• 瀏覽: 2,009
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
平時少搭,真係嘈到我耳機要開最大聲,應該有80分貝。點解咁嘈嘅?

熱賣及精選
建議你耳機不要開最大聲

Btw我搭地鐵m train都講不到電話
因為聽不到電話內容 太曹
就算打來叫我見工,我都只好話地鐵太曹聽不到,然後即刻下站落車,系月台打返返去

因為荃灣線列車來自嘈公潭,緊係嘈啦

引用:
原帖由 PLKLSPC 於 2021-9-10 09:48 PM 發表

very goodest point

引用:
原帖由 古時義留言 於 2021-9-10 05:34 PM 發表

平時少搭,真係嘈到我耳機要開最大聲,應該有80分貝。點解咁嘈嘅?
因為車門有隙?

因為舊咗,底盤用咗40年

引用:
原帖由 古時義留言 於 2021-9-10 05:34 PM 發表

其實唔止荃灣線有呢個問題,連港島同埋將軍澳綫都非常常見,一日唔換新車都唔會解決到個問題,只會越嚟越嘈。
我由前兩年開始比佢呢個噪音問題困擾已經唔再搭市區線
離譜在MLR係過隧道果陣都無佢咁嘈

引用:
原帖由 PLKLSPC 於 2021-9-10 09:48 PM 發表

咁另一端總站,中環,英文:Central,音聲嘈,啲聲好嘈

引用:
原帖由 無盡珍惜牛牛 於 2021-9-13 08:58 PM 發表

咁另一端總站,中環,英文:Central,音聲嘈,啲聲好嘈

引用:
原帖由 TE8311_QTR 於 2021-9-13 11:08 AM 發表

其實唔止荃灣線有呢個問題,連港島同埋將軍澳綫都非常常見,一日唔換新車都唔會解決到個問題,只會越嚟越嘈。
鬼叫MTR當年測試新訊號時出現問題導致撞車

雖然有新車裝左舊signal,但是長遠都要換signal

用舊車自然嘈d

引用:
原帖由 david1989 於 2021-9-15 01:59 PM 發表

舊車到咗使用期限,都要硬退役

引用:
原帖由 TE8311_QTR 於 2021-9-13 11:08 AM 發表

MLR都開始退,由R train頂上

地鐵市區線都係時候換哂堆車佢

引用:
原帖由 david1989 於 2021-9-15 01:59 PM 發表

好采而家有屯馬線幫手分擔下客流,唔係太子旺角仲逼

屯馬線點解靜咁多,車速又快又好靜?都係大陸車啫?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]