查看完整版本 : 文雋發文炮轟周星馳:你過時了!

heitak 2009-3-19 11:40 PM

文雋發文炮轟周星馳:你過時了!

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

samuel427 2009-3-19 11:54 PM

如果周星馳是過時了
那我想說,港產片也早就過時了

FcTo~ 2009-3-20 12:19 AM

佢套長江7號都仲睇得落ge~

失落人傑克 2009-3-20 12:37 AM

乜文雋使理嘅咩? 佢個腦都裝草嘅。:L
淨係得把口又唔見佢做到d 嘢出嚟俾人睇。
有嘅,做金像獎主席嗰時係想做d 嘢嘅,
好似整本雙封面嘅場刊咁,但係可惜吖,
事實證明佢做d 嘢出嚟係完全唔 work 囉。
本嘢完全冇人買,家陣仲要「免費取閱」嚟散貨,
金像獎 d 錢乜就係咁俾佢倒哂囉。
做之前完全唔諗下個後果,
除咗話佢個腦裝草之外我唔知仲有咩解釋。:smile_39:

fruitboy 2009-3-20 12:37 AM

玩社團批鬥大會:smile_27:

失落人傑克 2009-3-20 12:40 AM

[quote]原帖由 [i]fruitboy[/i] 於 2009-3-20 12:37 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=195767400&ptid=9304079][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
玩社團批鬥大會:smile_27: [/quote]
社咩團批鬥吖,執人口水尾啫。
落井下石乜就係佢宜家咁囉~~:smile_34:

恩沙基2006 2009-3-20 12:40 AM

如果周星馳的電影至今仍停留在王晶式的階段,大家又會怎樣看呢?以現今周星馳的地位,可以拍很多他想拍的題材、戲種,甚至演什麼角色,不論「長江七號」成績和評價好不好,至今很多觀眾仍期待他的新作,當然,年紀漸大你叫周星馳演回「賭聖」那類型角色根本冇可能,他現在已朝製作人、導演等其他領域進發,電影有種魔力,當你演出一段時間後,就會向其他方面挑戰,睇下劉德華就知,蝕晒身家都唔驚,依然要搞電影,呢種係夢工場的魔力—製造自己的電影夢!

你可以批評佢人格,但話佢過時,總有些「吃不到的葡萄是酸的」感覺。

xxb2006 2009-3-20 12:44 AM

佢做咩又講番網民講d野:smile_41:

廣島小男孩 2009-3-20 12:49 AM

歷上好多有名音樂家,畫家,詩人,藝術家等等,都係孤獨而自負~
不過星爺比人咁排斥法,可能搞到自己都冇晒引~唔再想拍電影~轉行玩地產~

可惜我是 2009-3-20 01:21 AM

brian6799 2009-3-20 06:20 AM

pgs1301 2009-3-20 08:17 AM

呢句好抵死:「相對地,他的投資事業應該沒問題‧」:smile_30: :smile_30: :smile_30: :lol :lol :lol

pgs1301 2009-3-20 08:44 AM

請留意呢幾句:

有才華的人,有時是不需要好友、拍檔、前輩的,更不需要舊情人![color=red]但他需要老板、投資人、願意請他拍戲的導演和監制!:smile_42: :smile_42: :smile_39: :smile_39:
[/color]
所以,當王晶開腔,當向太發表言論,[color=red]那表示連他們都不需要周星馳[/color]([color=darkorange]或者是周星馳也不再需要他們[/color]);彼此的互動關係儼然告終,說話也就可以十分決絕,不給面子,不留後路。:L :L :L

你有才華、成功,你都需要老細攞錢出黎投資,或者周生唔需要我地香港資金,需要外國資金多啲呢!:smile_30: :smile_30: :lol :lol ;P ;P

[quote]原帖由 [i]可惜我是[/i] 於 2009-3-20 01:21 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=195772957&ptid=9304079][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
老實講,作為觀眾,我真係無需要理會佢既人際關係,我地只係購買佢既產品,得既一定繼續買,有冇朋友呢d都係佢性格做成,條路自己揀。 [/quote]

[[i] 本帖最後由 pgs1301 於 2009-3-20 08:45 AM 編輯 [/i]]

Notle 2009-3-20 01:37 PM

Most of Chow's film are below standard, but box office did not tell the truth. This has been discussed by so many people.

The fact is that Chow is fading out in the market.

任我擒 2009-3-20 01:45 PM

現在都唔明, 少林足球、功夫、長江七號呢d戲會咁收得   :smile_41:

BeastHeart 2009-3-20 01:55 PM

[quote]原帖由 [i]pgs1301[/i] 於 2009-3-20 08:44 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=195787049&ptid=9304079][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
請留意呢幾句:

有才華的人,有時是不需要好友、拍檔、前輩的,更不需要舊情人!但他需要老板、投資人、願意請他拍戲的導演和監制!:smile_42: :smile_42: :smile_39: :smile_39:

所以,當王晶開腔,當向太發 ... [/quote]

有錢的人的確無朋友~ 個個只會謀住佢 D 錢... OR 洗佢D 錢...

:smile_34:  

真正有才華O既人係唔會困自己嚮城堡關埋門做皇帝~ 只有短視O既人先會固步自封!

C.Soumillon 2009-3-20 01:58 PM

你見而家電視不斷重播又重播都係周星馳o既戲
就知道佢仲未過時,仲係香港人心目中仲佔有好重要地位啦
:loveliness: :loveliness:

pgs1301 2009-3-20 02:11 PM

你都話舊時嘅戲,我地懷緬緊以前嘅佢,嗰啲戲都好耐囉,過去式都係重要地位?唔係嘛,重唔重要咁要睇吓佢黎緊嘅戲點啦,如果你當個朋友重要,但係個朋友唔當你唔重要,你會好傷心.................:') :') :') :smile_42: :smile_42: :smile_42:

[quote]原帖由 [i]C.Soumillon[/i] 於 2009-3-20 01:58 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=195820594&ptid=9304079][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
你見而家電視不斷重播又重播都係周星馳o既戲
就知道佢仲未過時,仲係香港人心目中仲佔有好重要地位啦
:loveliness: :loveliness: [/quote]

[[i] 本帖最後由 pgs1301 於 2009-3-20 02:13 PM 編輯 [/i]]

leonspacey 2009-3-20 03:54 PM

文雋過時了....................:smile_39:

自得其樂 2009-3-20 04:01 PM

周星馳過時又如何?難道文先生又威過?
何況星爺既戲歷久不衰,尋日我先睇完唐伯虎點笑香,
又笑到碌地。

happycar 2009-3-20 04:13 PM

仲乜向周星星 發炮???
合作吾到,都不用唱嗎???
:smile_27:

mancheonghoho 2009-3-20 07:57 PM

周已經無復當年勇,英雄遲暮,

但相對同期的劉華、偉仔還那麼有活力,魅力,

周星星時期結束是可惜、唏噓的

gdbd 2009-3-20 08:52 PM

周星馳過時又點?你文雋取代到咩?你文雋夠曾經係電影圈吃香過啦!而家又吃セ呀?話周星馳吾掂嘅同行,你地而家又拍出セ野傑作呢?

廣島小男孩 2009-3-20 09:01 PM

文雋係電影圈都未吃香過:smile_35:

hatestupid 2009-3-21 12:22 AM

看看就好,還是支持他的作品的

Parkwood 2009-3-21 05:57 PM

嘥氣lar
文雋連搞個 "金像獎" 都搞到唔知似乜咁 ......
顧掂自己果番先lar
咁多爹 ...... 好多人都只會覺得你眼紅人地先會咁講

韋達聽日掛靴 2009-3-21 09:20 PM

masterjim 2009-3-21 10:07 PM

我諗周星馳點過時法..
佢既市場都大過文雋
再講..以周星馳今時今日副身家,佢自資拍戲好過搵老闆啦
佢已經上左岸,可以做自已想做既野

yoyo2001 2009-3-21 11:05 PM

比人排斥:smile_44:

whistler823 2009-3-22 01:58 AM

是文雋王晶過時吧!

星爺利害在他不跟潮流, 只喜歡拍他自己愛拍的, 有錢有本事就是威, 其他人只有眼紅
不管你是否喜歡他的作品, 但無可否認, 他的作品是別人拍不到的, 至少2008全古裝大片中, 有星爺長江7號一片獨樹一幟,

如果有一天星爺也跟大隊(所謂潮流)拍同類型的作品, 那我們還有甚麼期待 , 那時星爺就不是我們所熟悉星爺啦
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 文雋發文炮轟周星馳:你過時了!