• 瀏覽: 14,069
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
今日系FB到, 見到POST左呢兩張相出來....

我第一個印象, 哇搶錢咩, 一龍點心59

一碟牛河 178, 落金粉炒? 定系用既系和牛?

因為相太細, 我睇唔到POST個位朋友, 系邊度食, 不過咁既價錢, 我覺得唔多合理LO

附件

webwxgetmsgimg (1).jpg(128.94 KB)

2019-11-16 07:26 AM

webwxgetmsgimg (1).jpg

webwxgetmsgimg.jpg(126.41 KB)

2019-11-16 07:26 AM

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
引用:
原帖由 tailo88 於 2019-11-16 07:26 AM 發表

因為相太細, 我睇唔到POST個位朋友, 系邊度食, 不過咁既價錢, 我覺得唔多合理LO ...
睇咩地區

大師父北戴河永世DIE HEART 網傳最強入室大弟子

如果係陸羽咁絶對正常

咁好境?

引用:
原帖由 地藏菩薩 於 2019-11-16 07:45 AM 發表

睇咩地區
178牛河貴到離譜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 oldman2019 於 2019-11-16 07:45 AM 發表

如果係陸羽咁絶對正常
我真系未試過,咁可能佢炒到牛河識飛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00008888 於 2019-11-16 07:57 AM 發表

咁好境?
搵黑衫上去幫襯下

回覆 引用 TOP

似台灣咪呃人

香港出街食野好多都係俾人劏。

題外話, 真係唔知點解, 近年d人永遠都係將豆豉排骨寫做豆鼓

腐竹牛肉丸=山竹牛肉, 似台灣喎

引用:
原帖由 tailo88 於 2019-11-16 07:26 AM 發表

因為相太細, 我睇唔到POST個位朋友, 系邊度食, 不過咁既價錢, 我覺得唔多合理LO ...
真係可能係台幣喎…… 價錢除番四就合理啦

唔似係香港,菜式寫法有D怪,

D河炒形狀與香港常見都唔多似,

如果張單計港幣,都幾貴 

呆灣

回覆 引用 TOP

內用=堂食?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #和牛 #點心
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]