查看完整版本 : 中5出黎有咩岩讀?

Evangelion 2008-11-2 10:35 PM

全日 半日 夜校都得,最緊要實有對搵工有用
本身對硬件好大興趣

[[i] 本帖最後由 Evangelion 於 2008-11-2 10:37 PM 編輯 [/i]]

s180 2008-11-3 01:49 AM

回頭是岸:smile_44:

Joe.卓洛 2008-11-3 09:34 PM

硬件??去黃金做就可以了~~仲有錢收~~我見過只有工聯會有砌機得讀~~不過硬件你讀來有什麼用??

Evangelion 2008-11-4 03:43 PM

我都識砌啦:smile_27:

saidee0705 2008-11-8 12:47 AM

hardware無咩好讀架bor....
樓主不如諗下自己想做d咩先啦....要讀就好多野都可以讀....
mcse....ccna....linux....scsa....programming....web design...好多好多.....
如果hardware....真係去黃金做個砌機佬啦.......:smile_45:
不過要提醒樓主一句...識砌機唔等如你可以做一個IT Man!

mice- 2008-11-9 05:51 PM

咁你對 hardware 乜野有興趣? 研發? 如果唔係研發, 應該唔洗讀喎, 你都話你識砌機.

如果你想讀深入o既 architecture, 咁你都係努力讀上去大學, 選讀 CS 啦.

平凡的地夫 2008-11-16 01:08 PM

好同意saidee0705 最尾o個句, 識砌機唔於你可以做一個IT Man
理由好簡單, 當人人都識砌機, 你仲可以做到乜?
你睇睇每個星期六日o既高登 , 男女老幼都有
個個都識砌機, 你點搵到食?

勸你一句, 唔好做IT , 除非你好捱得,
就算係寫program 都唔一定會搵到食
又或者學mice 話齍, 上大學讀computer Science 比較好
頁: [1]
查看完整版本: 中5出黎有咩岩讀?