• 瀏覽: 880
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
請大家畀意見,謝謝。
惠而浦大眼雞洗衣機,已使用11年,之前用惠而浦機14年未壞,搬屋換機的。
3年前壞過,用$1000換炭心。
今日又壞過,同3年前壞法相同。
機身大小和容量很合適我的廚房,剛剛上網睇其他機,深度較深,令我廚房會迫,而且一星期才送貨。
維修快啲,又擔心好快又壞。
請問大家覺得維修定換機好?

引用:
原帖由 gozz 於 2021-9-11 09:55 AM 發表

請大家畀意見,謝謝。
惠而浦大眼雞洗衣機,已使用11年,之前用惠而浦機14年未壞,搬屋換機的。
機身大小和容量很合適我的廚房,剛剛上網睇其他機,深度較深,令我廚房會迫,而且一星期才送貨。
上次3年,今次機齡又大咗未必捱得到下次,
您既然已上網睇其他機,都有換機打算,係我就趁而家cut loss 換新機算。

引用:
原帖由 gozz 於 2021-9-11 09:55 AM 發表

請大家畀意見,謝謝。
唔係化 ? 咁都仲要問 ?? 你茅野鴉馬

嫌錢多就繼續維修囉

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-9-11 11:20 AM 發表

上次3年,今次機齡又大咗未必捱得到下次,
您既然已上網睇其他機,都有換機打算,係我就趁而家cut loss 換新機算。
正常人都會咁做

我的真實個案 : 15 年前部愛朗大眼機壞排水泵,已過保養期,打去原廠 CS 問,換泵收 700 ,只保用維修部份 3 個月,其他再有野壞就唔包...........真係睬佢有味

引用:

請大家畀意見,謝謝。
換新機吧已經維修過一次相同的故障沒必要在維修,再說時間也不短。萬一這個問題解決又出現新問題呢?

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-11 01:31 PM 發表

正常人都會咁做

我的真實個案 : 15 年前部愛朗大眼機壞排水泵,已過保養期,打去原廠 CS 問,換泵收 700 ,只保用維修部份 3 個月,其他再有野壞就唔包...........真係睬佢有味
你揀埋最平D機先捨得買就5好老點樓主啦連冷氣都好日5開既窮人

引用:
原帖由 gozz 於 11/9/2021 09:55 發表

請大家畀意見,謝謝。
......深度較深,令我廚房會迫.

有超薄款式的

引用:
原帖由 夜回收的桌布 於 2021-9-11 02:26 PM 發表

換新機吧已經維修過一次相同的故障沒必要在維修,再說時間也不短。萬一這個問題解決又出現新問題呢?
正路一定係咁做

11年,仲考慮換機啦!

引用:

請大家畀意見,謝謝。
11年機 ... 除非真係無機放得入 ... 否則 大少少 ... 都買新 ... 幾千蚊 ... 最少都一年保養 ... 新機 正常 慳水、電 ... 靜 ... 仲有 ... 機內睇吾到、洗吾到 既地方 都乾淨 D

換新機啦,用左11年已經好耐,你就算整完都好快會壞,而且整既價錢唔平得去邊
而家惠而老既機愈出愈差,如果買新機可考慮伊萊克斯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]