• 瀏覽: 2,839
  • 回覆: 24
你好 如內地女士 在香港警方掃黃行動中 以涉嫌違反逗留條件 拘留1天 然後交給入境處並沒有檢控 只是送回關口自行過關。

問題如下
1. 她的港澳通行證會不會被注銷
2. 如沒有注銷,她下次進港(半年內)會不會直接被拒入境,還是只是進入審查名單,過關時要進入房間比較嚴格的問話以確實進港目的(如有文件資料支持和未婚夫陪同下入港簽紙結婚)

謝謝

引用:
原帖由 ole123 於 2019-7-4 02:16 AM 發表

你好 如內地女士 在香港警方掃黃行動中 以涉嫌違反逗留條件 拘留1天 然後交給入境處並沒有檢控 只是送回關口自行過關。

問題如下
2. 如沒有注銷,她下次進港(半年內)會不會直接被拒入境,還是只是進入審查名單,過關時要進入房間比較嚴格的問話以確實進港目的(如有文件資料支持和未婚夫陪同下入港簽紙結婚)

謝謝 ...
1.注唔注銷大陸話事, 因為個通行證係大陸法的
2.會唔會直接被拒入境, 我相信一般唔會, 問完俾唔俾入就唔敢講(做樣都要卦)

引用:
原帖由 wilzon 於 2019-7-4 02:03 PM 發表

1.注唔注銷大陸話事, 因為個通行證係大陸法的
2.會唔會直接被拒入境, 我相信一般唔會, 問完俾唔俾入就唔敢講(做樣都要卦)
我知道係旅遊原因係好難入住

回覆 引用 TOP

香港應該不會通報給大陸的

Deleted

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ole123 於 2019-7-4 02:16 AM 發表

問題如下

謝謝 ...
唔好在香港結,叫個男人返女方老家結,結左婚用探親簽証來港,唔好用旅遊簽,入境處一般問二問都畀入境。

引用:
原帖由 asa2010 於 2019-7-5 02:30 PM 發表

唔好在香港結,叫個男人返女方老家結,結左婚用探親簽証來港,唔好用旅遊簽,入境處一般問二問都畀入境。
現在他香港張婚姻登記官證明書都出左了,紫藤那邊都是叫我有香港身分證的朋友帶齊文件親自帶過關貼陪佢問話廳該都大機會,希望夠證明會放

回覆 引用 TOP

係濕濟好多架,始終衰過入境處有個底,自己執生,盡量唔好羅湖入,班友特別衰,個人感覺,當然,其實其他口岸一Q樣。

引用:
原帖由 asa2010 於 2019-7-5 03:53 PM 發表

係濕濟好多架,始終衰過入境處有個底,自己執生,盡量唔好羅湖入,班友特別衰,個人感覺,當然,其實其他口岸一Q樣。
廳該過人小點的關口過,過一下港澳碼頭嗎

回覆 引用 TOP

我講吓我老婆以前羅湖入境親身經歷,揸住探親簽証入,四川妹有啲索,畀班入境請入房查問,因為黎探老公,班入境問埋啲咸濕野,又問一星期行埋幾多次,又問啲套咩size,條入境個樣知問得幾猥瑣,一啲都唔面紅,總知玩你一大輪,最後都畀佢入境。

引用:
原帖由 asa2010 於 2019-7-5 04:17 PM 發表

我講吓我老婆以前羅湖入境親身經歷,揸住探親簽証入,四川妹有啲索,畀班入境請入房查問,因為黎探老公,班入境問埋啲咸濕野,又問一星期行埋幾多次,又問啲套咩size,條入境個樣知問得幾猥瑣,一啲都唔面紅,總知玩你一大輪,最後都畀佢入境。 ...
那次之後,有沒有盡量陪她過關,應該沒這麼放肆
都聽講一個女人去容易比他們玩的西利
不介意說的 你太太也是相似背境嗎

回覆 引用 TOP

我老婆無衰過違反逗留條件,過佢本雙程証出入好密,以前一本本藍色那種,要蓋印那種,咁佢自己來來往往,等于我地去深圳一樣,我香港揾食,唔會特登請假去帶佢黎,咁佢過到黎話番畀我知佢頭先又畀入境請入房耍一輪至放人,我果時就叫佢以後入境著衫唔好著咁靚,唔好化妝。

好有機會畀人入咗黑名單啦

每次入香港必定畀人玩幾個鐘先入到,

每次只畀你逗留幾日

要過幾年先至無事

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-7-5 04:47 PM 發表

好有機會畀人入咗黑名單啦

每次入香港必定畀人玩幾個鐘先入到,

每次只畀你逗留幾日

要過幾年先至無事
入去問番兩粒鐘便預左
入到三日比他們簽到證便可
之後探親證可能容易搞好多

引用:
原帖由 asa2010 於 2019-7-5 04:44 PM 發表

我老婆無衰過違反逗留條件,過佢本雙程証出入好密,以前一本本藍色那種,要蓋印那種,咁佢自己來來往往,等于我地去深圳一樣,我香港揾食,唔會特登請假去帶佢黎,咁佢過到黎話番畀我知佢頭先又畀入境請入房耍一輪至放人,我果時就叫佢以後入境著衫唔好著咁靚,唔好化妝。 ...
這樣說好像她經常都比人去問話

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]