• 瀏覽: 8,351
  • 回覆: 99
+2
https://www.facebook.com/groups/sayno2apple/posts/4193128800795960

尖鼻咀至白泥捷運?

真係sim city都未做到!

但唔整港島 - 大嶼 - 屯門大跨海,完全不負責任!

呢條最需要起!

2021 中共建黨100周年 慶祝
624 壹淫媒死亡,香港終重光
627 屯馬線全通 紅土九解放 全港活力旺
723-808 1金2銀3銅 香港驕傲 揚威東奧
821-822 勒芒 豐田四封王
而家梗係俾咗個大方向先啦,不過屯嶼港都預瓜先

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2021-10-7 09:29 AM 發表
而家梗係俾咗個大方向先啦,不過屯嶼港都預瓜先
我們發展北部都會區,我相信很快便會有人叫我們不要填海、放棄交椅洲人工島,這一定不會發生,我們提及的100萬個單位是包括了交椅洲人工島中的20多萬個單位。交椅洲人工島填海另一個很重要的地方就是第三個核心商業區,因為其鄰近中環,亦包括完善道路網,將會令香港東西南北的道路網更完善。我先在此聲明,發展北部都會區並非用作替代交椅洲人工島填海,交椅洲人工島的填海工程會按計劃進行,甚至會提前進行──我知道黃偉綸局長(發展局局長)稍後會解說──開初我們說於二○二七年開始填海,現在我們爭取於二○二六年開始交椅洲人工島填海工程。

引用:
原帖由 hee_02 於 2021-10-7 11:06 AM 發表

我們發展北部都會區,我相信很快便會有人叫我們不要填海、放棄交椅洲人工島,這一定不會發生,我們提及的100萬個單位是包括了交椅洲人工島中的20多萬個單位。交椅洲人工島填海另一個很重要的地方就是第三個核心商業區,因為其鄰近中環,亦包括完善道路網,將會令香港東西南北的道路網更完善。我先在此聲明,發展北部都會區並非用作替代交椅洲人工島填海,交椅洲人工島的填海工程會按計劃進行,甚至會提前進行──我知道黃 ...
呢啲嘢而家都只好聽住先,會唔會下屆政府就冚旗就.....

今屆政府仲有幾多日子?!
全部係樓花廣告 隨時爛尾!!!

引用:
原帖由 神經博士 於 2021-10-7 11:57 發表
今屆政府仲有幾多日子?!
全部係樓花廣告 隨時爛尾!!!
就算內地,一個政府領導40年,但尖鼻咀 - 下白泥,都係荒誕!

話左你條垃圾建議唔會被接納架啦,仲好意思話最須要起,係最須要掉左去就真

嗱,你睇下而家就真係起去下白泥曾咀一帶啦,遲下就延長埋去龍鼓灘再過去機場,我預言就先中左一期啦,你個屯魚講呢?已經埋左落曾咀了

樓豬仲未知明日大嶼已經out左?

引用:
原帖由 Kepler-452b 於 2021-10-7 18:24 發表
但西鐵 + 未來東涌線嚴重擠迫,都係要靠大跨海疏導

引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2021-10-7 06:33 PM 發表

我認同北環線應該駁出九龍,或至少荃葵。

引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2021-10-7 06:33 PM 發表

前一句冇錯,我認同,但屯門出市區有難道

引用:
原帖由 Kepler-452b 於 2021-10-7 06:24 PM 發表
等下屆政府就知

引用:
原帖由 hee_02 於 2021-10-7 11:06 AM 發表

我們發展北部都會區,我相信很快便會有人叫我們不要填海、放棄交椅洲人工島,這一定不會發生,我們提及的100萬個單位是包括了交椅洲人工島中的20多萬個單位。交椅洲人工島填海另一個很重要的地方就是第三個核心商業區,因為其鄰近中環,亦包括完善道路網,將會令香港東西南北的道路網更完善。我先在此聲明,發展北部都會區並非用作替代交椅洲人工島填海,交椅洲人工島的填海工程會按計劃進行,甚至會提前進行──我知道黃 ...
仲有東九龍線呢?已經淡忘了

引用:
原帖由 ryumew 於 2021-10-7 07:55 PM 發表

仲有東九龍線呢?已經淡忘了
東九龍線當年網上有人出個計劃書兼聯署叫政府起。

佢老闆先叫得旭佢哋做嘢噶

主題標籤 #施政報告
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]