• 瀏覽: 6,844
  • 回覆: 38
純綷發洩一下,自從有咗後波鏡頭呢個偉大發明後現在好多大哥泊到貼一貼但係前面又吾係吾夠位,有時真係要扭六七手軚先走到,其實佢地有冇諗過如果佢前面嗰架又係泊咁貼連自己都走吾到!

精選汽車
實會有人話你唔違泊就無問題啦!正常泊位劃晒線點會有依個問題呀!

回覆 引用 TOP

後波鏡頭.
的確係泊車必備
泊得後 純粹人品問題.

回覆 引用 TOP

我都覺得係人品問題,係香港揸車我諗冇幾多個司機次次出街都可以揾到合法車位而冇試過違泊

回覆 引用 TOP

呢d人比例都幾多下,自己前面大把位,車尾就係都要貼一贴,仲有時走卵咗去,咁啱要出車真係扭卵到pk,就算人响度都唔會駛前少少俾你出。

引用:
原帖由 serpent715 於 2017-5-8 10:46 PM 發表

純綷發洩一下,自從有咗後波鏡頭呢個偉大發明後現在好多大哥泊到貼一貼但係前面又吾係吾夠位,有時真係要扭六七手軚先走到,其實佢地有冇諗過如果佢前面嗰架又係泊咁貼連自己都走吾到!
你扭多幾手就可以泊多部車,最係黎個位係你結果味一樣泊咁貼

冇泊車CAM就唔可以貼近?你應該係新手

大前題係你真係冇俾錢架

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 KAZ327 於 2017-5-9 01:44 AM 發表

你扭多幾手就可以泊多部車,最係黎個位係你結果味一樣泊咁貼

冇泊車CAM就唔可以貼近?你應該係新手

大前題係你真係冇俾錢架
咁你有冇試過真係扭多幾手都走吾到呀?以前冇CAM就一定冇信心泊咁貼,除非有人幫睇尾!出街吾係話你肯比錢就有位泊,我估如果有指定合法車位大家都吾會用$320博掛!我須然揸咗25年車但我吾敢認係老手囉! 我笫一架車同你頭像一樣係AE92,不過我係明燈

引用:
原帖由 serpent715 於 2017-5-9 03:50 AM 發表

咁你有冇試過真係扭多幾手都走吾到呀?以前冇CAM就一定冇信心泊咁貼,除非有人幫睇尾!出街吾係話你肯比錢就有位泊,我估如果有指定合法車位大家都吾會用$320博掛!我須然揸咗25年車但我吾敢認係老手囉!:smile_13 ...
呢個唔係老手既問題
而係你肯扭幾多手既問題

既然大家都係肯俾錢但冇位係未應該坐逼D?
你揸得90年代車,睇完有幾多位再打開隻門睇住地下行幾多是常識吧

個個當正自己揸轆死老鼠

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2017-5-9 07:44 AM 發表

呢個唔係老手既問題
而係你肯扭幾多手既問題

你揸得90年代車,睇完有幾多位再打開隻門睇住地下行幾多是常識吧

個個當正自己揸轆死老鼠
我完全冇講過係關老吾老手問題,係你話我應該係新手姐!! 雖然我係!

引用:
原帖由 serpent715 於 2017-5-9 11:19 AM 發表

我完全冇講過係關老吾老手問題,係你話我應該係新手姐!! 雖然我係!
覺得冇cam就唔可以泊貼就幾時都係新手,揸幾多年都冇關係啦

[ 本帖最後由 KAZ327 於 2017-5-9 12:48 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

後記:
樓主揸貨車?

回覆 引用 TOP

唉, 其實係人品的問題
迫啲唔緊要
過得自已過得人噾

回覆 引用 TOP

可能人地人品好,泊貼啲你就可以騰出佢前面啲空位,可以比啲SMART免費泊位啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2017-5-9 07:44 發表

呢個唔係老手既問題
而係你肯扭幾多手既問題

個個當正自己揸轆死老鼠
有D前輩教睇燈影就得

當潮流愛新鮮 當旁人愛標籤 幸得伴著你我 是窩心的自然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凹凹凸凸 於 2017-5-9 12:18 AM 發表

呢d人比例都幾多下,自己前面大把位,車尾就係都要貼一贴,仲有時走卵咗去,咁啱要出車真係扭卵到pk,就算人响度都唔會駛前少少俾你出。
大把呢D自私L,唔明咩野心態

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]