• 瀏覽: 16,549
  • 回覆: 93
HKCEE ?

時間已經過去,後悔都冇用,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山葵包 於 2020-8-19 09:46 PM 發表

AL
當年呢,讀書精英制。
現在進修,睇有無心既啫。

引用:
原帖由 falatzemo 於 2020-8-20 03:15 AM 發表

當年呢,讀書精英制。
現在進修,睇有無心既啫。
十幾廿歲個時既大腦靈活D
過左個段黃金時期
會比較可惜

引用:
原帖由 動感超人打怪獸 於 2020-8-20 05:29 AM 發表

過左個段黃金時期
會比較可惜
而家Big data,  data analysis 要數底喎。好吃香的。

引用:
原帖由 falatzemo 於 2020-8-20 07:42 AM 發表

而家Big data,  data analysis 要數底喎。好吃香的。
我驚讀唔掂

ive為你敞開大門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山葵包 於 2020-8-19 04:36 PM 發表

記我當年,岩岩夠分升中6,老師話:你讀得PURE咯,不如讀埋科APPLIED啦!    而家,我居然搵得13K.....
做邊行?做咗幾耐?
如果你做緊茶記或外賣員只可講你入錯行,13K係頂薪!

引用:
原帖由 山葵包 於 2020-8-19 04:36 PM 發表

記我當年,岩岩夠分升中6,老師話:你讀得PURE咯,不如讀埋科APPLIED啦!    而家,我居然搵得13K.....
讀書是建立基礎, 人生漫長, 日後發揮如何, 就靠自己了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 動感超人打怪獸 於 2020-8-20 05:29 AM 發表

過左個段黃金時期
會比較可惜
唔同意,大腦係好神秘既地方,好多野仲未研究到
只可以話十幾廿歲體力上係好D,其他好難比較

算多,我疫症之前得12K,係呢排先多返少少

引用:

剛剛夠分升中六既人向學術發展

呢個先係你今日搵13K既原因

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
每一個決定都可以改變人生個走向,唔一定啱,又無話一定係錯,路係人行出黎嘅,只要你夠強大,條路先會越行越順,加油吧

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]