查看完整版本 : CISSP course (cont2)

a41.8tq 2009-6-3 03:53 PM

CISSP course (cont2)

[url=http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8666619&extra=&page=1]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8666619&extra=&page=1[/url]

[url=http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9580583&extra=page%3D1]http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9580583&extra=page%3D1[/url]

想請問AtomNewbie 兄覺得Itotalsecurity 個course 教得好唔好同對考試有冇幫助呢?  你同pop26 pass jor 未呀?  我諗住報佢地6月份的CISSP cousre, 想聽下你的意見先,因為要成$9600學費. 希望真係有用先報啦. 其他CHing 有冇咪意見呢?

[[i] 本帖最後由 a41.8tq 於 2009-6-3 04:44 PM 編輯 [/i]]

AtomNewbie 2009-6-5 08:59 AM

回覆 1# 的帖子

老實講, Itotal 個主教0既quality係幾好, 不過they way they deliver the course 就嘛嘛, 如果你only想focus on CISSP, 讀完0個個CEF course之後可能會有d confused, 因為有d overlap 0既topic佢地會combine埋一齊講, 到你溫佢d notes 時可能有d confused (至少我係咁覺得, 可能其他人唔會)... 不過, 上佢地course可以幫你tune到點去答題目同埋主教0既實際經驗都ok 0既...

我4月個試就衰0左啦... :smile_39:  呢個係我study得唔好, 唔關佢地教學質數事... 我7月會再挑戰過, 希望我今次得啦... :smile_39:

a41.8tq 2009-6-7 10:29 PM

唔該哂你既意見, 7月一定得既~~  如果佢值得我聽日都應該會報名啦.. 個試成6個鐘係咪好辛苦架,有冇break?

AtomNewbie 2009-6-8 10:42 AM

其實我覺得個試時間長唔係辛苦, 因為你可能真係需要咁多時去做份卷, 我反而覺得要answer 250條題目辛苦, 因為你知d questions 唔係straight forward, 你係要諗同apply concept, 所以你一定要有清晰0既頭腦.
香港試場係可以比你食0野 & break, 但時間係你0個6個鐘入面, 唔會另加時比你去break或食0野, 去toilet都係...

jonchan 2009-6-11 04:31 PM

回覆 3# 的帖子

個 exam 六個鐘俾哂你.  你鍾意中間搵一個鐘頭扒係道訓覺都冇人會阻止你 ...  :P

a41.8tq 2009-6-12 12:18 AM

thank you side 兩位 !!   己經上左2堂客,,真係勞埋教,不過我都想學多D野,可能考埋CISA, 所以都ok... 請問你地重會睇咩參考書呢?  我吳想考多次所以想;好好準備,睇多D做多D試題...  9月去考 :D :D :D

pop26 2009-6-12 11:00 AM

妳地諗住點溫?:smile_41:

a41.8tq 2009-6-12 01:13 PM

我就會讀,明哂D notes, 然後盡睇本official guide.. 再做多D 試題 :)

otakusan 2009-6-19 01:08 AM

我都會報CISSP考試. 不過係咪先要比錢登記做ISC Member, 然後再比錢報名考試???

Thanks !

AtomNewbie 2009-6-19 08:46 AM

回覆 9# 的帖子

You need to register for an account first, not really an ISC2 member. Then, login to register for the exam. You'll need to have your credit card info ready.

otakusan 2009-6-23 01:05 AM

回覆 10# 的帖子

Oh..... Thanks !
頁: [1]
查看完整版本: CISSP course (cont2)