• 瀏覽: 2,126
  • 回覆: 25
根據ESPN和倫敦經濟學院的聯合調研,如果沒有VAR,那麼利物浦在英超聯賽中的領先優勢會比現在縮小一半!

今季VAR被引入英超,但引發了巨大爭議,很多關鍵判罰都讓人感到迷惑。對此,ESPN進行了假設性的對比,如果去除VAR對比賽的影響,英超又會是什麼樣的局勢?

如果沒有VAR介入,榜首利物浦的積分會從58分減少到56分,曼城則會從44分變為49分。也就是說,紅軍在榜首的領先優勢將比現在少一半。

另外,曼聯會從31分減少到29分,排名也會從現在的第5跌到第9。阿仙奴則會從第10上升到第7。

受到VAR影響最大的是諾域治,該隊目前以14分在英超墊底,但如果刨去VAR介入帶來的影響,該隊會以20分排在並列第16名。

https://soccer.sina.com.hk/news/211/20200111/11061866/

無VAR直程降埋班啦 好似講到受惠只有利記 其他就係受害者咁

VAR表示:注碼太大 有時腳毛越位都需要吹番轉頭 如果唔係到時出唔到VAR總部

少年,你以為香港討論區真係咁多利迷?不如試下PM我話俾你聽佢正身係邊個?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
有4424, 水魚隊已經奪冠

引用:
原帖由 LimaW 於 2020-1-11 10:56 AM 發表

有4424, 水魚隊已經奪冠
錯,如果成功衛冕到最佳草皮獎
咁主場出擊一定有保證 起碼唔會輸先
話哂草皮冠絕英超 如果連最佳草皮獎既主場都做唔到成績
咁無呢個獎既球會未不堪一擊

少年,你以為香港討論區真係咁多利迷?不如試下PM我話俾你聽佢正身係邊個?
又係「如果」

引用:
原帖由 ansonexpress 於 2020-1-11 11:03 AM 發表

又係「如果」
如果...命運能選擇

回覆 引用 TOP

上年有VAR 利記攞咗冠啦

回覆 引用 TOP

其實即代表若冇VAR,
利會被黑2分,
而曼城會著數咗5分?

點解好似講到話利係賺咗咁?

引用:
原帖由 Trojan 於 2020-1-11 11:08 AM 發表

其實即代表若冇VAR,
利會被黑2分,
而曼城會著數咗5分?

點解好似講到話利係賺咗咁?
On9 邏輯
正如上面有師兄咁講 如果VAR係無問題呀
又或者英超球證本身無問題呀 利記會唔會起對曼聯場波出事呀

https://www.youtube.com/watch?v=p13xbeOiGb8

O27被侵犯...但艾堅遜個廢柴唔吹番轉頭 VAR唔睇有冇問題

回覆 引用 TOP

重有我唔記得邊場波 利記輸果個罰球 未排好人牆就快速開波入左 呢下唔講既

引用:
原帖由 南野拓實18 於 2020-1-11 11:14 AM 發表

重有我唔記得邊場波 利記輸果個罰球 未排好人牆就快速開波入左 呢下唔講既
艾堅遜三連擊
1. 奧力治被侵犯打反擊
2. 費明奴格甩底毛越位
3. 罰球排排下人牆吹雞

引用:
原帖由 暖笠笠小露筍 於 2020-1-11 11:18 AM 發表

艾堅遜三連擊
1. 奧力治被侵犯打反擊
2. 費明奴格甩底毛越位
3. 罰球排排下人牆吹雞
黎緊今晚都係呢位英超名哨 仆街了...唔係泰萊/奧利華或者其他球證

引用:
原帖由 南野拓實18 於 2020-1-11 10:58 AM 發表

錯,如果成功衛冕到最佳草皮獎
咁主場出擊一定有保證 起碼唔會輸先
話哂草皮冠絕英超 如果連最佳草皮獎既主場都做唔到成績
咁無呢個獎既球會未不堪一擊 ...
唔記得草皮獎, 費sir都攞唔到, SoB太強了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 南野拓實18 於 2020-1-11 11:19 AM 發表

黎緊今晚都係呢位英超名哨 仆街了...唔係泰萊/奧利華或者其他球證
名哨出招都只係屈到利記2分,對維拉嗰場佢應該喺VAR房嘔血,最尾5分鐘反cup

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 失去信心的人 於 2020-1-11 12:33 PM 發表

睇到而家利記既Fans。
亦好似見到以前曼聯個D咁。
垃圾。
多謝 我地就算係垃圾都好 可以循環再造 而你呢就係製造垃圾既始祖啦 唔洗問

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]