• 瀏覽: 2,092
  • 回覆: 19
據西班牙《每日體育報》報導,對格蘭納達的比賽,巴塞玩起了傳中戰術,球隊瘋狂往地方禁區內吊球,但最終只攻入1球。

統計顯示,今場比賽巴塞有多達54次的傳中,但只有14次傳中是準確的。
達斯(Sergino Dest)的傳中尤其不夠精準,他有多達16次的傳中,但只有1次送到了自己隊友的頭上。迪比(Memphis Depay)送出了14次傳中,有9次送到了隊友頭上。
阿羅祖(Ronald Araujo)、盧基迪莊(Luuk De Jong)、比基(Gerard Pique)都想利用傳中,最後是阿羅祖接加維傳中門前得分。

西班牙媒體賽後批評高文玩高空轟炸,違背了巴塞的足球哲學,但高文為自己辯解說,現在的巴塞已經沒有能玩傳球和控球戰術的球員了,而且球隊沒速度沒縱深,沒法踢中路,邊路有空間,正好可以傳中。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13602273/1/20210921

高文斬叉燒戰術

攻勢立體晒

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
迎合大趨勢
踢高Q大棍
高文教波一流 

加油,希望超越曼聯既9981斬

原來高文鍾意玩高Q大棍,唔怪得要賣走矮仔。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-21 11:58 AM 發表

原來高文鍾意玩高Q大棍,唔怪得要賣走矮仔。
係好事
扭扭無晒市場

引用:
原帖由 肥仔3000 於 2021-9-21 11:51 AM 發表

加油,希望超越曼聯既9981斬
正,大把叉燒

揾西維爾件迪莊返嚟
已經知道佢想玩邊瓣

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-9-21 12:45 PM 發表

揾西維爾件迪莊返嚟
已經知道佢想玩邊瓣
簽番伊巴真係屈晒機

始終要靠美斯

引用:
原帖由 khfsmbcz 於 2021-9-21 01:11 PM 發表

始終要靠美斯
高波始終要靠梅西用手拍入

扭扭樂已經証明係無用
歐聯近年扭扭樂都拎唔到冠
迫搶反擊係大勢所趨
唔通仲踢Tiki-taka咩?

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-9-21 12:47 PM 發表

簽番伊巴真係屈晒機
其實伊巴雖然高,但頭鎚唔算好勁⋯

引用:
原帖由 球王C朗騎住梅西 於 2021-9-21 10:36 AM 發表

據西班牙《每日體育報》報導,對格蘭納達的比賽,巴塞玩起了傳中戰術,球隊瘋狂往地方禁區內吊球,但最終只攻入1球。

統計顯示,今場比賽巴塞有多達54次的傳中,但只有14次傳中是準確的。
達斯(Sergino Dest)的傳中尤其不夠精準,他有多達16次的傳中,但只有1次送到了自己隊友的頭上。迪比(Memphis Depay)送出了14次傳中,有9次送到了隊友頭上。
阿羅祖(Ronald Ar ...
朗奴高文真係on9仔
使鬼搵你帶波咩

引用:
原帖由 呢個黃色流彈 於 2021-9-21 03:40 PM 發表

其實伊巴雖然高,但頭鎚唔算好勁⋯
要頭鎚勁
搵摩拉達咪得咯

引用:
原帖由 爆上 於 2021-9-21 04:14 PM 發表

要頭鎚勁
搵摩拉達咪得咯
呢個好
之前梅迷勁J佢話佢勁過C朗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]