• 瀏覽: 1,714
  • 回覆: 11
這宜家燈。一個燈泡不工作。我可以用E27 LED替換它嗎?兩個傳統燈泡加一個LED燈泡的混合

附件

ikea lamp.JPG(34.14 KB)

2021-5-6 04:24 PM

bulb

ikea lamp.JPG

熱賣及精選
引用:
原帖由 notcool 於 2021-5-6 04:24 PM 發表

這宜家燈。一個燈泡不工作。我可以用E27 LED替換它嗎?兩個傳統燈泡加一個LED燈泡的混合
可以,係獨立供電的
換得led,不如全部換哂佢。

引用:
原帖由 notcool 於 2021-5-6 04:24 PM 發表

只要係E27螺絲頭就可以,買時注意顏色

引用:

當然可以,我都是混合用,但會慢慢由慳電膽轉Led

轉LED記得唔好用慳電膽相同火數,起碼降l/3至一半,否則光過以前好多。

成盞換晒佢喇,  燈泡型LED唔耐用, 佢個穩流器要藏燈頭裡面受熱好易壞, 成個底盤換圓型燈條最襟用

引用:

成個掉鳩咗去!買Led

香港買LED燈膽唔平, 不如換過盞LED燈啦

樓主,我勸你換固定led吸頂燈,平靚正

引用:

可以,3組燈冇關聯,記得買啱色溫!

如果係我會全部換哂,「鴨記」買3個"Ph⋯"LED有折扣。

引用:
原帖由 半頁遠方的獅子 於 2021-5-7 06:45 PM 發表

樓主,我勸你換固定led吸頂燈,平靚正
非常同意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]