• 瀏覽: 4,706
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
細佬有架揾食車住公屋,但我住果度得十個車位,仲係係領展場好貴,想問下有無機會可以租隔離公共屋村車位?係咪一定要同村先有資格申請?

精選汽車
引用:
原帖由 地瓜子 於 2021-10-25 08:37 PM 發表
細佬有架揾食車住公屋,但我住果度得十個車位,仲係係領展場好貴,想問下有無機會可以租隔離公共屋村車位?係咪一定要同村先有資格申請?
同邨住戶先可以入紙抽車位

隔離公屋都應該係領滙, 如果真係隔離咁近, 價錢應該差唔多吧?

引用:
原帖由 地瓜子 於 2021-10-25 08:37 PM 發表
遠在粉嶺公屋場都要$3490,唔知你嗰度幾錢?

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-10-26 11:01 PM 發表
隔離公屋都應該係領滙, 如果真係隔離咁近, 價錢應該差唔多吧?
隔離係房署 兩千頭,再隔離一千尾。我樓下3500🙄

引用:
原帖由 潛左巧耐水 於 2021-10-27 09:26 AM 發表

遠在粉嶺公屋場都要$3490,唔知你嗰度幾錢?
我油塘3500🙄️仲貴過公屋屋租

想問單車月租幾多???

公屋有把名車!你唔比大把人租!

引用:
原帖由 loubanny 於 2021-10-27 12:25 PM 發表
公屋有把名車!你唔比大把人租!
所以你想表達啲咩?

引用:
原帖由 mugqq 於 2021-10-26 08:04 PM 發表

同邨住戶先可以入紙抽車位
可寫授權書給戶取抽車位,當他是你司機,不過排第三優先抽。

借到份租約,就可以抽

我哋住居屋,樓下3層停車場月租$2千6

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2021-10-27 01:00 PM 發表

可寫授權書給戶取抽車位,當他是你司機,不過排第三優先抽。
第一優先都要搶, 供不應求, 仲要排第3?

引用:
原帖由 我的無比膏 於 2021-10-27 02:11 PM 發表
借到份租約,就可以抽
租約上面有人名的

引用:
原帖由 mugqq 於 2021-10-27 06:53 PM 發表

第一優先都要搶, 供不應求, 仲要排第3?
第 1A 優先是傷殘人士車位(車主是傷殘人士)
第 1B 優先是接送傷殘人士車位
第 2 優先是住戶及成員

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]