• 瀏覽: 9,966
  • 回覆: 143
  • 追帖: 1
+33
Richmond老字號港式茶餐廳
九記 No. 9 Restaurant

特點:24小時營業 , 只收現金 , 硬掘13%服務小費 , 基本啲嘢唔太難食 , 但數唔出邊樣係好食。

其實好普通 -- 唔 食 冇 損 失!

牛腩河

沙嗲牛麵

咖啡 + 朱古力

焗芝士豬扒意粉

請繼續往下收看........

你的樣子如何 !!
你的日子必如何 !!!
鹽酥雞麵+熱檸茶

咖啡

豉油王炒麵

炸醬麵

熱朱古力

謝 收 看。

好似幾好

引用:
原帖由 河邊有隻象 於 2021-3-24 03:16 PM 發表
好似幾好
唔食冇損失🤭

餐具同香港街坊食店差唔多,13%服務費😖

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-3-24 03:40 PM 發表
餐具同香港街坊食店差唔多,13%服務費😖
13%小費係硬食 , 因為已經計埋落張單度😖
不過佢哋尚算均真 , 入座前講明 , 願者上釣

這個價錢唔太值, 13%.

引用:
原帖由 Baby127 於 2021-3-24 04:04 PM 發表

13%小費係硬食 , 因為已經計埋落張單度😖
不過佢哋尚算均真 , 入座前講明 , 願者上釣
外國餐廳基本都收小費,13%不離譜,已經無屈你15%,最緊要定價貴不貴,15加幣一碗或25一碗,顧客要求當然不同

呢間九記食物賣相OK,應該可以滿足大部分香港人

但師兄話味道一般,應該只可以頂下心癮

多謝分享

沙爺牛唔錯

吾食冇損失😆

超好食吧,一睇就忍唔住了。

引用:
原帖由 細寶B 於 2021-3-24 04:14 PM 發表
這個價錢唔太值, 13%.
基本中餐最少要比10% , 呢間就硬性規定比13%

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-3-24 04:19 PM 發表

外國餐廳基本都收小費,13%不離譜,已經無屈你15%,最緊要定價貴不貴,15加幣一碗或25一碗,顧客要求當然不同

呢間九記食物賣相OK,應該可以滿足大部分香港人

但師兄話味道一般,應該只可以頂下心癮

多謝分享
師兄 , 溫哥華通常食中餐小費10%起跳 , 西餐就15或16%起跳 , 呢間九記就列明小費要13% , 不過我願意比 , 因為佢白紙黑紙寫到明收費係咁 , 所以我覺得幾均真。

九記唔算難食 , 亦唔係好食 , 只可以講普普通通 , 唔食冇損失 , 加上下午茶餐價錢唔貴(大約$9 - $12加紙一個餐) , 為求過茶記癮 , 一試無妨。

好想食呀!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]