• 瀏覽: 3,179
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
+4
請問亞馬遜係咪有水龍頭/花灑套裝比旺角經濟一些,各位師兄有冇好介紹!

龍頭 鵝頸款 非公廁不秀鋼色, 要預hk千三幾蚊。

花灑買淘佬日本款鈉米切割花灑,hk15蚊

德馬如果非不秀鋼色 龍頭+match 色九級硬度洗碗盆,共hk3500,如果hk買,預5,6千,仲要得深色,無德馬有淺色,或奶白色款。
奶白色石盆純潔,香槓金色石盆貴氣,
純黑色石盆加黑色龍頭就黑仔,陰邪,奸險,污糟,藏污納垢,小三

附件

2018-09-20_blanco.png(184.46 KB)

2021-9-23 06:40 PM

2021-08-07_094540.png(338.65 KB)

blanco-receiptxx.png(241.84 KB)

blanco-size5.jpg(172.26 KB)

引用:
原帖由 timlee673 於 23/9/2021 00:54 發表
請問亞馬遜係咪有水龍頭/花灑套裝比旺角經濟一些,各位師兄有冇好介紹!
水龍頭香港買算吧啦,   淘寶買落到嚟,   如果有咩漏水,  有咩爛,  你又send返上去換?
一個水龍頭用到起碼5-7七年,   買個靚啲嘅,  十年不用換,  費事煩

要經濟就唔係去AMAZON 喇, 偉大祖國先幫到你.

AMAZON 比香港平, 係講緊D 貴價歐洲牌子, 但近年有出D 平價LINE, 產地唔同, 呢D 既話, 有時香港SET 裝反而平.

其實你係旺角睇岩款, 再上AMAZON 格下價咪知囉, 好簡單.

有時撞到鋪頭打discount,價錢其實差不多,香港買有問題可以揾返間鋪,始終方便d

引用:
原帖由 cy_hoho 於 2021-9-23 06:12 PM 發表
要經濟就唔係去AMAZON 喇, 偉大祖國先幫到你.

AMAZON 比香港平, 係講緊D 貴價歐洲牌子, 但近年有出D 平價LINE, 產地唔同, 呢D 既話, 有時香港SET 裝反而平.

其實你係旺角睇岩款, 再上AMAZON 格下價咪知囉, 好簡單.
有時$6000蚊起香港買,不如淘¥5000既落黎,性價比更高

引用:
原帖由 timlee673 於 2021-9-23 12:54 AM 發表
American standard 面盆龍頭,有兩款做緊特價

引用:
原帖由 cb600 於 2021-9-23 11:06 PM 發表

有時$6000蚊起香港買,不如淘¥5000既落黎,性價比更高
買d 公廁色不秀鋼龍頭,hk行貨大把。

買白色或香檳金色龍頭, 係可以話俾黎屋企參觀既一眾師奶,香港係無呢隻色既行貨,唔係一般金廁色不秀鋼龍頭, 要德馬直送先至有。都幾難同班師奶撞色。

貨比三家,去屋企附近的舖頭 睇吓有無啱心水,順便問埋師傅裝上去幾多錢?

睇下你個人追求先    要最好最靚就要德國野    
德國野去德國馬就最平    不鏽鋼色可能平到3-5成
特別色同香港比未必平得多     自己格下價

次一級買美國野咪去美馬      
再次多級夠用夠平就淘寶最經驗     
就算大陸最好個牌子可能都平過外國最渣   
先問下自己想要咩   耐用/設計/功能?  筆直幾多?

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-23 09:20 AM 發表

水龍頭香港買算吧啦,   淘寶買落到嚟,   如果有咩漏水,  有咩爛,  你又send返上去換?
一個水龍頭用到起碼5-7七年,   買個靚啲嘅,  十年不用換,  費事煩
同意,我試過自己換浴缸龍頭,買大陸貨,唔使一百蚊用左 10 幾年都冇壞

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-24 09:30 PM 發表

同意,我試過自己換浴缸龍頭,買大陸貨,唔使一百蚊用左 10 幾年都冇壞
呢度好多行家搵食,個個自己裝佢哋食屎㗎啦!

如果你買德國牌子,Amazon通常平過香港好多,我買個Grohe廚房龍頭,香港賣$16xx,我喺意馬買計埋集運費都只係$5xx。
最好自己先睇咗款同型號,再去森林比較吓價錢先,自己覺得抵先買,好多時森林做特價真係好平,有啲型號就算正價都平過香港好多

喉咀,潔具。一模一樣淘寶百五蚊,旺角千五蚊以上。香港水魚真係好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]