• 瀏覽: 18,944
  • 回覆: 110
  • 追帖: 4
上星期聽同事講起, 原來印尼撈麵係有兩隻, 於是我就買左原味 + B版本黎試下

麵同調味料就咁睇分別唔大:

醬睇落就係B版本濃啲啲, 而且乾蒜多啲

撈完就係B版本嘅麵深色啲

食完後:
原味: 香而辣

B版本: 甜啲, 而且蒜咪濃郁啲

大家都可以一齊買黎試下

熱賣及精選
水貨vs行貨

引用:
原帖由 Ariko 於 2021-9-13 04:13 PM 發表

上星期聽同事講起, 原來印尼撈麵係有兩隻, 於是我就買左原味 + B版本黎試下

食完後:

...
下?
其實係有幾十種唔同包裝,三五個品牌。
唔明點解你好似冇行過超市?
啱放監?
還是火星返黎?

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-13 04:21 PM 發表

下?
其實係有幾十種唔同包裝,三五個品牌。
唔明點解你好似冇行過超市?
啱放監?
還是火星返黎?
邊到黎幾10包......

引用:
原帖由 Ariko 於 2021-9-13 04:13 PM 發表

食完後:

...
我兩隻都食過, 鍾意你講果個B版本多啲

兩個都唔同牌子,要講牌子大把有得講啦

幫姐姐撘單淘下野, 有時請我2包 Indo...味粉只落DD, 太勁。

引用:

食完後:

大家都可以一齊買黎試下
問下姐姐邊隻好食

申利覺得呢啲印尼撈麵應該要跟包裝上面加隻荷包蛋真係好味啲!

Mie sedaap 近十年的新牌子,在印尼屬於底一個個級數。平啲
Indomie goreng 才是正宗的,我20前來印尼只有Indomie
“Goreng”係炒的意思。
大家試下加白飯,都好正呀。

而家成街都係賣$9 五包

引用:

食完後:

...
真係開心大發現!

我一向只買MIE(喜達)

引用:
原帖由 wongshek 於 2021-9-13 04:20 PM 發表

水貨vs行貨
唔同公司出品,味及麵質都有分別。

引用:
原帖由 kwma 於 2021-9-13 04:45 PM 發表

問下姐姐邊隻好食
都係一個個,我之前嘅,多數鍾意MIE

主題標籤 #拌麵 #撈麵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]