• 瀏覽: 710
  • 回覆: 14
麻辣雞煲+個燉湯,一餐。

附件

20191228_185840.jpg(183.56 KB)

2019-12-28 08:07 PM

20191228_185847.jpg(150.37 KB)

20191228_185919.jpg(93.17 KB)

20191228_193335.jpg(240.61 KB)

20191228_165223.jpg(159.79 KB)

20191228_172550.jpg(1.46 MB)

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
熱賣及精選
引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-28 08:07 PM 發表

麻辣雞煲+個燉湯,一餐。
唔使食飯?

目標人物
引用:
原帖由 傲骨 於 2019-12-28 08:17 PM 發表

唔使食飯?
有呀,一大碗。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

烹飪節目一樣,色香味俱全

回覆 引用 TOP

好想知用什麼麻辣醬呀please

WHOEVER IS REALLY MEANT TO BE IN YOUR LIFE WILL GRAVITATE BACK TO YOU, NO MATTER HOW FAR THEY WANDER OFF...

回覆 引用 TOP

賣相一流

回覆 引用 TOP

東方兄真係只有蒸牛栢葉係攪唔掂嘅!

個燉鍋真係乜都抵晒

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-28 10:16 PM 發表

個燉鍋真係乜都抵晒
以為得東方叔叔一個知添

原來蕃茄兄都知

引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2019-12-28 10:18 PM 發表

以為得東方叔叔一個知添

原來蕃茄兄都知
東方兄自爆過一次嘛!

所以依家去酒樓食蒸栢榮葉,我覺好抵!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-28 10:16 PM 發表

個燉鍋真係乜都抵晒
個燉窩掂,咩都燉得,而且用瓦,正。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-28 10:29 PM 發表

個燉窩掂,咩都燉得,而且用瓦,正。
最正唔駛睇火,就有燉湯飲。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-28 10:21 PM 發表

東方兄自爆過一次嘛!

所以依家去酒樓食蒸栢榮葉,我覺好抵!
係呀,但酒樓而家啲牛百葉,都係講彩數,好多都係霉的,完全冇咬口。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-28 10:31 PM 發表

最正唔駛睇火,就有燉湯飲。
冇錯,煲湯至怕乾水,一下就唔記得。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-28 10:32 PM 發表

冇錯,煲湯至怕乾水,一下就唔記得。
我之前個電飯煲壞咗。都係淘咗個美的,非常正,有個柴火模式煮飯,真係有少少唔同嘅。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-12-28 10:39 PM 發表

我之前個電飯煲壞咗。都係淘咗個美的,非常正,有個柴火模式煮飯,真係有少少唔同嘅。

大陸而家好多電器都好正,香港買唔到的,香港只賣大路貨。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #雞煲 #麻辣