• 瀏覽: 4,629
  • 回覆: 80
  • 追帖: 1
次次要等5分鐘

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
I know your feel, bro...

回覆 引用 TOP

取消直通車啦,左住哂,都有高鐵

回覆 引用 TOP

想DQ我😹

回覆 引用 TOP

1. 五分鐘好耐?
2. 乘上,你響咩時段遇呢?跟住下一班東鐵上嘅到車?
3. 有咗高鐵點解直通車都唔係無晒客,反而平均一班車都仲有百幾二百個客呢?

我返工和放工都遇到直通車,你話慶唔慶

等高鐵西九龍直達廣州東既時候,就係直通車取消之日

其實廣州南站真係好唔方便

引用:
原帖由 tcctcctcc 於 2019-10-30 04:04 PM 發表

我返工和放工都遇到直通車,你話慶唔慶
咁你都要講埋幾點同埋南定北行先㗎老友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pp673445 於 2019-10-30 04:11 PM 發表

等高鐵西九龍直達廣州東既時候,就係直通車取消之日

其實廣州南站真係好唔方便
呢個係真,始終由開通到而家,點解啲客唔轉晒去坐高鐵就係呢個原因

話時話,可能好多人都無為意
1. 去廣州直通巴仲做得住
2. 去廣州南嘅高鐵,每班車上座率都係20%都唔夠(平均都係得二百人都唔夠)

中間反映嘅問題要諗吓

回覆 引用 TOP

直通巴價錢合理好多,成人$100-110,來回$180,長者仲有半價

相差太遠,而且直通巴直達市區

我就覺得高鐵唔好着重來往廣州,應該着重去其他周邊城市,或者中短距離外省

引用:
原帖由 pp673445 於 2019-10-30 04:30 PM 發表

直通巴價錢合理好多,成人$100-110,來回$180,長者仲有半價

我就覺得高鐵唔好着重來往廣州,應該着重去其他周邊城市,或者中短距離外省 ...
根本就係要咁啦,唔好話出省/廣東省邊緣嘅車班班爆,你有四成客都已經夠做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pp673445 於 2019-10-30 16:30 發表

我就覺得高鐵唔好着重來往廣州,應該着重去其他周邊城市,或者中短距離外省 ...
Exactly~

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2019-10-30 04:23 PM 發表

呢個係真,始終由開通到而家,點解啲客唔轉晒去坐高鐵就係呢個原因

話時話,可能好多人都無為意
1. 去廣州直通巴仲做得住
2. 去廣州南嘅高鐵,每班車上座率都係20%都唔夠(平均都係得二百人都唔夠)

中間反映嘅問題要諗吓 ...
條聯絡線幾時起好?

引用:
原帖由 Neon10 於 2019-10-30 08:16 PM 發表

條聯絡線幾時起好?
2021左右,但都要配合埋贛深高鐵開通先得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Neon10 於 2019-10-30 08:16 PM 發表

條聯絡線幾時起好?
我更想知福田廈深鐵路聯絡線,同埋廣深港和廣湛聯絡線幾時起好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]