查看完整版本 : 小弟想買ccna書自修....之前有上過SYSTEMXXXX的課堂??

肥聰聰 2009-6-24 10:35 PM

小弟想買ccna書自修....之前有上過SYSTEMXXXX的課堂??

有d唔係好明d英文.....所以小弟諗著買本(中文ccna書自修)
實際ccna我有好多唔係好明!!

各位兄弟姐妹....請推介一本ccna課程的(中文)書本
因小弟的英文水平十分弱雞- -
--thx--

s180 2009-6-25 03:18 PM

你考簡體中文啊?
如果睇中文書,但呢種程度英文了解都有困難既話
考英文試一樣肥佬

肥聰聰 2009-6-25 04:29 PM

回覆 2# 的帖子

我諗著考英文....我有英文NOTE的(SYSTEMXXXX)
小弟想用中文的CCNA書明白箇中概念...再慢慢睇番份英文NOTE...然後去考試

s180 2009-6-25 05:57 PM

佢係咪有 brain dump 比你啊?
其實你都上過堂,最基本既無理由唔識
最好既方法係做試題,唔明既就睇 note
你走去睇中文書會好辛苦,個o的中文唔係我地睇慣既中文黎架:smile_o14:
如果你堅持要先睇中文,明白左先至黎睇英文,再做試題去考試
要花好耐時間,佢地唔係有 video  可以返睇架咩

岩先查過公共圖書館有一本,應該係 Sybex 既中文版

CCNA認證教戰手冊 : Exam 640OS-802 = CCNA
索書號 312.91 7088

我見到比人借晒,不過你可以預約
我睇過下呢本既英文版,佢係講重點,幾易明架

a41.8tq 2009-6-27 02:46 PM

可以的話,去上下堂啦,會知多好多野同明白D架....:D :D

yahoohk1 2009-7-3 11:25 PM

CCNA安全認證考試指南
去amazon cn 買啦 唔洗$50
頁: [1]
查看完整版本: 小弟想買ccna書自修....之前有上過SYSTEMXXXX的課堂??