• 瀏覽: 6,246
  • 回覆: 9
+5
肥左兩次了,打算轉去VTC考,有冇師兄考到?

呢個大工係咪等同A牌? 內容考D乜? 我剩係知A牌有雞精班同上堂班

引用:
原帖由 skrihmv 於 2022-9-18 16:34 發表
呢個大工係咪等同A牌? 內容考D乜? 我剩係知A牌有雞精班同上堂班
CIC電器佈線大工,pass後等同A牌資格,考試內容比VTC偏向多一些地盤知識,屈喉佈線工藝要求比VTC 更嚴謹!

師兄你個個課程個名叫咩? 我見佢又有個叫電工/電氣打磨裝配工(A牌) 既課程,唔知會唔會易D PASS 呢? 定你就係講緊依個?

引用:
原帖由 迷茫的酒鬼 於 2022-9-18 21:46 發表

CIC電器佈線大工,pass後等同A牌資格,考試內容比VTC偏向多一些地盤知識,屈喉佈線工藝要求比VTC 更嚴謹!
有A牌等同有佈線大工資格。
有佈線工大工牌,不能等同有A牌資格,。
佈線工大工牌合格,不是申請A牌的合資格測試。
有CIC嘅A級電力工程工藝測試合格,先至係申請A牌的合資格測試/考試。

引用:
原帖由 lol987999 於 2022-9-19 18:53 發表
師兄你個個課程個名叫咩? 我見佢又有個叫電工/電氣打磨裝配工(A牌) 既課程,唔知會唔會易D PASS 呢? 定你就係講緊依個?
A級電力工程工藝測試難合格D。

附件

1C57FB9D-B5D4-4EF8-8E76-008B2C9786E0.jpeg(313.03 KB)

55DFA65A-D230-41AE-B148-8E2B2BFEEFE8.jpeg(222.18 KB)

76520F3C-0FD8-40C0-8B48-03370B5A395E.jpeg(242.46 KB)

767D57A0-A592-4BBF-B2ED-B1E28C6AFCC6.jpeg(354.29 KB)

引用:
原帖由 Carpenter123 於 2022-9-19 19:25 發表

A級電力工程工藝測試難合格D。
考完emsd認唔認張砂紙

引用:
原帖由 高級整齊的蝴蝶 於 2022-9-19 23:16 發表

考完emsd認唔認張砂紙
已經寫得好清晰

附件

6FBCB1CF-AECE-4F70-94C9-5BD3BD7EB779.jpeg(228.6 KB)

引用:
原帖由 Carpenter123 於 2022-9-20 01:16 發表

已經寫得好清晰
要五年經驗先可以考

引用:
原帖由 高級整齊的蝴蝶 於 2022-9-21 09:52 發表

要五年經驗先可以考
係呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]