查看完整版本 : Informatics個NCC同oxford brookes university一問

ke_ki 2008-11-20 01:10 AM

唔知有無邊短師兄讀緊I記呢...因為小弟問過12月開始,2年可以拎到oxford brookes university既degree,唔知認受性如何呢?
聽人講space有個middlesex university好D,但好似讀得耐好多又貴好多...但又有人話其實讀完出黎都係差唔多....!!
但因為本人budget有限,年紀又大大地,想快D拎到張DEGEE,但又驚讀完I記出黎唔認可,
請問有無師兄讀過I記既NCC同top-up degree呀..讀完前景如果呀..謝謝!!

香港賽馬扶乩 2008-11-29 04:26 AM

[quote]原帖由 [i]ke_ki[/i] 於 2008-11-20 01:10 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=180745898&ptid=8552779][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
唔知有無邊短師兄讀緊I記呢...因為小弟問過12月開始,2年可以拎到oxford brookes university既degree,唔知認受性如何呢?
聽人講space有個middlesex university好D,但好似讀得耐好多又貴好多...但又有人話其實讀完出黎 ... [/quote]

ncc  考一個試要係三個月前報定,
考試成績2個月半後才知,

值唔值到NCC 呢樣,你要考慮清楚:smile_39:
英文假設唔係太好..不建議你讀呢個~

oldman714 2008-11-30 02:22 AM

NCC iad  又好 top up 又好 香港政府工唔承認 我相信你都知
唔好因年紀大及錢既問題 讀左d 無用既野  上熟既途徑我有朋友已經完埋 但係現在都係前路"忙忙"  
雖然ive 個d 係耐左d 不過都有得由唔同year 入
而且ive 及 一d 本地大學攪既hd 仕你都會見到 一d 地方講 讀完有咩專業認可之類係hk   之後再讀返d local u part time degree  比起NCC同 top up  實際好多 又有人承認  時間同錢 係重要  不過都係多一兩年又係正途
錢可以慢慢儲者 唔好一時貪快 最後損失係自己  世界上無捷徑 大家都明

前境  大家都知經濟一差咩部門or 咩類型會最先死 ka la
仲問前境 ha
頁: [1]
查看完整版本: Informatics個NCC同oxford brookes university一問