查看完整版本 : 小朋友健身,求健身人士幫手""

AA_MM 2009-4-3 08:19 PM

我健身都差唔多兩年啦,而家系16歲5個月,健左咁耐身都唔大隻"
我自己174cm高,140磅,身形中等,骨幼"
手臂27cm,二頭肌部分隻手31cm(差唔多十二吋),腰31cm,胸87cm(34吋)
先介紹下我平時健身"
一個星期2或者3次"
操二頭/三頭/三角/胸/腹/四頭/小腿肌"
我自己玩啞呤同機器
但系操極都唔大,有時操完第二日d肌肉唔痛,要按落去先痛"
我操完都有食雞蛋,操完40分鐘就食
日日都食8隻雞蛋左右,加高鈣低脂牛奶
我想問點樣先可以大隻d??
我自己都打開籃球ge"

天真人 2009-4-4 12:39 AM

[quote]原帖由 [i]AA_MM[/i] 於 2009-4-3 08:19 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=197757136&ptid=9402405][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我健身都差唔多兩年啦,而家系16歲5個月,健左咁耐身都唔大隻"
我自己174cm高,140磅,身形中等,骨幼"
手臂27cm,二頭肌部分隻手31cm(差唔多十二吋),腰31cm,胸87cm(34吋)
先介紹下我平時健身"
一個星期2或者3次"
操二 ... [/quote][size=4][color=red]日日都食8隻雞蛋左右,加高鈣低脂牛奶, [size=1][color=#000000]咁樣有咩用:smile_41: [/color][/size][/color][/size]

ch08ko 2009-4-4 02:21 AM

16歲仔,發育時間,
唔好過量,隨時有反效果,
適量運動就好,到你21歲之後,先再諗大隻啦,
而家身體健康最重要,
一日八隻蛋,一陣心臟負荷唔到,
隨時瓜左老襯都唔知咩事啊:funk: :smile_27:

AA_MM 2009-4-4 12:42 PM

我只系食蛋白唔食蛋黃~

gn41236 2009-4-5 06:22 PM

小朋友就唔好練大隻啦...

silvaC 2009-4-6 05:25 PM

切勿連蛋黃吃, cholesterol非常高

羅加(藤)鷹 2009-4-7 09:34 AM

啊弟,我今年22歲至開始舉鐵ja.........(中學時期甚少運動,反而養尊處優),做運動切物操之過急,想適量地增大身體,玩拳啦~~~!:smile_38:

itc13 2009-4-7 11:01 AM

你去跑步啦, 每日跑兩個鐘就.OK, 比心機加油啊:smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38:
頁: [1]
查看完整版本: 小朋友健身,求健身人士幫手""