• 瀏覽: 1,274
  • 回覆: 10
小弟想問下各位最近換了新車,擋風玻璃入面貼左防曬陽光嘅3M膜,本身隻膜話無含任何金屬物料話唔會影響任何信號接受,甘唔知可唔可以直接貼快易通張貼紙係車內呢?有無師兄有經驗?

回覆 引用 TOP

精選汽車
試完再話俾人知
張貼爛左公司可以免費補寄俾你

無情大旱侵襲東非,無數孩子每天只能吃一餐,甚或沒有東西進肚,無數小孩因糧荒而患上嚴重營養不良,生命危在旦夕,垂死掙扎,急需您的援助.... [url=http://www.worldvision.org.hk/our-work/africa-hunger-relief]非洲糧荒救援[/url]

回覆 引用 TOP

我張快易通貼紙貼落張靜電貼上面,然後cut 細張靜電貼,自己中意貼係邊都得

試過,會 sense 唔到你張貼
你貼右側鏡殼吧

引用:
原帖由 chemfung 於 2020-7-15 12:16 PM 發表

試過,會 sense 唔到你張貼
你貼右側鏡殼吧
我怕有人無聊會撕爛,同埋本身車身黑色好礙眼哦😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkrking 於 2020-7-15 10:14 AM 發表

我張快易通貼紙貼落張靜電貼上面,然後cut 細張靜電貼,自己中意貼係邊都得
師兄,靜電貼一般汽車用品店有賣嗎?甘就唔會影響接受?

引用:
原帖由 mcmanaman2019 於 2020-7-15 10:16 PM 發表

師兄,靜電貼一般汽車用品店有賣嗎?甘就唔會影響接受?
唔會影響接收,汽車用品店應該有,好似話去入油問油站攞都得。我淘寶汽車嘢,成日都俾一堆冇用嘅贈品,所以好多呢啲靜電貼。

引用:
原帖由 hkrking 於 2020-7-15 10:25 PM 發表

唔會影響接收,汽車用品店應該有,好似話去入油問油站攞都得。我淘寶汽車嘢,成日都俾一堆冇用嘅贈品,所以好多呢啲靜電貼。
唔該師兄🙏

引用:
原帖由 mcmanaman2019 於 2020-7-15 10:53 PM 發表

唔該師兄🙏
中石化大把,入油問職員就得,再唔係好多車房都會有

回覆 引用 TOP

其實貼唔貼都無所謂,因為只要有您車牌簿,車牌號碼對到record。 Sense 唔到都會照樣扣您錢,唔會有Penalty

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]