查看完整版本 : 淺談"全層釣法"

chungfishing 2010-1-29 12:58 PM

卡卡c hing thank's so much:loveliness:

RCCWHK 2010-2-10 10:53 PM

卡卡師兄你好!
新手買左幾個浮波, 玩左一兩次, 但未中過魚. :smile_27:
如果未真正玩阿波釣法, 而直接跳級玩"全游動"
會唔會好似未學行先學走既感覺啊...:smile_13:
睇左13頁, 真係獲益良多, 多謝師兄:loveliness:
經過對話成百幾個帖,真係可以集結成書, " 全層釣法初階/入門"

聞西卡卡 2010-2-11 09:47 PM

[quote]原帖由 [i]RCCWHK[/i] 於 2010-2-10 10:53 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=240289054&ptid=5233127][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
卡卡師兄你好!
新手買左幾個浮波, 玩左一兩次, 但未中過魚. :smile_27:
如果未真正玩阿波釣法, 而直接跳級玩"全游動"
會唔會好似未學行先學走既感覺啊...:smile_13:
睇左13頁, 真係獲益良多, 多謝師兄:lovelin ... [/quote]
首先多謝支持!
成書?
太誇張啦.....
多謝大家發問先可以繼續交流:loveliness:
其實無話邊一種釣法先係入門釣法
你學阿波,就先去了解阿波
你學全游,就先去了解全游
無疑全游須要嘅技術層面可能比阿波多,
但係又有邊個話阿波容易"精"呢?
唔好將兩種釣法太過比較,
一心一意練習全游,
你會發現其實全游並非想像中咁複雜,
但係你會對水流同釣組嘅關係加深左認識!:loveliness:

wolf2dogsic 2010-5-5 12:29 AM

卡卡先生, 我剛剛接觸全遊動,睇完你d文章真係獲益良多,thanks!!!!

另外我想問問我想買枝新竿,因為用緊枝竿冇防纏絲 有冇咩好介紹!!! $$2000內

聞西卡卡 2010-5-5 08:25 PM

回覆 184# 的帖子

首先多謝支持!
至於釣竿小弟唔係太過深究

洗馬路larissa
大華大島磯都可以一試
多小小錢gama汐來汸都係唔錯嘅選擇:loveliness:

牙健=] 2010-7-25 10:11 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 淺談"全層釣法"