• 瀏覽: 2,256
  • 回覆: 13
疫情之下,各地旅遊景點都要關門以免人群聚集。喺日本,疫情仍然未完全受控,東京等地仍然維持緊急狀態令,如此情況下,好多動物園、水族館為咗維持動物生活不受影響,都要額外精力去照顧;就好似東京墨田水族館,因為水族館太耐無開門,令館入面一種奇特生物「星康吉鰻」,因為太耐無見過人類,居然變得非常怕醜!據講水族館嘅工作人員日前去視察鰻魚時,所有鰻魚幾乎即時潛入泥土之中,唔肯出去。星康吉鰻習性一向都係如此怕人,一有風吹草動就會躲藏,不過水族館飼養嘅星康吉鰻由於經常見人,所以已經唔會見到人就潛入泥中,就由於太耐無客人,鰻魚竟然忘記人類面容。最後工作人員諗出奇招,就係用平板電腦貼於水族箱外,並不停顯示人類面容,希望鰻魚重新熟習人類,到時水族館一開門,就可以以最佳狀態見人啦!

鰻魚飯呀!

附件

fish.jpg(90.72 KB)

2020-6-17 09:35 AM

Face.jpg(30.1 KB)

Fish2.jpg(78.53 KB)

熱賣及精選
好想食啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 總工程師 於 2020-6-17 09:35 AM 發表

疫情之下,各地旅遊景點都要關門以免人群聚集。喺日本,疫情仍然未完全受控,東京等地仍然維持緊急狀態令,如此情況下,好多動物園、水族館為咗維持動物生活不受影響,都要額外精力去照顧;就好似東京墨田水族館,因為水族館太耐無開門,令館入面一種奇特生物「星康吉鰻」,因為太耐無見過人類,居然變得非常怕醜!據講水族館嘅工作人員日前去視察鰻魚時,所有鰻魚幾乎即時潛入泥土之中,唔肯出去。星康吉鰻習性一向都係如此怕人, ...
好可愛

回覆 引用 TOP

...有D核突個樣

回覆 引用 TOP

核突

回覆 引用 TOP

豉汁清蒸好味

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-6-18 09:29 AM 發表

豉汁清蒸好味
有強國人基因,有冇食埋青蒸蝙蝠及熊貓刺身?

請注意我在這網發表的,純粹是個人的見解,當提到某些看法時,那都我自己的印象及瞭解,這世界之美好是在於各人皆有不同的想法,信仰和喜惡。你與我的不同,並不重要。

回覆 引用 TOP

密集恐懼症雞皮都起埋

回覆 引用 TOP

可愛

回覆 引用 TOP

第2幅相真係大吉利事......

引用:
原帖由 King_Chan 於 2020-6-18 11:17 PM 發表

第2幅相真係大吉利事......
有此感覺

回覆 引用 TOP

大家接受度好高啊

回覆 引用 TOP

“魚”視眈眈

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]