• 瀏覽: 3,867
  • 回覆: 18
最近係商場見到呢部企風扇大大部話用水冷喎,有無人用過呢?

附件

water fan.jpeg(190.68 KB)

2021-4-16 08:36 PM

water fan.jpeg

熱賣及精選
引用:
原帖由 kayakfans 於 2021-4-16 08:36 PM 發表

開左冷氣開呢個風扇特別舒服因為加濕,唔開冷氣靜開呢個風扇屋企好容易發霉。

結論係
環保啲!正正經經裝部冷氣唔好令地球再多件垃圾。

千祈唔好買,佢用風力吹水氣製冷,室內空氣會越來越濕,同時開冷氣就可以抽走部分濕氣,所以上面兩位師兄都講得啱,可能要係窮國嘅沙漠先啱用,如埃及。

分兩部份..

風... 7W 30蚊 五葉風扇搞掂.

濕氣..一個20蚊放濕機搞掂..

負離子... 幾草野唔包..

好處, 可以拆散左放係背囊拎去效外, 如果有 DC 12V 逆變 220V既話...

不要買, 水簾吹濕風, 牆壁發毛,正正經經裝冷氣好過

引用:
原帖由 kayakfans 於 2021-4-16 08:36 PM 發表

吹得多好易有風濕關節炎,而且仲會令到屋企好易潮濕發黴

都出咗廿幾三十年,唔明點解仲有老襯會買嘅?

有請 肥佛 師兄,全面進場!!

果頭叫人黎,轉頭又九秒九踢爆佢。好鬼衰咖

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-4-17 09:40 AM 發表

有請 肥佛 師兄,全面進場!!
是否全壇皆知嗰位公屋冷氣,風扇達人 ?
話屋企有 7 把定 8 把風扇,同埋一部移動城堡 + 1 部分體嗰位神人

附件

20180822_f14f03c5a78d21c6da39nVQ4vpsXehzO.jpg(115.58 KB)

2021-4-17 11:31 AM

20200513_088dffef08325853adc27IqPFQTCXlKC.jpg(112.35 KB)

20190911_1ac96b2fab742e54ae98mtdr6VjM4mBJ.jpg(67.16 KB)

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-17 11:31 AM 發表

是否全壇皆知嗰位公屋冷氣,風扇達人 ?
話屋企有 7 把定 8 把風扇,同埋一部移動城堡 + 1 部分體嗰位神人
條罅透晒光, 有無聯想起抽氣扇後面條罅 免費俾街外人gup老婆沖涼...

....{原來左上角仲有把鐵風扇.... )

附件

2021-01-23_142806.jpg(28.38 KB)

2021-4-17 09:56 PM

2021-01-23_142920.jpg(20.73 KB)

2021-4-17 09:56 PM

咩嘢人,只會諗起D咩嘢嘢…

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-17 10:12 PM 發表

咩嘢人,只會諗起D咩嘢嘢…
咁都裝得到, 俾個錢你買紅棗...

我裝左啦, 乜你地咁out啦.. (我講緊"裝左"唔係裝人老婆沖涼果隻裝)

係抽氣扇已安裝....是否全壇皆知人人都無裝條6寸鋁管用黎防俾人裝?  

醒目既"難忍", 梗係防範於未燃啦...唔通等D Gup野相流晒出全世界server, 先至去裝有鬼用咩..

點解我會防範D咁野?  因為我有睇報紙, 多數睇人衰乜判監,    你..有無睇就唔知啦...

附件

20210223_193850.jpg(700.86 KB)

2021-4-17 10:24 PM

odna011-security.gif(198.5 KB)

2021-4-17 10:38 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]