• 瀏覽: 1,085
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
請問各位ching, 小弟有份入左waiting, 12月頭收interest call, 1 月頭叫我交僱主consent form, 到宜家都未有消息.
張waiting extend緊第3年, 下個月到期, 請問張list 到期但又未開新recruitment 的話, 仲會唔會繼續process我既申請?
謝謝.

回覆 引用 TOP

師兄,小弟答你唔到,但想問師兄,你waiting係由17年3月開始,前後extend左3次到今年3月?

引用:
原帖由 tkcheung23 於 2021-2-25 06:45 PM 發表

師兄,小弟答你唔到,但想問師兄,你waiting係由17年3月開始,前後extend左3次到今年3月?
Sorry ching, extend 左2次先岩。18年3月開始,19年同20年extend, 共2次,到今年21年3月到期。未知會否再extend.

回覆 引用 TOP

不過隔左咁耐而且係到期前都call你交資料既,就算未有offer既都應該會extend的,仲有就係叫得你揾僱主,即係叫你話比僱主聽你唔做姐,所以估計應該會過期前會出offer,記得有好消息後,上黎報喜

若果職系編制人數少,又冇乜人退休,好多時都唔為請一兩個人去再開board,咁就好大機會再extend個waiting list。

問僱主拎consent form,估計因為隔左咁耐,要問返你僱主睇下你仲喺唔喺個行做緊。

引用:
原帖由 tkcheung23 於 2021-2-25 08:06 PM 發表

不過隔左咁耐而且係到期前都call你交資料既,就算未有offer既都應該會extend的,仲有就係叫得你揾僱主,即係叫你話比僱主聽你唔做姐,所以估計應該會過期前會出offer,記得有好消息後,上黎報喜
承你貴言啦ching

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 學員乙 於 2021-2-25 10:18 PM 發表

若果職系編制人數少,又冇乜人退休,好多時都唔為請一兩個人去再開board,咁就好大機會再extend個waiting list。

問僱主拎consent form,估計因為隔左咁耐,要問返你僱主睇下你仲喺唔喺個行做緊。
編制人數好似兩百幾,但聽講呢幾年已經換左唔少新人入去啦。我問番前公司,佢地話未收到call... 但都交左成個幾月

引用:
原帖由 Wsccho 於 2021-2-25 11:02 PM 發表

編制人數好似兩百幾,但聽講呢幾年已經換左唔少新人入去啦。我問番前公司,佢地話未收到call... 但都交左成個幾月
如無意外都應該出offer嘅,唔使咁擔心。再唔係就打返去問,而家去到咩stage。

引用:
原帖由 學員乙 於 2021-2-26 08:03 AM 發表

如無意外都應該出offer嘅,唔使咁擔心。再唔係就打返去問,而家去到咩stage。
承你貴言啦ching. 我打過啦,話process 緊有空缺自俾offer. 問題就係個waiting 就到期

引用:
原帖由 Wsccho 於 2021-2-26 09:51 AM 發表

承你貴言啦ching. 我打過啦,話process 緊有空缺自俾offer. 問題就係個waiting 就到期
弓起先。政府好少白做,喺準備出offer先搞咁多嘢。既然佢都process緊,師兄準備等收offer啦

引用:
原帖由 學員乙 於 2021-2-26 10:08 AM 發表

弓起先。政府好少白做,喺準備出offer先搞咁多嘢。既然佢都process緊,師兄準備等收offer啦
多謝ching. 你知唔知waiting list 到期前一個月問第三次有無興趣,係咩玩法?

引用:
原帖由 Wsccho 於 2021-3-3 05:53 AM 發表

多謝ching. 你知唔知waiting list 到期前一個月問第三次有無興趣,係咩玩法?
師兄,我估係計下仲有幾多人有興趣,睇下extend定重新招聘

引用:
原帖由 tkcheung23 於 2021-3-3 12:56 PM 發表

師兄,我估係計下仲有幾多人有興趣,睇下extend定重新招聘
佢會call 哂張list 淨低既人?如果佢淨係call 最接近果幾個呢?

引用:
原帖由 Wsccho 於 2021-3-3 02:57 PM 發表

佢會call 哂張list 淨低既人?如果佢淨係call 最接近果幾個呢?
call晒

引用:
原帖由 tkcheung23 於 2021-3-3 03:06 PM 發表

call晒
問左排後我十幾位既ching 話無收到call 但排後三四位既收到,咁extend 既機會大唔大?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]