追 ZoO 數據 ! 賽馬場地唔同, 數據成績都唔同 !!
[attach]15329444[/attach]
唔同剛賽, 好成績者集中在ZoO1~6馬匹身上. 所以次次要睇上述統計表,
來找出成績好的魚魚區域在哪, 來捕魚魚 ! 唔係使乜刨數據? 玩呀?

即係谷A 信大莊較信ZoO 較佳, 唔係點解次次1笑的魚魚數據, 次次唔同?
數據就係咁睇 !

[attach]15329445[/attach]

[attach]15329446[/attach]

[attach]15329447[/attach]

[attach]15329448[/attach]

[attach]15329449[/attach]

[attach]15329450[/attach]

[attach]15329451[/attach]

[attach]15329452[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 06:20

係, 說實話, 要1笑出動 Odds 的長期+EV馬匹, 
來反食冷W場次 WQT, 都算傻大莊玩針對厲害.

等1笑明知呢一場爆冷W, 都無哂水位入貨食魚魚.
大莊而家有背後高人指點, 係叻左.

最起碼, 唔撚會再為1笑而同錢鬥氣. 通常按原計劃
去開以熱門賽果, 收錢贏錢 最要緊 !

即使1笑賽前高調踢爆哂, 都唔轉莊, 最重要係先贏錢,
後才針對1笑說法.

大莊背後高人, 高 !:smile_o12:

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-3 06:21 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-3 06:36

說一說D傻閪話1笑"千字文", 真係智力好撚低...
在香土, 任你打字, 1笑懶並想趕低能智慧的看客,
重點的內容, 咪刻意唔分開 一隔隔.

而係刻意長篇擠在一間隔來發表, 目標係趕走一些
智力超低又無耐性, 討厭文字閱讀者, 唔好睇果一段
重要內容. 免得低能者萬一睇明/狗屎撞棍中冷魚魚巨獎.

要一句句分間隔, 有何難? 所以D豬閪蠢, 就真係無藥醫.
對吧 !! 連一句句分開上傳, 和 萬字文 的深意,

都睇唔明, 呢D豬閪智力之低, 相當嚇人, 對吧 !
馬版, 好撚多呢D廢柴=單細胞腦袋=超級低劣思考方式.
當然, 有一些是五毛打手, 先攏爛, 才能當5毛 ! 對吧 !

其實幾柒 ! 有幾百萬中彩的1笑內容唔去研究,
就去當5毛On99 過一世.

真係, 神都幫你唔到 ! 對吧 ! 不過, 現時的全球精英群,
研究1笑的資料, 都只能看懂極小部份, 何況係5毛?
對吧 ! 外賣仔當5毛賺外快... 人類搞成咁? 

呢個閪國家真係無前途 ! 外賣仔上網當5毛賺外快...
放係前面幾百萬; 幾千萬賽馬內容, On99 唔知道...
仲有乜九好講?

一條冷Q3千, 一場尾場三重, 3千, 當5毛網上發文,
要發幾多幾耐??

咁你睇見, 超粒可笑?? 人類真係奇怪動物 !
對吧 ! 為5毛而活, 卻視而不見 3千元?? 哈哈哈 !
 毛呀毛, 數呀毛 ... ...

莫潘田1笑 2024-6-3 07:38

解說一下, 上賽的最後上傳Odds 的綠格長期+EV馬,
點解係絕招的原理.

因為這些都是在賠率上, 長期能+EV的區域馬匹...
原理上, 你匹匹綠格馬買哂=好大機會長期正數收益.

但係絕大多數此綠格馬係勝率唔高, 如果勝率好高果D,
早早1笑已列入"程式馬"啦, 而大多數都係勝率較低,
而能出現+EV的, 是因為冷馬.

於是你單一買一匹綠格馬, 得3~5%勝率, 輸硬9成幾.
輸到你驚都得.

但係呢, 你唔九理, 見綠格馬就買, 由於長期+EV馬, 
原理上總結果多數=+EV收益.

呵, 本來如此應用, 如同大網撈魚, 大細魚一網盡收.

來了, 但1笑當然唔會咁做, 因效率唔夠好.
原理來了, 由於大多數綠格+EV馬, 本身勝率不高,
能正數=冷馬.

於是, 你一係唔爆冷, 一爆冷, 呢一D綠格馬, 就多數中哂.
因為它們是"賠率的長期正EV區域"=一爆就會出現呢一堆+EV馬,
如果好彩, 就會包埋QT !! 數學上會係咁 ! 一點也不神奇 !!

本來1笑呢D咁高技巧的冷魚魚技巧, 係唔會公開...
但無法子, 大莊冷W場次食哂賠率水位, 令1笑好似
望門興嘆, 於是火起, 將絕招開冷WQT公開.

可能? 可能第尾2場, 有人識睇呢D資料? 第尾2場WQ, 閘前瘋狂
落飛, 誇九張 ... !

係咪識睇1笑資料? 唔知? 就當已有人識睇. 所以要收收埋埋 !
如真有人識睇才可能第尾2場, 瘋狂落飛?

則, 說明, 世上, 總有一些人能看懂1笑資料? 誰會知?
隨緣啦 ! 能明則明 ! 以後多數唔會再說得如此明白數據 !
:smile_o04:

莫潘田1笑 2024-6-3 10:27

為什麼 1笑要動用私人必殺技Odds 綠格冷馬出嚟, 用意是什麼?
就係要震撚醒傻大莊, 1笑之所以要全港貼士榜, 來監視傻莊和公眾
之不同看法而已 !

而不是贏馬的主打. 你傻莊/某條白痴, 以為1笑由全港貼士
才能找出大莊訊息應用? 技巧方法數學是如何?

所以才上次找條2打6出嚟問1笑全港貼士, 想知己知彼來得出
如何計出"L"; "大莊馬"; "大莊四寶馬"等數據應用?

你都On撚99, 發撚緊夢. 真係豬閪睇1笑數據, 以為日日計
貼士分佈=重點?

仲要唔知點解1笑會知道邊場係熱門? 邊場爆冷門的數學算法?
呢條傻大莊, 真係七吓七吓咁.

於是1笑就再露多2手=使出絕招"Odds 綠格+EV冷馬", 來震驚傻大莊,
1笑的真正冷WQT馬, 仲未話你知, 一出手就命中2場巨冷QT !!

用來屌九上次條2打6/傻莊=1笑真正的冷W應用, 唔係來自全港貼士,
阿閪波四 ! 而係用上"相對論"的數學技巧來得知大多數賽馬事情.

即係傻閪大莊以為睇住1笑計的冷W賠率, 食哂1笑賠率, 1笑就無得冷W?
果個傻莊, 發撚緊夢 ! 問題係1笑使唔使出動"必殺技絕招", 計出
單冷W"佳尊三"; "美麗緣份" ... ... 等單冷W來應用.

而計到咁盡, 操到咁精準? 係唔使. 因為對手傻大莊閪波四.
1笑唔使用到計出精準單冷W單冷Q單冷T 來應用, 嘥時間.

只要用電腦計撚完粗略結果, 都已足夠日日正數賽馬馬, 魚魚魚 !
除非1笑心癮起, 要計吓呢一場單W係邊匹? 好少計馬啦 ! 計人已樂得輕鬆 !
對吧 !!

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-3 10:30 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:41

R1
[attach]15329873[/attach]

[attach]15329874[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:42

R2
[attach]15329875[/attach]

[attach]15329876[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:43

R3
[attach]15329878[/attach]

[attach]15329879[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:44

R4
[attach]15329880[/attach]

[attach]15329881[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:45

R5
[attach]15329882[/attach]

[attach]15329883[/attach]

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-3 10:51 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:46

R6
[attach]15329884[/attach]

[attach]15329885[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:47

R7
[attach]15329889[/attach]

[attach]15329890[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:48

R8
[attach]15329893[/attach]

[attach]15329894[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:49

R9
[attach]15329904[/attach]

[attach]15329905[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:50

[attach]15329907[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 10:59

[attach]15329918[/attach]

[attach]15329919[/attach]

莫潘田1笑 2024-6-3 21:07

各場因子群結果表
自己找魚魚, 唔好煩1笑 !! 你中係你運.
唔係1笑令你中馬而干涉改變了你命運 !!

[attach]15331528[/attach]

[attach]15331529[/attach]

[attach]15331530[/attach]

[attach]15331531[/attach]

哈, 唔好來信又讚1笑無私來分享 ! 我的對象係未來高階文明人類 !
數據的, 能明則明, 你識睇, 中左3T; 6寶獎, 唔好來多謝1笑 !!
當然唔係人人識睇, 人人識睇, 人人中3T; 6寶獎, 天下大亂 !!!

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-3 21:08 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-3 21:14

[attach]15331561[/attach]

[attach]15331562[/attach]

[attach]15331563[/attach]

[attach]15331564[/attach]

[attach]15331565[/attach]

上次有讀者利用1笑S線, 中到嘭嘭聲 ! 係佢哋自己好運, 唔關1笑事 !
大前次, 又有看者重插1笑冷W馬, 中Q, 又係唔關1笑事 !
你好運中巨獎, 係你有運撞中1笑魚魚資料 !

你唔識睇, 輸到仆街, 亦都唔關1笑事, 係你閪波四 ! 
隨緣好了 !! :smile_o13:

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-4 03:10 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-3 21:22

今賽無超班馬, 唔同上賽, 大多數有超班馬...
今次唔易搞, 初步來說 ! 大莊呢一日玩針對部署.
你只能反手臨場反叮傻大莊魚魚 !

看者自己諗, 1笑唔會諗, 只會中馬呵呵呵 !!

而家1笑有時間才去織魚網, 臨場捕魚魚 !
魚網要好花時間, 唔會上傳. 只留給1笑自己應用.
只係好耐無織網, 得唔得唔知 !

記住: 你中馬係你好運, 唔關1笑事, 1笑無干涉你命運 !
同理, 你輸錢, 都唔關1笑事, 你死開 !! 對吧 !
呢個世界, 係你求人? 定人來求你?? 

中左3T, 6寶獎, 唔使來信多謝1笑 ! 唔該 !!!:smile_o12:

近排太多來信道謝, 反而煩氣 ! 大家心照不宣, 君子之交淡如水 !
記住你中馬係你好運, 1笑無干涉你的命運 ! 記住呢一點 !!

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-3 21:25 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-4 03:18

其實識睇1笑數據資料, 大撚把魚魚,
中乜九都得, 3T; 孖T; 六寶獎, 巨冷WQT, 都中哂.
呢D就係1笑數據利害之處.

問題係你識唔識睇. 

你們來信說, 1笑身份早就被公認, 唔使再做什麼
身份認同的證明 ...

其實唔係什麼身份神力的證明, 而係1笑好閪悶, 找D傻仔
同佢呵呵呵, 仄狗玩吓.

反正1笑係上風. 1笑久不久追佢帖問佢幾時退出香土找數.
就永遠站在上風不敗. 1笑一生計呢D死數好叻.

咪由得果啲On9 打手有幾多, 抽哂出來, 以後逐個算帳.
一笑的功能, 就係餌, 引出不信者. 死. 來找出一大列
逆反者, 呢一功能, 用左好多年啦 ! See !:smile_o13:

所以我不斷勸告逆反者小心, 好似1笑愛他的敵人.
其實1笑愛一些被人家推出來當傻仔的逆反者.

只要1笑替他說話, 才可得救無事, 否則, 大江東去, 江河日下.
多的是 ! 一同走過, 一同見證過 !!!

還記得 浪漫遠征安田, 好早期1笑說過, 萬一浪漫贏安田,
金鎗馬主度度唔使去, 玩九完完 !

金鎗閪粉會收哂聲. 只係賽前1笑驚浪漫體力. 幸好日本人
一聽1笑說詞, 真的 由 浪漫贏了安田, 令1笑圓願, 由上天照顧,
謝謝 ! 說明, 某程度, 1笑公開一請求上天, 人群幫忙完願.

多會成. 由細至今都會如此, 對吧 ! 

你睇, 浪漫一贏安田, 金鎗粉馬上近乎收皮, 點解, 因當年馬主向外說,
怕撚左日本一些後上馬好閪勁才唔敢去安田.

點知, 浪漫連1600M 安田都贏埋 ! 大把摑落當年馬主說法身上.
果班金粉連強辯的說詞再也沒有~ !

呢一點好神奇也好好笑 ! 對吧 ! 日本人常替1笑完夢, 謝謝,
感恩 ! 當然人是各自努力來各自找自己理想去作, 人生才是
美好, 對吧 !

例如: 有一些渾人, 一生目標: 做好外賣仔, 做好兼職5毛打手 !
呵呵, 其實在1笑來看, 幾可憐又可笑, 故事至此, 同感嗎?
見一次, 將俾1笑問一次, 幾時退出香土?

這是上帝的恩賜, 否則, 1笑不可拿著對方死穴, 天天來取笑,
又站在上風位置. 懂看嗎?

係 上帝的親自恩賜1笑, 在對手的上風位來著 ! 外賣仔有點低低哋,
但 上帝親自審判, 此人必有可殺之罪在身, 就是當眾大罵 宗教...
此人下場, 由1笑天天久不久問佢: 幾時退出香土.

又會久不久借機出帖扮佢講馬, 輸, 由佢退出香土, 來當眾提醒
佢退出香土, 順便抽出一大批反1笑者來著. 對吧 ! 懂看吧 !
1笑講得好白了, 不是什麼身入證明, 而係呵呵呵 !

能明則明, 不明者, 無關事者, 不要渾這趟水, 不是玩耍 ! See ?

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-4 03:42 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-4 03:48

來日方長, 等如金鎗粉曾網上公開 罵1笑者, 現時呵呵呵, 收哂皮,
由浪漫贏安田後.

所以1笑好有經驗, 只係1些渾人, On99 得罪1笑, 後果下場係...
易大人; 28比例; 金鎗粉, 你心水清, 就會明白... 點解呢D友仔,
會自己瀨嘢而消失...?

其實, 1笑都自己解釋不來, 只知道, 多是上天照顧, 人群幫忙.
係人群; 上天, 睇唔過眼來出手幫1笑忙, 如同忽然上賽又中3T.
令大莊打手氣結, 大罵無真飛, 貼中無用... 云云 !

唉, 蠢人連"神力" 都未識睇, 唔, 不替呢D蠢撚說項, 對吧 !

莫潘田1笑 2024-6-4 03:54

果D傻閪, 賽前大大聲笑 1笑今日又中3T, 佢以為好久難中3T?
點知呢一次上天出手, 由上天替1笑貼中3T, 來震驚人群.

果D打手賽後又知道, 原來1笑1~6 又中3T, 就馬上改口說,
無真飛, 無買3T, 要真飛 ... 仲未知這是地外上天神力宣示...

呢D蠢人, 真係唔死無用 ! 佢真係以為1笑貼中3T?
唔知係 上天宣示神人在世人面前, 來驚醒人類, 尊重神力宗教 !
呢條友, 真係柒撚到無倫. 所以, 唔關事好死開, 咪以為玩?

莫潘田1笑 2024-6-4 04:11

話又說回來, 今次3T 想中超不易, 因為你找今次大熱門行貨表,
一睇:
[attach]15332340[/attach]

唔同上賽, 上賽熱門行貨表:
[attach]15332341[/attach]
變相中3T 範圍好細, 唔同今賽, 紙上說, 3T範圍較大 !

所以, 今賽1650M3T, 對1笑來說, 唔易中3T ! (廢事中左,
又屌1笑賽前話唔中3T? 出數據, 中唔中3T由 上天執行)
(上天要中, 1笑只好呵呵呵, 因為基本上1~7=全餐.)
(1~7中3T, 有幾奇? 上賽行貨表一早說著, ZoO 1~6 =全餐)
(識, 咪2熱+1冷T=中3T囉, 死數, 幾乎次次都係)

莫潘田1笑 2024-6-4 04:16

係呀, 易唔易中3T, 係可以由 行貨表, 一睇數字就知,
今賽3T易唔易中? 範圍有幾大?

中3T魚魚範圍係邊?? 即使今賽, 2熱+1冷來中3T,
組合都不易, 1~6熱門只能中2P, 另一P紙上說, 由7~12者
入冷P !

如此1~6 PQ + 7~12冷腳, 才能包含3T範圍, 幾乎等如真正的
全餐, 而唔係1笑的收窄式全餐. 今賽超難.

因為1650M谷, 多數有冷門爆. 又有外檔後上馬得.
唔同1200M, 只買放頭前置馬, 中唒3T都得, 係2回事 !

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-4 04:19 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-4 04:48

你話, 今賽先將 熱門1~4 QP+5~10 冷腳, 咪好一點...

係, 1~4 累計P% = 170% = 1.7P
5~10累計P% = 117% = 1.1P

即係搏 5~10 穩有1P, 只搏1~4 有否2P?
即係全晚T 模式, 大部份 1~4 QP + 5~12冷P.
和 少部份 1~4熱P + 5~12冷QP !

係呀, 模式多是如此, 又如何? 
當你大賭博, 第1個模式, 1~4QP + 5~10 冷腳.

一關飛數要: 6 * 6 = 36條飛.
3關= 36^3 = 46,656條飛, 成本要 $466,560 #

成本超誇張. 又要派彩好好. 萬一跑出其中一關模式:
1~4 單熱P+ 5~10冷QP , 咁你就收皮, 唔同1200M,
一定幾乎係1~4熱門QP+5~6冷P... 上賽多數必定模式.

係呀, 上賽 1~4熱門QP+5~6冷P = 中九硬3T.
賽前已知如此模式, 開出90%以上=此一模式, 
上賽中九硬3T.

唔同今賽, 範圍超廣闊, 上述的 1~4QP+5~10冷腳, 
如此大膽搏好運, 成本都要 47萬, 真係大賭博 !
對吧 !

反而如果上賽賽前信, 1~4QP+5~6冷P, 則每關成本:
6 * 2 =12條飛

3關 12 ^ 3 = 1,728條飛, 成本: $17,280 
起碼有得搏吓, 對吧 !

賭3T, 選範圍, 係咁. 上帝笑我, 又教人賭馬?
1笑無法子, 唔係啲渾人, 以為1笑狗嗡?

賭馬, 賭3T, 係要用科學方法, 你先至增加命中
機率來大大增大. 唔係1笑點會次次貼中3T?

當然, 如你真想玩吓, 在如此1~幾模式中, 從中
再刨吓馬仔, 刪走一些你不喜愛的馬匹, 1~4,
都有機會命中3T, 不是夢 !

當然要睇當日3T 範圍有幾大, 如上賽, 大莊
排1400M, 1200M 2場, 相對範圍好細1~6 
仲要中九硬果隻.

而當中場場有超班馬係度. 咁你抽出嚟只揀
近績實力馬, 1~4 中3T, 上賽係黃金機會.

只係1笑說過唔再玩中3T, 而傻莊玩引誘1笑
繼續解說3T... ...

點知1~6中3T 由上天來做著. 連1笑都驚訝 !
呵呵, 當然, 1笑知1~6 係上賽全餐, 之不過
人家笑 1笑今日又中3T...

果然上天 順利開中3T, 咁就真係向2粒傻粒,
警告: 真係有 上帝存在, 你2粒廢粒大撚大九鑊.

正常人都唔會On99 再挑機1笑, 呢2條傻白痴,
讀書超少, 認知能力超低, 1笑好心腸, 出來仄吓狗.
1笑愛他的敵人, 因為1笑好左膠, 

認為此2人只係讀書少, 認知能力差, 俾人推出前線
打手來著, 罪, 不致死 ! 由得他們繼續自我出醜啦.
等1笑有點世藝, 久不久仄狗式笑佢幾時退出香土.

只因他們On9, 但, 罪不致死 ! 對吧 !

[[i] 本帖最後由 莫潘田1笑 於 2024-6-4 04:52 編輯 [/i]]

莫潘田1笑 2024-6-4 05:33

點解上賽模式係1~4熱門QP + 5~6冷腳3T??
死蠢, 挑你老味? 1笑成日講, 港馬T模式,
2熱+1冷T, 佔港馬T 模式數量50%.

即係大多數模式T, 都係2熱1冷T.
咁, 當傻大莊開正路T 時= 將好大機會開出"慣常"的
2熱1冷T. 於是就T模式範圍係 1~4熱門QP+5~6單冷腳包T.

知識要精算靈活運用, 才是智慧 ! 醒DD !

咪撚一世進入"達克效應", 等1笑以為 人人像1笑水平,
一說就明白 ! 1笑要自我"降維" 降下水平來解說,
聽者, 你, 都要增加智力思索來升維進階, 對吧 !

於是1笑以前曾說過的知識技巧, 係當你識哂, 唔會再提.
好似剛賽, 雨後賽, 場地將大利內檔前置馬. 1笑仲有無提?
無 !

但1笑的忠實信拜Fans 傻大莊, 看, 賽前瘋癲式喪落哂
內檔前置馬隔晚飛, 完全唔俾任何水位俾世界職業賭徒下注.

你就知, 黑色幽默: 1笑的敵人反而才是1笑的內容忠實運用者.
死味?

吹到你啤一聲 ! 懂看嗎?

莫潘田1笑 2024-6-4 05:37

因為1笑說的, 都是"真理", 所以相信者懂執行,
就一定會"信者得救", 相反一體兩面.

由於不信者, 逆反將遠離"真理", 所以
必會失敗死亡, 反是正在說著:"不信者. 死 !"

以往如此例子超多 ! 對吧 !

莫潘田1笑 2024-6-4 05:46

[url]https://www.youtube.com/watch?v=ckE5Qq1JHBE[/url]

莫潘田1笑 2024-6-4 05:51

反而係達克效應中, 提出認知高的人, 反而往往會忽略
認知低的人不明白的困境, 以為一說他們低認知者
就會明白??

1笑正正是如此, 常常以為聽者一說就會明白?
後來上網得多, 發現1笑說得多, 大部份人總是聽不懂?
後來索性說完就算數, 能明則明 ! 說一;二次解說就算數.

否則人人明白, 人人命中3T; 六寶獎, 天下大亂 ! 對吧 !
當然有D好運者, 中3T, 都唔出奇? 誰會知??

莫潘田1笑 2024-6-4 08:14

這就說明, 數據如果識睇識解讀正確應用, 就會得知
很多用處, 甚至開邊一個騎師由大莊, 邊個騎師孭飛,
3T 開邊一處範圍, 範圍模式如何?

可包攪3T模式範圍在哪兒? 易唔易命中? 成本高昂否?
命中3T機率有多大? 如此一一例子, 識, 早在行貨數據
一出, 就已經一目了然, 明明白白.

之後大撚把時間去上網笑九超太傻2粒, 來打發時間.

所以, 數字一大堆, 你只睇到數字, 1笑卻看見數據
說話來告訴.

數據閱讀和真正應用, 有趣嗎? 超高高深相對論數學嘢,
能明則明, 人人明, 人人中3T; 六寶獎, 天下大亂啦 !
中大獎只留給聰明有緣人, 無緣者, 莫強求.

錯誤解讀, 輸到跳樓, 唔關1笑事. 係你智力超低,
自己害九自己 ! 隨緣好了 !:lol :lol :lol
頁: [1] 2
查看完整版本: 05/06/24 港馬數字分享 -- 1笑